SkyscraperCity banner

2441 - 2460 of 2476 Posts

·
Registered
Joined
·
85 Posts
Одговор на питање о Плавим хоризонтима: био сам данас тамо и ништа се не догађа. Оубиљни радови уопште нису започети.
 

·
Registered
Joined
·
11,451 Posts


Tivat : Turisti ne mogu preko trotoara

Iako je ljetnja sezona počela, a u gradu, prema podacima lokalne Turističke organizacije boravi preko 2,5 hiljada gostiju, Opština Tivat odlučila je da centar tog grada pretvori u haos. Firma iz Podgorice raskopala je i uklonila nekoliko stotina metara trotoara u centru grada - ulicama Druge dalmatinske brigade i Luke Tomanovića, radi ugradnje novih ivičnjaka i novih pješačkih staza od behatona.

Zbog radova na trotoarima sa obje strane ulice, svi oni koji ovih dana prolaze Ulicom Luke Tomanovića, moraju se kretati kolovozom što je izuzetno opasno, posebno sa žene sa malom djecom i kolicima. Osim već raskopane dvije, radnici će narednih dana raskopati i treću ulicu - Đačku na potezu od DTV Partizan prema Domu zdravlja. „Rekonstrukcija trotoara u ulicama Druge Dalmatinske, Luke Tomanovića i Đačke su predmet realizacije II faze sanacije i rekonstrukcije trotoara, vrijedne 94 hiljade sa rokom izvršenja 25 dana. Ugovor sa izvođačem, “Asfalt beton gradnja”, potpisan je u petak, 24. maja, nakon čega su otpočeli radovi, što znači da su oni u planiranom roku”, odgovorili su iz lokalne administracije na pitanje “Vijesti” da li se kasni sa ovom vrstom radova, imajući u vidu da je špic sezone uveliko počeo.

Iako pješaci ili izbjegavaju raskopane trotoare ili lomataju noge preko rupa i kamenja, iz lokalne samouprave tvrde da je sve u redu jer je “saobraćajnim znacima i privremenim stazama - pontovima osposobljena površina za pješačku komunikaciju”.

Pontovi na ulazu u brojne poslovne objekte i lokale ispred kojih je Opština uništila trotoare inače, opostavljeni su tek minulog vikenda i to nakon što su “Vijesti” Opštini poslale pitanja zašto ih nema. Iz lokalne uoprave su posjetili da su u protekla dva mjeseca u prvoj fazi sanacije i rekonstrukcije trotoara, koja je vrijedna 96 hiljada eura, rekonstruisane trotoarske površine i ivičnjaci u užem gradskom jezgru - ulicama 21. novembar, Karpoška i Palih boraca. Nisu međutim, odgovorili na pitanje kada će radovi na trotoarima u ulicama Druge dalmatinske, Luke Tomanovića i Đačkoj biti završeni, kao ni na pitanje da li smatraju primjerenim da se tako nešto radi u vrijeme kada je grad već pun turista.

Prema ugovoru koji je Opština sklopila sa “Asfalt-beton gradnjom”, izvođač ima rok od 25 dana da završi taj posao, što znači da će se radovi na trotoarima u centru Tivta izvoditi još najmanje do 20. juna.
Vijesti
 

·
Registered
Joined
·
11,451 Posts
Tivatska URA : DPS Pine dao u ruke privatnika

Po zvaničnim podacima Tivat koji ove godine do sada broji najveći broj gostiju, je u potpunom haosu i nespremno je dočekao prvi veći talas gostiju, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA u Tivtu.

“Ovakvu tromu i neefikasnu lokalnu upravu Tivat ne pamti u svojoj istoriji a kao najodgovornije lice ističemo aktuelnog predsjednika Opštine Sinišu Kusovca. Na svakom koraku usred sezone izvode se radovi, saobraćaj je otežan, turisti se umjestu pejzaža prirode susrijeću sa slikama gradilišta i to je neprihvatljivo”, kažu oni.

Ističu da ni trotoari u gradu u vezi sa kojim su već reagovali nijesu završeni i da se ne zna kada će biti.

“Nasipa se pijesak u Donjoj lastvi do rive, tamo gdje nikad nije bila plaza. Vlada potpuni haos u gradskoj lučici Kalimanj, u kojoj se blato sa dna prepumpava iz šupljeg u prazno, te se time narušava sigurnist plovidbe na ulazu u lučicu”, ukazuju oni.

Iz URE u Tivtu kažu i da se već godinama ne ulaže u sobraćajnu infrastrukturu na Jadranskoj magistrali, da se ne proširuju kapaciteti uprkos znatnom povećanju broja putnika koji tuda cirkulišu.

