SkyscraperCity banner

1 - 20 of 2476 Posts

·
Banned
Joined
·
20,777 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Tivat dobija hotel “Four seasons”

14:51 | Izvor: Vijesti
Podgorica -- Kanadski biznismen Piter Mank će u Tivtu, u sklopu projekta Porto Montenegro, graditi hotel iz lanca „Four seasons“.

Mank je obavestio crnogorsku Vladu da je predvideo da kapacitet elitnog hotela, čija gradnja treba da počne na jesen, bude najmanje 300 ili više kreveta, a kada objekat bude gotov 2010. godine, biće prvi hotel iz tog lanca na Mediteranu.

„Four seasons“, sa kojim je Mank već dogovorio posao, osnovan je 1960. godine i jedan je od vodećih svetskih hotelskih lanaca prepoznatljiv po najvišim standardima u turizmu. Prisutni su na svim kontinentima, posjeduju 75 hotela, a najbliži hotel trenutno se nalazi u Budimpešti.

U Vladi kažu da je najava gradnje tog hotela "rezultat promocije i sprovođenja dobro osmišljene strategije u turizmu, čije su intencije da Crna Gora bude destinacija elitnog turizma".

Mank će u Tivtu, u kasnijoj fazi, izgraditi još jedan hotel visoke kategorije uključujući i apartmane. Projekat Porto Montenegro, na lokaciji bivšeg tivatskog vojnog brodogradilišta Arsenal, prije svega, predviđa gradnju marine za megajahte, ali i brojne druge turističke sadržaje.

Ulazak u Crnu Goru zvanično je najavio i poznati hotelski brend Kempinski, koji će upravljati hotelom koji će se graditi na mestu Smokvice kod Budve. Ruska Miraks grupa koja gradi hotel na Zavali, takođe je najavila dovođenje jakog brenda, poput Hajata ili Hiltona.

Od svetskih imena u Crnoj Gori je već prisutan Aman rizorts, koji na leto otvara renovirani hotel Miločer, a od naredne godine i Sveti Stefan. Aman će izgraditi i potpuno novi hotel Kraljičina plaža.
 

·
is Loading! Please wait..
Joined
·
4,555 Posts
Danas u Titvu prezentacija luksuznog hotela u okviru buduće marine Porto montenegro

Mank doveo „Four seasons”PODGORICA – Prvi hotel iz lanca «Four seasons» na Mediteranu trebalo bi da bude izgrađen u Tivtu do 2010. godine, u okviru najveća marine za mega jahte na Mediteranu – Porto Montenegro.
Izgled marine, kao i budućeg objekta iz «familije» vodećeg svjetskog hotelskog lanca predstaviće danas u Tivtu čelnici tih kompanija - glavni investitor u projektu Porto Montenegro, kanadski milijarder Piter Mank, i generalni direktor Four Seasons Grehsam Palace hotela u Budimpešti Džulien Caralero, a najavljeno je da će na konferenciji za novinare govoriti i crnogorski premijer Milo Đukanović, ministar turizma Predrag Nenezić, kao i ambasador Kanade Robert Mc Dougall.
Izgradnja hotela prestižnog hotelskog lanca «Four Seasons» u okviru Mankove marine Porto Montenengro treba da počne na jesen, a predviđeno je da kapacitet bude najmanje 300 kreveta.
Hotelski lanac «Four seasons» osnovan je 1960. godine i prepoznatljiv je po najvišim standardima u turizmu. Prisutni su na svim kontinentima, imaju 75 hotela, a najbliži «Four seasons» nam je trenutno u Budimpešti.
Projekat Porto Montenegro, na lokaciji bivšeg tivatskog vojnog brodogradilišta Arsenal, inače, predviđa gradnju marine za megajahte, ali i brojne druge turističke sadržaje, a predviđa se dolazak i ostalih velikih imena iz hotelijerstva, gdje je, ipak, «Four seasons» prvi «probio led».
 

·
Fucmut
Joined
·
947 Posts
Premda sam ljubitelj manjih i da kazem "custom made" hotela tipa Le Sirenuse Amalfi ili Splendido u Portofinu ali.....Four Seasons je stvarno velika stvar! To je lanac koji ima nekolika hotel medju prvih 100 u svijetu prema vodecim rang listama a.k.a. Conde Nast (http://www.concierge.com/bestof/readerschoice/top_hotels/tophotels_us)
Ako obratite paznju vidjecete da su tamo vecinom hoteli iz lanca Ritz-Carlton i Four Seasons, u 100 najboljih su i 2 iz AMAN RESORTS!!! Tu su i par njih iz Kempinsky serije.

