SkyscraperCity banner

461 - 480 of 491 Posts

·
Registered
Joined
·
16,375 Posts
Mislim da su privremeno betonirali kose rampe zbog nekih radova lakseg dovoza materijala
 

·
Registered
Joined
·
16,375 Posts
Ocigledno da nisu znali ili da im se ovo cinilo lakse jeftinije a nije bio sergio da im objasni a smuca se po novom
 

·
Registered
Joined
·
11,451 Posts


Herceg Novi : Nekadašnji željeznički tunel uređen kao pješačka staza

Namjera Opštine je da uređenu i bezbjednu pješačku komunikaciju dobiju svi djelovi grada, poručio je Katić, te dodao da se se već radi na projektima izgradnje trotoara preko Zmijica u Zelenici, od Bijele do Kamenara.

Kliknuti ovde
 

·
Registered
Joined
·
11,451 Posts


Autobuska stanica na Šištetu 2019. godine

Nakon što je novski lokalni parlament u decembru 2017. godine usvojio odluku da se Autobuska stanica u Herceg Novom gradi na Šištetu, u Igalu, u lokalnoj upravi su krenuli u posao.

Kliknuti ovde
 

·
Registered
Joined
·
11,451 Posts
Tri godine rekonstruišu šetalište

Nakon nekoliko mjeseci pauze zbog turističke sezone, završni radovi, popločavanje dijela šetališta Pet Danica od Galeba do konobe Raffaello trebalo bi da počne do kraja mjeseca.

Kliknuti ovde
 

·
Registered
Joined
·
11,451 Posts
Teren na Šištetu podesan za izgradnju Autobuske stanice, potvrdili geolozi

Uz neophodno poštovanje inputa koje su dali geolozi u elaboratu o istražnim radovima, gradnja nove Autobuske stanice u Igalu, preko puta Šišteta, je moguća. Geomehanička ispitivanja zemljišta na ovoj lokaciji su nakon mjesec, okončana, a Agencija za izgradnju i razvoj grada, kojoj je dostavljen elaborat, učestvovaće u izradi glavnog projekta, potvrdio je Radiju Jadran njen direktor, Boro Lućić.

Kliknuti ovde

Peroni na Šištetu

Plan izgradnje autobuske stanice u Herceg Novom biće realizovan dogodine. Prostiraće se na 21.000 kvadrata i imaće parking za prevoznike.

Kliknuti ovde
 

·
Registered
Joined
·
11,451 Posts
Do juna 2019. biće rekonstruisana kuća Iva Andrića

Kuća Iva Andrića u Herceg Novom će do juna 2019. biti rekonstruisana tako da zadrži svoj izgled i autentične elemente, kako bi u potpunosti odgovarao estetskim standardima koje je sam Andrić postavio, saopšteno je iz te Opštine.

Kliknuti ovde
 

·
Registered
Joined
·
11,451 Posts


Pogledajte kako će izgledati nova autobuska stanica

Lokalna uprava je omogućila besplatan prevoz tokom cijele školske godine đacima iz novskih sela i prigradskih naselja, kao i onima čije su porodice u teškoj materijalnoj situaciji i štićenicima Dječijeg doma ,,Mladost".

Kliknuti ovde
 

·
Registered
Joined
·
11,451 Posts
Herceg Novi : Za novu autobusku milion €

Za ovu godinu je Opština Herceg Novi opredijelila milion eura iz budžeta za početak gradnje nove autobuske stanice.

Kliknuti ovde
 

·
Registered
Joined
·
11,451 Posts


Nekad zapušten, a sada ?

Agencija za izgradnju i razvoj privodi kraju i projekat koji je posvećen uljepšavanju skala po kojima je Herceg Novi nadaleko poznat.

Kliknuti ovde
 

·
Registered
Joined
·
11,451 Posts


Uređene novske skale : Stepenište Jova Dabovića dobilo novi izgled

Stepenište Jova Dabovića u Herceg Novom dobilo je novi izgled, čime je završen prvi u nizu projekta uređenja novskih skala.

Na Stepeništu su postavljeni rukohvati, koji su bili zahtjev naših starijih sugrađana radi bezbjednosti.

Iz Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog kažu da su koristili domaći, đurički kamen koji se po bolji i obliku uklopio sa kamenom u nastavku stepeništa.

Agencija takođe završava projektovanje na Stepeništu Danice Tomašević, koje spaja dvije Njegoševu ulicu i Šetalište Pet Danica.

Plan je da u ovom dijelu bude sanirana postojeća kanalizacija, postavljeni rukohvati, a na podestima i klupe.