Dodaju da ogromne gužve na Jadranskoj magustrali treba posebno očekivati u samom špicu sezone, gdje će se praviti pravi kolapsi u saobraćaju.

Osvrću se i na datu koncesiju “Pina” privatnoj kompaniji za narednih pet godina u Tivtu.

“Prihode od prirodnog dobra našeg Tivta ubiraće privatna kompanija a ne Opština i to smatramo nedopustivim i skandaloznim činom. Osuđujemo postupak “Morskog dobra” koje je odobrilo ovaj aranžman sa privatnom firmom a isto tako upravu grada pod DPS-om koja je omogućila da se ovaj gradski resurs dodijeli u private ruke, uskrativši tako gradsku kasu za sve prihode od toga osnova”, zaključuju oni.
Vijesti
 
  • Like
Reactions: KALENIC

·
Registered
Joined
·
8 Posts
Pozdrav...

nemam updejt o gradnji nikakav po Tivtu, ali imam temu koja ima veze sa gradnjom (buducom)...

Koliko baratam informacijama, 2020 god ce se ponistiti ovaj DUP, iz kog razloga tocno ne znam, tj vjr zbog nedostatka sredstava za realizaciju, sto je bilo jasno i pticama na grani... tada ce stupiti na snagu "Plan generalne regulacije Crne Gore" koji ce se do tada izraditi/usvojiti...

Jesam li u pravu, tj ima li itko ista konkretnije na ovu temu?!
 

·
Registered
Joined
·
11,451 Posts


Tivat : Saniraju 30 lokalnih javnih puteva

Opština Tivat raspisala je tender za otvoreni postupak javne nabavke vrijedan 800.000 eura za izvođenje radova na sanaciji lokalnih javnih puteva na 30 lokacija.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Opštine Siniše Kusovca, rok za dostavljanje ponude je 22 dana, odnosno najkasnije do 24. septembra.

“Za izvršenje posla odabrani ponuđač će imati rok od 50 dana od dana uvođenja u posao a po zaključivanju ugovora. Sanacija lokalnih javnih puteva na 30 lokacija biće izvedena na površini od oko 3.7000 metara kvadratnih na teritoriji svih mjesnih zajednica. Prva faza asfaltiranja lokalnih saobraćajnica i sanacija trotoara i šetališnih staza, ukupno vrijedna oko 700.000 eura realizovana je uoči turističke sezone”, piše u saopštenju. Navodi se da je u mjesnoj zajednici Gradiošnica nedavno počela izgradnja šetališnih staza vrijedna 30.609 eura.
Vijesti
 

·
Registered
Joined
·
85 Posts
Прошле године најављена су два нова објекта: Верона вилиџ и хотел са 5* близу Превлаке.

Кућа Бизанти-Верона углавном је рушевина (два од три крила):Није ми баш јасно зашто се код нас мало већа сеоска кућа, као ова, назива палатом. Ваљда тако покушавамо да појачамо своју историју и себи подигнемо цену. Али, никога тако не можемо да преваримо.

Ни хотела још нема ни у назнакама.


 

·
Registered
Joined
·
11,451 Posts
Tivat dobija novo šetalište na Belanima

Opština Tivat potpisala je sa podgoričkom kompanijom MCG doo ugovor vrijedan 413.086 eura za izgradnju prve faze lungo mare obalnog šetališta na Belanima.

Rok za završetak ove investicije je šest mjeseci, a Opština je dobila nižu ponudu izvođača od očekivane, jer je za ovu javnu nabavku po tenderu raspisanom sredinom jula, bilo izdvojeno pola miliona eura.

Uređenje obale na ovom dijelu Tivta istočno od ulaza u gradsku marinu Kalimanj je nešto što tivatska lokalna vlast već godinama obećava građanima a do sada su iz različitih razloga, propala čak četiri tendera koje je Opština raspisivala za realizaciju te investicije. Uređenje obale na Belanima sa izgradnjom otvorenog bazena-plivališta u moru, DPS Tivta obećava u svim svojim izbornim kampanjama u tom gradu, još od od aprila 2004. kada su to prvi put pomenuli tadašnji DPS kandidat za gradonačelnika Dragan Kankaraš i bivši direktor „Morskog dobra“ Dragan Ivančević ispred SDP koja je tada bila koaliconi partner sa DPS.