Znaci jos ce da fali Ritz :)
 

·
Fucmut
Joined
·
947 Posts
dobro su se sjetili

OBAVJESTENJE - GRADONACELNIK TIVTA CITA SKYSCRAPERCITYGRADONAČELNIK TIVTA MIODRAG KANKARAŠ ZA "DAN"
Za vrata turizma četiri trake


Tivat je postao grad u koji se dolazi, pa će izgradnjom zaobilaznice, vrijedne preko 20 miliona eura, koja će uz za jesen previđenu izgradnju četvrte trake od Jaza do Aerodroma, biti rasterećen saobraćajnih gužvi


- U principu zadovoljan sam sa svim onim što se uradilo u protekle četiri godine. Najviše sa zadovoljan činjenicom što Tivat više nije grad kroz koji se prolazi, nego grad u koji se dolazi. Sve je više ozbiljnih investitora svjetskog imena i glasa zainteresovano da gradi ovdje. Naravno sa tog aspekta lokalna uprava je sve uradila da bi se eliminisale barijere i limitirajući faktori razvoja našeg grada. Prioritet prije četiri godine bio je da se počnu rješavati krupni infrastrukturni problemi. I dosta smo uradili. Tu je izgradnja kanalizacionog sistema, vodosnabdjevanje i izrada prostorno-planske dokumentacije jer smo jedna Opština koja će je imati do kraja ove kalendarske godine. Prvi smo raspisali međunarodni tender za obrađivače Prostornog i Generalnog plana čiji radovi teku planiranom dinamikom. Očekujemo da će to biti završeno i usvojeno do kraja godine. Uz Prostorni i Generalni plan rade se i bazne studije, od procjene uticaja na životnu sredinu, saobraćaja, turizma, ekonomije, stanovanja, stanovništva… . Ako kažemo da je Prostorni plan jedne države najvažniji akt poslije Ustava, onda ne treba posebno govoriti šta znači Prostorni i Generalni plan za jednu opštinu - kaže Kankaraš, i dodaje da će novim Prostornim i Generalnim planom nastoji valorizovati prostor koji dosad nije bio obuhvaćen, kao što su Trašte, Radovići, dio oko Plavih Horizonata, a naročito oni djelovi opštine koji su interesantni sa aspekta razvoja visokog turizma.
Gradonačelnik kaže da je u toku završetak prve faze izgradnje kanalizacionog sistema. Ostali su manji zahvati obalnog kolektora, što je koplikovano zbog nivoa podzemnih voda i blizine mora, ali kako on ističe posao će biti završen do kraja godine. Paralelno sa ovim s jeseni će početi i radovi na tercijalnoj mreži naročito u centralnim gradskim zonama čime će se doprinijeti da plaže budu oslobođene decenijskog zagađenja. Uskoro se očekuje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova za drugu fazu kanalizacionog sistema, a ona buhvata naselja iznad grada, od Klaimanja prema Seljanovu. Prva faza koštala je oko pet miliona eura, a veći dio sredstava obezbjeđen je iz budžeta.
Pored kanalizacionog sistema u toku su ulaganja i u putnu infrastrukturu. Nedavno je završena treća traka u Lepetanima. Postoji i namjera da se raspiše tender da se od postojeće magistrale napravi bulevar ili polubulevar. Na jesen može početi projektovanje za četiri trake od Jaza do Aerodroma čime bi zaštitili taj prostor i na kvalitetan način spojili Tivat sa susjednim opštinama, čime bi se izbjegle velike gužve naročitio za Aerodrom.
- Projektovanje na zobilaznici oko Tivta teče planirano. Imali smo problema kada su u pitanju geodetske podloge. Praktično ovaj projekat na nivou Generalnog je završen, ostaju radovi na izvođačkom projektu. Radi se o krupnioj investiciji veoma bitnoj za Tivat. Najveći dio toga finansira se iz sopstvenih sredstava i iz kredita njemačke KFNj Banke, jer iznvesticija zaobilaznice košta preko 20 miliona eura - naglašava Kankaraš.
On ističe da je kreditna sposobnost Opštine pet do šest puta veća, te da je preko 60 odsto budžeta izdvojeno za kapitalni budžet.
- Jedna smo od rijetkih opština koja nije prodavala svoju imovinu izuzev u manjim slučajevima što smo procijenili da je od interesa za dalji razvoj grada. Ostale lokacije nijesmo prodavali. Ušli smo u partnerski odnos i zajedničku izgradnju odakle će Opština dobijati određeni procenat koji nije manji od 30 odsto - naglašava Kankaraš, dodajući da je završetkom ovih kapitalnih investicija Tivat udario temelje razvoju turizma.
- Vrata crnogorskog turizma je tivatski Aerodrom, koji iz godine u godinu bilježi sve veću frekvenciju. Izgradnjom Porto Montenegra, golf terena i mini Olimpijskog sela daje se mogućnost razvoja ekskluzivnog turizma. Na internet prezentacijama Tivat postaje prva destinacija u Crnoj Gori što je i uslovilo interesovanje inostranih investora za ulaganje u našu opštinu - konstatuje Kankaraš.
- Iz objektivnih razloga dosad nijesam sazivao nastavak konstitutivne sjednice, ali nadam se da ćeu to uraditi već sljedeće sedmice i s pravom očekujem da će se održati poslije 20. juna - kaže Knakaraš, i dodaje da kada je u pitanju saradnja sa opozicionim partijama Tivat je opet jedinstven.
- U protekle četiri godine saradnja se odvijala na obostrano zadovoljstvo posebno kada su bile u pitanju odluke bitne za razvoj grada.
Imamo korektnu saradnju i sa susjednim opštinama, jer nas u principu "muče" isti problemi Ono oko čega se nijesmo mogli složiti jeste lokacija za deponiju za čvrsti otpad, jer je poznato da tivatska opština kao najmanja u Boki nema prostora za takav objekat - navodi Kankaraš.
H.B.ČAVOR


