SkyscraperCity banner

141 - 160 of 178 Posts

·
Registered
43
Joined
·
6,506 Posts
Ako dobro shvatih, na novom mostu neće ugrađivat hidraulički sistem, zbog skupog održavanja, odnosno do prokopavanja kanala.
 
Joined
·
2,011 Posts
Mα®;100128857 said:
Ako dobro shvatih, na novom mostu neće ugrađivat hidraulički sistem, zbog skupog održavanja, odnosno do prokopavanja kanala.
Tako neočekivano !

Nadam se da će barem ostaviti prostora za ugradnju mada i to teško znajući naše stručnjake
 

·
OVO JE OVDE BALKAN...
Joined
·
3,340 Posts
A to sam tačno znao od samog "pra - početka" izgradnje ovog mosta.
Drugim riječima, čim su pompezno nagovještavali početak izgradnje "neobičnog mosta".
Isto kao što sam znao da neće graditi onaj soliter na zavali.

Mene interesuje kao građanina, koliko košta taj hidraulični sistem, i da li je nabavljen.
Još me više zanima da li je pomenuta cijena mosta sa tom hidraulikom ili bez.
Hidraulika je vjerovatno jako skupa, pa me interesuje i đe su završile pare, ako ista
nije kupljena i uskladištena neđe?!

Ihaaa, mnogo toga sam još predvidio, i ispostavilo se tačnim. :)
 

·
Registered
Joined
·
16,375 Posts
VRIJEDAN 4 MILIONA

Most na Port Mileni
http://www.vijesti.me/vijesti/most-port-mileni-video-129584
Ulcinj dobio most
B. R. | 20. maj 2013. 20:30 | Komentara: 0
Objekat vredan 14 miliona evra u ponedeljak otvorio Milo Đukanović. Biće manje gužve i brže će se dolaziti do Velike plaže

ULCINj - U prisustvu mnogobrojnih građana, predstavnika lokalne i državne vlasti, u Ulcinju je otvoren most iznad kanala na Port Mileni. Predsednik Vlade Milo Đukanović rekao je da je u gradnju uloženo 14 miliona evra, u vreme najdublje ekonomske krize.
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:434788-Ulcinj-dobio-most
 

·
Registered
Joined
·
178 Posts
most kao most, okej, iz pravca UL-a ima kružni tok, kao što se da videti. Ali debilnost koja se ne vidi,a nemam kod sebe sliku da postavim je, LEŽEĆI MILICAJAC na sred mosta,celom dužinom....kao da je neka škola podno mosta, pa se treba usporiti.....završetak sa druge strane mosta je malo čudan, vizuelno,orijentaciono, ima dve trake u jednom smeru ka restoranu primavera, pa se od njega skreće levo,prolazi se preko bivše pijace, i onda se uključujete na stari put ka Adi...
 

·
Registered
Joined
·
16,375 Posts
PRISTUP ADI BOJANI

GA: Policija želi da ućutka svaki vid protesta i neslaganja
“Kako je u toku proces protiv aktivista NVO 'Mogul', obratili smo se MUP-u, koji nam je odgovorio da tokom 2012. godine nikada nije podnesena prijava za isti prekršaj"
Nevladina organizacija Građanska alijansa, optužila je ulcinjsku policiju da “želi da ućutka svaki vid protesta i neslaganja, služeći se pritom apsurdnim sredstvima“.

Iz te NVO podsjetili su da je u toku sudski postupak protiv aktivista “Mogula”, koji su 15. juna organizovali protest na ulaznoj kapiji Ade, tražeći slobodan pristup dijelu ostrva i kućicama na lijevoj obali Bojane u blizini njenog ušća.Kako se ističe, organizator je prekršajnu prijavu zaradio zato što redari nijesu nosili redarske trake.

“Kako je u toku proces protiv aktivista NVO 'Mogul', obratili smo se MUP-u, koji nam je odgovorio da tokom 2012. godine nikada nije podnesena prijava za isti prekršaj. Ova činjenica navodi na zaključak da ulcinjska policija želi da ućutka svaki vid protesta i neslaganja, za šta bira i apsurdna sredstva”, navodi se u saopštenju GA, ali i očigledno previđa da se događaj desio ove, a ne prošle godine.

U dopisu na pitanje GA, koji potpisuje pomoćnik direktora Nikola Janjušević, piše da Uprava policije tokom 2012. nije podnijela nijednu prekršajnu prijavu o nenošenju vidljive trake sa natpisom “redar“.

“Ulcinjska policija podnijela je prekršajnu prijavu protiv 'Mogula' nakon protesta na ulaznoj kapiji Ade 15. juna, koji je organizovala ta NVO zbog nepoštovanja ranije postignutog dogovora oko nošenja redarskih traka”, saopšteno je juče “Vijestima” u ulcinjskoj policiji.

Ranije ljetos, kao što je i najavio tokom performansa “Oslobodite prolaz“, “Mogul” je uz podršku GA, podnio krivičnu prijavu protiv službenika policije, kao i protiv službenika HTP “Ulcinjska rivijera“, koji su, kako su naveli, “15. juna na regionalnom javnom putu ometali i zabranili prolaz okupljenim građanima“.