U međuvremenu, ispostavilo se da oni uopšte ne namjeravaju da na Belanima naprave klasični otvoreni bazen, već veliki mandrać sa tri od njegove četiri strane na plutajućim pontonima u moru, a ne na fiksnoj izgrađenoj obali. Takvo riješenje je odbačeno od najvećeg dijela tivatske javnosti uz poruku da gradu ne treba mandrać, već pravi zatvoreni bazen kako bi se vaterpolo sport u Tivtu revitalizovao i mogao razvijati tokom cijele godine, a ne samo ljeti.

Gradski čelnici međutim, nisu odustali od ideje da na Belanima grade mandrać-bazen, ali je to ostavljeno za drugu fazu radova na uređenju tog dijela tivatske obale. Inače projekat za Belane koji je prije desetak godina izradilo JP “Morsko dobro”, predviđa da se na parceli ukupne površine 7.576 kvadrata, izgradi pješačko-kolska staza u dužini od skoro 400 metara.
Vijesti
 
  • Like
Reactions: KALENIC

·
Registered
Joined
·
11,451 Posts
Za dokumentaciju za pješačku stazu uz more daju 30.000 eura

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore raspisalo je tender za izradu Idejnog rješenja i Glavnog projekta za izgradnju pješačke staze uz more, neposredno uz magistralni put na relaciji Tivat-Lepetane u dužini 2.300 metara.

“Staza će se projektovati sa južne strane magistrale uz more, sjeverno od crkve Svetog Roko u Donjoj Lastvi, odnosno od početka naselja Opatovo do naselja Lepetane (proširenje za pristup trajektima). Projektnim zadatkom je predviđeno da se teren na pojedinim dijelovima proširi od 1,5 do dva metra izgradnjom ili sanacijom potpornih zidova, na nosećim stubovima u moru ili konzolno, ne remeteći postojeću liniju obale”, saopšteno je iz Morskog Dobra.

Budući radovi treba da obuhvate popločavanje staze uobičajenim materijalima za trotoare i šetališta, javnu rasvjetu u LED tehnologiji, atmosferske odvode i adekvatnu opremljenost šetališta (parkovske klupe, korpe za otpatke, zaštitnu ogradu, info table).

“Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom je za posao projektovanja predvidjelo iznos od 30.000 eura“, piše u saopštenju.
Vijesti
 

·
Registered
Joined
·
11,451 Posts


U netaknutoj uvali kod Tivta i do osam spratova

Agencija za zaštitu prirode i životne sredine Crne Gore počela je proceduru davanja saglasnosti na Elaborat procjene uticaja na životnu sredinu za izgradnju hotelskog kompleksa na lokaciji Plavi horizont, uvala Pržno u Krtolima kod Tivta.

Zahtjev za davanje saglasnosti podnio je nosilac ovog projekta - kompanija „Qatari Diar Hotel i Property Investment Montenegro“ (QDHPIM) iz Tivta koja je prije desetak godina od tivatskog HTP “Primorje” kupila skoro 300 hiljada kvadrata zemljišta u zaleđu uvale Pržna u zalivu Trašte.

U Elaboratu se navodi da novoprojektovani turistički kompleks - mješoviti resort Pržna koji će se graditi na površini od ukupno 155.557 kvadrata, sadrži hotel sa 168 smještajnih jedinica i dva hotelska depandansa sa ukupno 78 smještajnih jedinica. Tu su 23 rezidencijalne turističke vile, plažni restoran, pomoćni objekat, ulazna kapija, garaža, tri otvorena bazena i razni objekti i tereni za sport i rekreaciju.

Rješenje iz plana predviđa prilično gustu izgrađenost sada gotovo netaknute uvale pod borovom šumom i maslinama, a kojom će ubuduće dominirati objekti ukupne površine 60.300 kvadrata, sa čak i do osam nadzemnih etaža, kako je to predviđeno za “zvonik” budućeg hotela.

Agencija za zaštitu prirode pokrenula je javnu raspravu o Elaboratu procjene uticaja na životnu sredinu za izgradnju hotelskog kompleksa u uvali Pržna, a koji je uradio Institut za razvoj i istraživanja u oblasti zaštite na radu iz Podgorice.

Javna rasprava traje do kraja oktobra.

Katarci su najavljivali izgradnju lukuznog rezidencijalno-turističkog rizorta vrijednog 250 miliona eura koji je, prema njihovim provobitnim planovima, trebalo da bude izgrađen i otvoren 2014. godine. To se nije desilo, a zbog niza administrativno-pravnih i planskih problema do sada u jednoj od najljepših uvala na primorju, osim što je srušen stari hotel “Plavi horizont”, “ni lopata nije zakopana” za izgradnju luksuznih turističkih sadržaja. QDHPIM je, u dva navrata, najavljivao da će se zbog barijera koje ima sa ovim projektom povući iz Crne Gore.
Vijesti

Gradiće pješačku stazu od Tivta do Lepetana

Javno preduzeće "Morsko dobro" raspisalo je Javni poziv za izradu Idejnog rješenja i Glavnog projekta za izgradnju pješačke staze neposredno uz magistralni put Tivat-Lepetane u dužini 2,3 kilometara.