Kasarna u Lepetanima

- U dogovoru sa Vladom Crne Gore čekamo skupštinsku proceduru da Opština u posjed dobije Kasarnu u Lepetanima. U našim planovima je zacrtano da se na toj lokaciji napravi mini Olimpijsko selo , a o tome imamo razgovore i odobrenje sa crnogorskim OIK-om. Ta ideja je naišla na pogodno tolo i kod Vlade i s obzirom da je Tivat nekada bio baza za pripremu svih sportista, a ovim se načinje tema razvoja sportskog turzma, koji neće biti ograničen vremenskim uslovima i periodima, jer Tivat ima veoma pogodnu klimu za ovaj vid turizma - kaže gradonačelnik Tivta.

Loša saradnja sa "Morskim dobrom"

- Ono čime nijesam zadovoljan jeste saradnja sa JP Morsko dobro koje skoro da zahvata pola teritorije naše opštine od koje ubira znatna sredstva, a Tivtu se ne vraća skoro ništa. Smatram da moramo da imamo predstavnika u Upravnom odboru Morskog dobra. Jer svi turistički kapitalni projekti kao što su Porto Montenegro, Ostrvo cvijeća, Sveti Marko, Župa svi se nalaze u zoni Morskog dobra što donosi jako puno prihoda i mi ćemo insistirati i nastojati da se najveći dio tih sredstava vrati Opštini - kategoričan je Kankaraš.
 

·
is Loading! Please wait..
Joined
·
4,555 Posts
prijatno sam iznenadjen ovom vijescu, odlicna stvar.
pominje se izgradnja brze jadranske ceste, pa me interesuje hoce li ovaj bulevar i ostatak postojece magistrale bit inkorporiran, na neki nacin, u buducu jadransku cestu? recimo, ako se napravi bulevar do tivta i oko njega (zaobilaznica), kako ce se kacit na most 'verige' koji ce se graditi u neposrednoj blizini, a koji je u sklopu buduce brze ceste

usput...dobro bi bilo da kankaras prati ove postove!
pozdrav za njega:D
 

·
Samo opušteno
Joined
·
4,699 Posts
^^

Sjajne vijesti za Tivat..
4 trake od Jaza do Tivta me posebno raduju:)
Montesky, gradonačelik Tivta te definitivno prati:)
 

