SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 642 Posts

·
Српски Ф
Joined
·
5,154 Posts
Stvarno ne razumijem zasto ti nasi 'arhitekti' s nekim bezveznim sitnicama, kao sto su ovi vertikalni prozori, moraju zasrati jedan u principu solidan projekt:eek:hno:ista prica i ovde
http://i37.tinypic.com/28mi36.jpg
http://i33.tinypic.com/ev5csg.jpg


samo kurlagina i tc pariz su koliko toliko solidni...

...a ovo je daleko najbolje od prikazanog:eek:kay:
 

·
Moderator
Joined
·
18,813 Posts
UČENIČKI KAMPUS U UŽICU-GIMNAZIJA, EKONOMSKA ŠKOLA I OŠ DUŠAN JERKOVIĆ

Godina, površina: 2008, površine preko 3.000m2
Opis poslova: Stručno-tehnički nadzor nad sanacijom i rekonstrukcijom učeničkog kampusa, sve faze
Vrednost posla: 33.000,00€
Investitor: Ministarstvo prosvete i sporta Republike Srbije, Beograd, Nemanjina 22-26
Program poboljšanja stanja škola

Zemljani radovi vodovoda i kanalizacijeDogradnja dela objektaDogradnja dela konstrukcijaFasada pre revitalizacijeFasada posle revitalizacijeNadogradnja 1. fazaNadogradnja 2. fazaNadogradnja 3. fazaNadogradnja 4. faza

 

·
Moderator
Joined
·
18,813 Posts
09. 07. 2010.| 11:15
Izgradnju sportske hale u Krčagovu i dečjeg vrtića na Pori - Grad Užice realizuje projekte finansirane sredstvima iz NIP-a

Za projekte putne infrastrukture, izgradnju sportske hale u Krčagovu i dečjeg vrtića na Pori, koji će biti finansirani sredstvima NIP-a i Evropske banke za obnovu i razvoj, ove godine opredeljena su sredstva u ukupnom iznosu od oko 130 miliona dinara, saopšteno je na sajtu Užica.

Prema rečima Predraga Gavovića, člana Gradskog veća zaduženog za rad mesnih zajednica, učešće grada Užica u projektima putne infrastrukture je 50% od 135 miliona dinara, za izgradnju vrtića na Pori, investicije ukupne vrednosti 90 miliona dinara ove godine iz budžeta grada opredeljeno je 22,5 miliona, dok će za prvu fazu izgradnje sportske hale vrednosti 50 miliona dinara grad izdvojiti oko 11 miliona, a Ministarstvo sporta i omladine 6 milona.

Prošle nedelje u Ministarstvu za NIP potpisan je ugovor sa preduzećem "Putevi" iz Užica koje će biti izvođač radova na izgradnji i rekonstrukciji 13 putnih pravaca na teritoriji grada. Planiran je završetak radova na delu Ulice Stevana Mokranjca, krakovima ulica Zlatiborska i Šumadijska, nastavak radova u Ulici Majke Jevrosime i delu Ulice Josifa Pančića koji povezuje Ibiševo Guvno i Buar, radovi u Ulici Tanaska Rajića, kompletna sanacija Ulice Ljube Stojanovića, Vojvode Demira, Nemanjine od Rakijske pijace do Kosančićeve, zatim radovi na delovima ulica Višeslava Bugarinovića i Stanoja Glavaša i rekosntrukcije puteva od Male Previje do Dabića česme u Dubokom u dužini od 1,7 km i puta u MZ Krvavci koji vodi do Potpećke pećine u dužini od 1,4 km.

Početak radova na sportskoj hali u Krčagovu očekuje se krajem avgusta, a u prvoj fazi trebalo bi da budu završeni građevinski radovi, fasada i ugrađena stolarija. Sledeće godine bi se radilo unutrašnje i parterno uređenje ovog sportskog objekta, ukupne vrednosti oko 110 miliona dinara.

Grad je i ove godine sredstva u ukupnom iznosu od 55 miliona dinara namenjena mesnim zajednicama opredelio prema prioritetima koje su odredile mesne zajednice. Za rekonstrukciju objekata na području seoskih mesnih zajednica u budžetu su opredeljena 3 miliona dinara. Završena je adaptacija Doma kulture u Staparima, započeta prošle godine, a u toku je adaptacija i rekonstrukcija objekata u Ribaševini, Gostinici, Ravnima i Skržutima, a uskoro će početi radovi u Nikojevićima i Volujcu.
Ekapija
 

·
Moderator
Joined
·
18,813 Posts
29. 09. 2010.| 08:32
Počela rekonstrukcija gradskog stadiona u Užicu

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić označio je juče početak radova na rekonstrukciji gradskog stadiona "Sloboda Point Sevojno" u Užicu.