Policija nije dozvolila NVO aktivistima da uđu na Adu >>>

Krivična prijava podnijeta je 26. juna Osnovnom državnom tužiocu, a potom i ministru pravde, vrhovnom državnom tužiocu, ministru unutrašnjih poslova, direktoru Uprave policije, ombudsmanu, Odjeljenju za unutrašnju kontrolu rada policije i Savjetu za građansku kontrolu rada policije.

U tužbi je, kako su “Vijesti” tada objavile, navedeno da je tim postupkom prekršen Ustav Crne Gore, koji u članu 39 jemči pravo na slobodu kretanja i predviđa da se ograničenja jedino mogu uvesti ako je to potrebno za vođenje krivičnog postupka, sprečavanja širenja zaraznih bolesti ili iz razloga bezbjednosti Crne Gore.

“Mogul” tvrdi i da član 2 protokola broj 4 uz Evropsku konvenciju za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda, garantuje da svako ko se zakonito nalazi na teritoriji jedne države ima, na toj teritoriji, pravo na slobodu kretanja i slobodu izbora boravišta.

Međutim, u ulcinjskoj policiji “Vijestima” je juče predočen zaključak Savjeta za građansku kontrolu rada policije u kome se konstatuje da su “pripadnici policije prilikom pružanja asistencije u konkretnom slučaju postupali u skladu sa zakonom i preduzeli mjere iz svoje nadležnosti poštujući prava na protest organizatora i pravo na obezbjeđenje poštovanja zakonitog režima rada HTP 'Ulcinjska rivijera'“.

Na pitanje “Vijesti” kako Savjet zna da je u pitanju zakoniti režim, visoki zvaničnik ulcinjske policije pokazao je sudsku odluku kojom se odbija zahtjev jednog mještanina za slobodnim ulazom, a u čijem obrazloženju se konstatuje da ingerenciju nad kapijom i režimom saobraćaja ima “Ulcinjska rivijera”, a ne “Morsko dobro”.

“Vijesti” su imale i uvid u službenu zabilješku od 13. juna o obavljenom razgovoru sa organizatorima okupljanja, koju su potpisale obje strane, a u kojoj piše da će “Mogul” obezbijediti 10 redara koji će nositi vidljive trake sa oznakom “redar“.

http://www.vijesti.me/vijesti/ga-policija-zeli-da-ucutka-svaki-vid-protesta-neslaganja-clanak-153892
 

·
smrdi smrdi užasno smrdi
Joined
·
702 Posts
Opština Ulcinj izdaje zemljište za akva-park u Štoju

Skupština Opštine Ulcinj donijela je odluku o davanju u zakup zemljišta za izgradnju vodenog grada, odnosno akva-parka u Štoju.

Zemljište površine oko 27 hiljada kvadratnih se izdaje na 30 godina. Početna cijena zakupa po metru kvadratnom je 1,1 euro.

Gradonačelnik Ulcinja Fatmir Đeka rekao je da je na taj način poslata dobra poruka investitorima.

"Ulcinj će postati grad sa najvećim i najatraktivnijim akva-parkom u regiona", kazao je Đeka navodeći da će realizacija te investicije, vrijedne oko pet miliona EUR, krenuti u oktobru, a da će se završiti u aprilu naredne godine, prenosi portal Ul-info.

Odbornici Demokratske partije socijalista, Demokratske unije Albanaca i Socijalističke narodne partije su isticali da je ovo zemljište predmet restitucije i da postoji niz drugih mjesta u Ulcinju koja se mogu izdati u zakup za predviđenu namjenu. Oni su, kao i odbornik Demokratskog fronta, napustili sjednicu, koja je održana u petaak, kada se pristupilo glasanju.

“Svjesni činjenice da je ovo zemljište predmet restitucije mi smo, kao akt dobre volje, usvojili zaključke da će se sva prava i obaveze koje opština ima kao zakupodavac prepustiti potražiocima tog zemljišta ukoliko im se ono vrati odlukama državnih organa, a ostavljena je i mogućnost da dobiju drugo zemljište iste vrijednosti u vlasništvu opštine”, rekao je predsjednik SO, Fuad Hadžibeti.
 

·
smrdi smrdi užasno smrdi
Joined
·
702 Posts
Ulcinj: Sjutra počinje gradnja Ženske medrese

U Ulcinjskom polju će sjutra, trećeg dana Ramazanskog Bajrama, početi gradnja Ženske medrese, saopšteno je Portalu Ul-info u Islamskoj zajednici Ulcinja.Glavni ulcinjski imam Ali ef. Bardhi kazao je da će izgradnjom te srednjoškolske vjersko-obrazovne institucije oživjeti tradicija u ovom gradu i istovremeno uskladiti život sa potrebama budućnosti.

Radove u vrijednosti od oko 1,2 miliona eura na medresi finansiraće "Udruženje prijatelja kulture i prosvjete“ iz Istanbula.

Uz medresu će kasnije biti građena i velelepna džamija, za koju već postoji projekat.
 
141 - 160 of 178 Posts
Top