Projektovanju ove staze, kako je naveo direktor tog JP Predrag Jelušić, će se pristupiti prvenstveno iz bezbjednosnih razloga, ali i radi obogaćivanja turističke ponude tivatske opštine.

"Vrijednost projekta je oko 30.000 eura, a javni poziv traje do 4. novembra. Na ovaj način nastavljamo praksu koju smo imali ranije u Tivtu, a to je izgradnja tih javnih komunikacija uz more kako bismo gostima i stanovništvu Tivta omogućili dodatni komfor u prioritetnoj zoni morskog dobra", rekao je Jelušić.

Staza će se projektovati sa južne strane magistrale, uz more, sjeverno od crkve Sveti Roko, odnosno, od početka naselja Opatovo do naselja Lepetane.

Projektnim zadatkom je predviđeno da se teren na pojedinim dijelovima proširi od metar i po do dva metra, izgradnjom ili sanacijom potpornih zidova, na nosećim stubovima u moru ili konzolno, ne remeteći postojeću liniju obale.
RTCG
 
  • Like
Reactions: KALENIC

·
Registered
Joined
·
11,451 Posts


Turcima prijava zbog "pumpanja" blata u more

Komunalna inspekcija Opštine Tivat utvrdila je da je zagađenje mora juče ujutro u Donjoj Lastvi prouzrokovano izlivanjem blatnjave vode sa gradilišta velike stambene zgrade u tom naselju, a čiji je investitor firma AICC Construction iz Podgorice.

Shodno opštinskoj Odluci o vodama, protiv te firme iza koje stoje turski investitori, podnijeta je prekršajna prijava, a zagađivaču prijeti novčana kazna od 2.000 eura.

More u naselju Donja Lastva u Tivtu ponovno je juče ujutro bilo prekriveno velikim mrljama od ogromnih količina vode pomiješane sa zemljom i blatom, a koja se u more uliva kroz jedan od ispusta atmosferske kanalizacije.

Takvi incidenti već su se u nekoliko navrata događali u akvatorijumu pod lastovskom rivom i šetalištem. Pretpostavljalo se da je uzrok i ovog zagađenja blato i zamuljana voda koja se u odvode atmosferske kanalizacije namjerno ispumpava sa nekog od više aktivnih gradilišta velikih stambenih objekata u ovom dijelu Lastve, a što se nakon inspekcijskog nadzora pokazalo kao tačno.

Iako nije riječ o ispuštanju vještačkih štetnih materijala u more, ipak se radi o zagađenju životne sredine jer blato i mulj koji ovako dospijevaju u more, bukvalno “guše” ribe i druge morske organizme koji ne mogu disati u tolikoj kolicini mulja, a on prekriva i sve alge koje rastu na morskom dnu i sprijecava im kontakt sa sunčevom svjetloscu bez koje ni morska flora ne može živjeti.
Vijesti
 

·
Premium Member
Joined
·
5,917 Posts
Slavo sta se desava sa Lusticom Bay odnosno buducim naseljem Central.?
Sta se desava u Prcnju gde je bio onaj zdravstveni centar?
 

·
Registered
Joined
·
11,451 Posts
KALENICU, ne bi znao da ti odgovorim… :eek:hno:

Globalni lanac hotela Marriott – Crnogorski Ritz-Carlton biće izgrađen na Luštici

Globalni lanac hotela Marriott potvrdio je da dovodi svoj Ritz-Carlton brend u Crnoj Gori, kroz novi hotel koji će biti izgrađen na zapadnom dijelu poluostrva Luštica, na 30-ak minuta od aerodroma Tivat.

Prva faza hotelskog kompleksa biće završena na ljeto 2023, hotel sa 120 soba biće otvoren godinu kasnije dok će cijeli rizort biti kompletiran 2028.

Rizort će imati vlastito ​​privatni pristanište za dolazak s mora, tri restorana, bar na plaži, zatvorene i spoljne bazene, fitnes centar re „ekspanzivne prostore za događanja na otvorenom“.

Hotel i apartmani činiće dio integrisane usluge, uključujući jahting klub, vile, vrtove i uvalu na plaži.

Komentarišući vijest o širenju na crnogorsko tržište, glavni direktor Marriotta za razvoj u Evropi, Ervin Karlton kazao je da je Crna Gora svojim upečatljivim izlaskom na jadransku obalu postala omiljeno mediteransko odredište svjetskih putnika.