Ukupna vrijednost radova na uređenju stepeništa iznosila je 29.600 eura, što je podrazumijevalo „grube“ radove i betoniranje, popločavanje stepeništa i platoa na dnu đuričkim kamenom, postavljanje rukohvata i javne rasvjete.
CdM
 

·
Registered
Joined
·
11,451 Posts
Spremni za gradnju rizorta Ritz Carlton

Privode se kraju pripreme za početak izgradnje rizorta Ritz Carlton Montenegro u Herceg Novom vrijednog 210 miliona eura, saopšteno je tokom sastanka predsjednika Vlade Duška Markovića sa predstavnicima renomiranih svjetskih kompanija Northstar i Marriott.

Vlasnik projekta Ritz Carlton Montenegro Mohamed Al Sager, saopštio je da pripreme za gradnju rizorta u Herceg Novom teku zadovoljavajućom dinamikom, da će hotelski operater biti renomirana svjetska hotelska kompanija Marriott, te da su obezbijedili da u Crnu Goru dođe jedan od njihovih 30 luksuznih brendova, Ritz Carlton.

"Rizort Ritz Carlton Montenegro biće hotel od 300 jedinica, mješovitog modela poslovanja – sa 120 hotelskih jedinica i 180 apartmana. Očekuje se da prva faza projekta, u kojoj će biti izgrađen hotel, 113 apartmana i 13 vila te četiri restorana, bude završena na ljeto 2023. godine", saopšteno je iz Vlade.

Premijer Marković je izrazio zadovoljstvo što će kompanije takvog svjetskog renomea investirati u Crnu Goru i donijeti ne samo novac, već znanje, iskustva i biznis etiku.

"Vlada ima ozbiljnu infrastrukturnu agendu koja će obezbijediti novi kvalitet rizortima na tom dijelu crnogorskog primorja", rekao je Marković i u tom kontekstu ukazao na odluku o valorizaciji aerodroma i zahtjev za gradnju vodnog terminala u Tivtu, kao i na izgradnju bulevara sa četiri trake između Budve i Tivta, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili i da ovakav rizort pruža velike mogućnosti za nova radna mjesta za crnogorske građane i razgovarali o uspostavljanju Marriott akademije koja bi omogućila sticanje novih znanja i vještina za rad u turizmu.
RTCG
 
  • Like
Reactions: KALENIC

·
Registered
Joined
·
11,451 Posts
Od Igala počelo uklanjanje privremenih objekata na hercegnovskoj rivijeri

Samo nekoliko dana nakon što su na šetalištu u Budvi počele da „iščezavaju“ visoke željezne konstrukcije koje su više od dvije decenije bile epicentar i „dom“ ljubiteljima žurki u otvorenim diskotekama, zakupci privremenih objekata u Herceg Novom takođe su krenuli sa uklanjanjem svojih.

Među prvima, nakon više od dvije decenije rada, uklonjen je kiosk brze hrane na ulazu u kupalište La bamba u Igalu, a narednih dana trebalo bi da bude uklonjen i objekat pored ovog, Tobacco shop firme BarCode.

Kako Radio Jadran saznaje, u planu za uklanjanje su još dva objekta na kraju Igala, odnosno na „rubovima“ parka vile Galeb (Titove vile), a riječ je o prodavnici prehrambenih proizvoda i objektu za pripremu brze hrane.

Bivši zakupci morskog dobra imaju rok do 30. oktobra da uklone objekte i oslobode lokaciju. Oni su priložili bankarsku garanciju od po 5.000 € kojom garantuju izvršenje ugovorenih obaveza. Takođe, dužni da lokacije vrate u prvobitno stanje.

Pored navednih lokacija, objekti koji nijesu predviđeni Izmjenama i dopunama Plana privremenih objekata biće prijavljeni nadležnim inspekcijskim organima radi uklanjanja, upozorili su iz Morskog dobra.

Podsjetićemo da je Ministarstvo održivog razvoja i turizma donijelo program privremenih objekata u zoni morskog dobra za period od 2019. do 2023. Prema tom dokumentu, ubuduće neće biti dozvoljeno postavljanje privremenih objekata na šetalištima, jer su gradske zone opterećene. Kako je navedeno, biće uklonjeni i privremeni objekti na lokacijama na kojima, prema usvojenim državnim lokalnim studijama, Javno preduzeće Morsko dobro planira da uskoro realizuje projekte.
Radio Jadran
 

·
Registered
Joined
·
11,451 Posts
Pri kraju gradnja Dnevnog centra

U Herceg Novom, na opštinskoj parceli u Sutorini, privodi se kraju gradnja Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama.

Svoj prostor će dobiti 20-ak korisnika, među kojima će biti i oni stariji od 26 godina.

Potrebnih 200 hiljada eura obezbijeđeno je donacijom posredstvom Ambasade SAD u Podgorici.
RTCG (video snimak u prilogu)
 
461 - 480 of 491 Posts
Top