·
Samo opušteno
Joined
·
4,699 Posts
:lol::lol::lol::lol::lol:

Provalio si me:lol::lol::lol:
 

·
Registered
Joined
·
59 Posts
Kad vec prati, i kad razmatra prosirenje magistrale, dobro bi bilo razmislit da magistala malo sire zaobidje kraj piste aerodroma, da se ostavi prostor za njeno produzenje. Isto tako, vrlo brzo mogu doc zahtjevi EU ili koje druge organizacije (IATA?) da se aerodrom ogradi i dodatno obezbijedi, a pitanje je je li to moguce sad kad magistrala prolazi tako blizu.
 

·
is Loading! Please wait..
Joined
·
4,555 Posts
malo ekskluzive od mene....posljednji renderi porto montenegro-a. ovo je i konacni izgled projekta.
nekoliko stvari o njemu:
- imace povrsinu od 250.000 m2;
- imace 800 vezova za superjahte sa punim servisom;
- imace vise hotela sa sa 5* (dakle mnozina);
- stanovi i poslovni prostori;
- teniski klub i cak privatni ski resort (njihove rijeci, ne moje).
fenomenalno...MNOGO dobro!!!!!
 

·
Registered
Joined
·
1,496 Posts
^^

Jel to gradi onaj kanadski milioner?!
 

·
Samo opušteno
Joined
·
4,699 Posts
^^

Da..
Dobro će izgledati...
 

·
Registered
Joined
·
1,390 Posts
Porto Montenegro


Adriatic Marinas, Tivat, Crna Gora
Sektor: Marina, turizam, hoteli
Vrednost: €400m

Opis:

Kada bude završen, Porto Montenegro će biti ekskluzivna pomorska destinacija na Mediteranu aktivna preko cele godine, sa 500 vezova za najveće i najluksuznije jahte na svetu. Razvoj celokupne obale uključuje golf i teniske terene, kazino i konferencijski centar, kao i živ noćni provod i shopping centre.

Obala okružena planinama, sa svojim srednjovekovnim i baroknim gradovima, izazov su posetiocima da istraže istorijski šarm regiona, njegovu prirodnu lepotu kao i mnogobrojne aktivnosti: od ronjenja do windsurfing-a, skijanja, planinarenja, jedrenja do raftinga brzacima.

Projekat kombinuje modernu, sofisticiranu marinu sa intimom i ambijentom južnoevropskog obalskog grada, ispunjenog pešačkim zonama, trgovima, parkovima i baštama. Po završetku izgradnje, Porto Montenegro će stajati rame uz rame sa Monakom, Porto Cervom i Portofinom, kao jedna od najprimamljivijih i najizazovnijih destinacija na Mediteranu.

Kvalitet i prvoklasna usluga su preduslov u procesu gradnje kao i pri izboru sadržaja. Marina će biti bez premca po veličini kao i po kvalitetu pruzene usluge. Ugostiteljski i rekreativni objekti će biti najviseg standarda, a za ispunjenje potreba i očekivanja rezidenata i gostiju Porto Montenegra.

Ova vizija obuhvata tri zasebne, međusobno povezane, komponente:
Razvoj ekskluzivne maloprodaje, porast interesovanja za stanovanje i život u regionu, koji će uključivati i pažljivo odabrane i raznovrsne prodajne objekte, autentične restorane, barove i kafiće; Pružanje doživljaja elegantnog i lepog Crnogorskog grada koji ima karakter, šarm i ambijent pešačke zone 19-tog veka.

Dizajn će odslikavati dominantnu istorijsku arhitekturu regiona, naročito u lokalnim Venecijanskim gradovima – Kotoru, Perastu, Dubrovniku i Budvi, kao i Izgradnju i upravljanje sofisticirane, ekskluzivne marine i jahting servisa kao i njihove infrastrukture, koji su praktično nevidljivi u “gradskom” okruženju, i samim tim ne ugrožavaju istorijski karakter grada.

Osnovne karakteristike:

* 191,000 m2 luksuznih stanova
* 33,000 m2 ekskluzivnih maloprodajnih objekata
* 3 luksuzna hotela
* 4,900 m2 sportskih terena
* Vezovi za do 180 super jahti
 
1 - 20 of 2476 Posts
Top