„Potpisivanje Ritz-Carltona, Crna Gora naglašava potražnju za našim luksuznim brandovima u ovom uzbudljivom regionu. Kombinacija mirne i prirodne ljepote zemlje, zajedno s legendarnom uslugom brenda, Crnu Goru čini savršenim odredištem za gosta The Ritz-Carltona”, dodao je.

Marriott upravlja još jednim hotelom u Crnoj Gori – Four Points by Sheraton u Kolašinu.
Bankar

U Tivtu pri kraju izgradnja dnevnog centra

Izgradnja Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju, nakon više godina, privodi se kraju. Opremanju te ustanove značajno će doprinijeti sredstva koja će večeras biti prikupljena na donatorskom balu u prestiznom Tivatskom hotelu "Regent". Medijski pokrovitelj događaja je Televizija Crne Gore.

Predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac kazao je da Opština Tivat predstavlja jednu razvijenu lokalnu sredinu a, kako je dodao, stepen razvoja te lokalne sredine upravo se ogleda u društvenoj odgovornosti odnosno filanstropskoj odgovornosti.

"Mi se ovdje možemo pohvaliti sa investitorima koji imaju tu svijet u dijelu i donacija i sponzorstva i mecenarstva po bilo kom osnovu. Uvijek su prisutni, uvijek su u velikom broju da bi pomogli i pružili ruku takvoj djeci", kazao je Kusovac.

Elena Ljiljanić iz hotela Ridžen u Porto Montenegru kazala je da je ove godine Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju bio povod održavanja ovog bala.

"Prikupićemo sredsta za kompletno opremanje senzorne sobe i prostora za fizikalnu terapiju", kazala je Ljiljanić.
RTCG (video snimak u prilogu)
 

·
smrdi smrdi užasno smrdi
Joined
·
702 Posts
Slavo sta se desava sa Lusticom Bay odnosno buducim naseljem Central.?
Sta se desava u Prcnju gde je bio onaj zdravstveni centar?
cudo da je slavi ovo promaklo :)

vijest iz januara:

„Kroling“ preuzeo Institut „Vrmac“ na Prčanju

i od prije 2 mjeseca (za render otvoriti link, nesto nece da kopira sliku):

U hotel u Prčanju ulaganje od 10 miliona eura

Premijer je obišao i gradilište novog hotela na temeljima nekadašnjeg Hotela "Vrmac" i rekao da je Crna Gora dobila kredibilnog investitora koji će uložiti 10 miliona eura u adaptaciju i rekonstrukciju objekta sa četiri zvjezdice i više od 105 smještajnih jedinica visoke kategorije.

"Posebno je važno što i na ovom lokalitetu i u ovom objektu nemamo izlazak iz postojećih gabarita ni jednog centimetra. Ovo će biti jedan od najljepših hotelskih objekata u Zalivu i što je posebno važno o što poštujemo investitoru da je zadržao i zadržaće dio zdravstvenih kapaciteta koji će upotpuniti ponudu ovog objekta i opštine Kotor", rekao je premijer dodajući da je najvažnije ipak da će u budućem hotelu biti otvoreno stotinu novih radnih mjesta.
sto se centrale-a tice, google earth kaze da su poceli s radovima (satelitski snimak je iz septembra) :)

 

·
Registered
Joined
·
11,451 Posts


Sanira se dio kolovoza u Lepetanima

Radovi na sanaciji lokalnih puteva u opštini Tivat počeli su sanacijm dijela kolovoza puta Tivat-Prčanj-Kotor na lokaciji Lepetane, a biće izvedeni na ukupno 30 lokacija na području svih mjesnih zajednica u Tivtu.

Ugovorena vrijednost radova je 800.000 eura.

Izvođač je kompanija "Asfalt beton gradnja" doo Podgorica koja se obavezala da će radove završiti u roku od 50 dana, ukoliko vremenski uslovi budu povoljni .

"Izvode se radovi struganja asfaltnog kolovoza od 0 do 5cm, sa utovarom i transportom grebanog materijala na deponiju, nabavka, transport i ugradnja sloja za izravnanje od asfalta AB11, prosječne debljine 1,5 cm kao i nabavka, transport i ugradnja habajućeg sloja asfalta AB11, debljine četiri centimetra.", saopšteno je juče danas tim povodom iz Opštine Tivat koja je investitor ovog posla.

Saobraćaj na mjestima izvođenja radova će se odvijati naizmjeničnim propuštanjem automobila.
Vijesti
 
2441 - 2460 of 2476 Posts
Top