Dulić je tom prilikom naveo da vrednost radova iznosi 220 miliona dinara, uz ocenu da će angažovana sredstva pomoći građevinskoj operativi i omogućiti Užicu da dobije kvalitetan stadion.

- Nakon što je Vlada donela zakonske propise o oživljavanju građevinarstva, gradska vlast u Užicu je među prvim lokalnim samoupravama konkurisala sa projektom rekonstrukcije stadiona za koji je imala svu potrebnu projektnu dokumentaciju - dodao je on.

Ministar je ukazao na to da je u pitanju veliki poduhvat i da se paralelno moraju graditi i stadioni, i vrtići, i svi drugi potrebni objekti u lokalnim sredinama.

Dulić je fudbalskoj ekipi "Sloboda Point Sevojno" poželeo uspeh u daljem takmičenju.

Predsednik Uprave fudbalskog superligaša "Sloboda Point Sevojno" Dragan Subotić izrazio je zahvalnost lokalnoj samoupravi, Vladi i resornom ministarstvu na podršci za započinjanje realizacije projekta rekonstrukcije stadiona.

Kapacitet novog gradskog stadiona u Užicu biće 10.000 mesta, od čega će polovina biti namenjena za sedenje.

Rekonstrukcija će trajati pet meseci, a radove izvodi preduzeće "Putevi" Užice.

Dulić je juče obišao i Regionalnu sanitarnu deponiju "Duboko" kod Užica i tom prilikom rekao da je cilj Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja da u naredne dve godine polovina Srbije ima savremene deponije.

On je naveo da bi to bio najveći civilizacijski iskorak za Srbiju u pogledu upravljanja komunalnim otpadom.

Deponiju "Duboko" gradi devet lokalnih samouprava Zlatiborskog i Moravičkog okruga (Užice, Čačak, Požega, Kosjerić, Lučani, Bajina Bašta, Čajetina, Arilje i Ivanjica) u kojima živi 371.000 stanovnika prema popisu iz 2002. godine.
Ekapija
 

·
Registered
Joined
·
337 Posts
:cheers:
Sad jos insajder valjani da se nadje koji ce nas opskrbljivati svezim slikama....nek' se javi onaj na koga sam mislio :).
На кога си мислио? :D

Нисам у Ужицу, и нећу ићи скоро, тако да качим слике са форума fksloboda.org/forum. Надам се да ми неће замерити...

Слике су од пре 7 дана.


Info-tabla na gradilistu tj stadionuIskopan je deo severa, deo vulkanizera tj. perionica sklonjena. Sad se rusi sam vulkanizer i port-side

Rasklapa se drvena konstrukcija zapada i upravna zgrada. Upravna zgrada odnece se u Kremna i to ce biti svlacionice lokalnog kluba. Ograda sa celog stadiona odneta je i montirace se na stadion u KrcagovuPocela je i rekonstrukcija terena, dovedena ekipa koja to radi profesionalno, sa dobrim masinama i iskustvom. Gajice se busen i na prolece eventualno popraviti sta zatrebaЈош бих на ово додао да ће се променити и атлетска стаза. Чак сам чуо пре пар месеци изјаву неког од челника града да је жеља да се Ужице кандидује за европско првенство у атлетици (претпостављам за млађе категорије).

Што се тиче самих радова, не сумњам да ће све ићи како треба.


И једна слика окружења ове дрвене западне трибине која се руши.

 

·
Chicha was here
Joined
·
10,111 Posts
@Wassmer Jel imas saznanja sta ce biti sa juznom tribinom tj da li ce postaviti stolice na istu?

Pitam te zbog ovoga:

Kapacitet novog gradskog stadiona u Užicu biće 10.000 mesta, od čega će polovina biti namenjena za sedenje.
 

·
Moderator
Joined
·
18,813 Posts
08. 10. 2010. | 14:17
Otvorena bescarinska zona u UžicuU Sevojnu je 8. oktobra otvorena slobodna zona čiji je cilj da se kroz olakšice u poslovanju investitorima i povlašćen poreski režim poveća privredni razvoj. Osnivači slobodne zone su sevojničke "Valjaonica bakra" i "Impol Seval" Valjaonica
Ekapija
 
1 - 20 of 642 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top