SkyscraperCity Forum banner

Црна Гора - старе фотографије | Montenegro - old photos

108917 Views 290 Replies 30 Participants Last post by  Mα®
Vidim da Mayor i gimu 'znaju više nego što pričaju'. Pa, da im damo prostor da podijele sa nama kolekciju starih slika Crne Gore. Svakako, i svi ostali članovi mogu postavljati slike koje imaju. To bi bilo sjajno!

Evo prve- Virpazar, taman pošto je izgrađen put(valjda). Postavio gimu.

:cheers:
See less See more
1 - 20 of 291 Posts
8

Pazarni dan u Danilovgradu 1917.

Talijanski kralj i kraljica prilikom posjete Crnoj Gori

Kralj Nikola sa članovima izbjegličke Vlade u Bordou, Francuska, 1919. g.

See less See more
Imam jos par fotografija iz ere Titograda pa se prebacam ovamo :)
6
slike su preuzete sa sajta www.montenegro-canada.com

Naslovna strana novina iz carkog Beca iz 1910.g. na kojoj su prikazani motivi i licnosti iz Crne Gore ( iz kolekcije Zorana B. Zekovica)

Crnogorski kapetan Jevrem Bakic sa svojom porodicom 1891.-1892.g.( iz kolekcije Zorana B. Zekovica)

Donji manastir Ostrog 1931

See less See more
5

Dan proglasenja Kraljevine Crne Gore na Cetinju, 28. Avgusta 1910. godina. Na slici su kralj Nikola i kraljica Milena

Cetinje 18. Avgust 1910.g. Stoje (s lijeva na desno): Veliki princ Peter Nikolojievic, Princ Francis Joseph von Battenberg, Princeza Vjera Petrovic Njegos, Princeza Ksenija Petrovic Njegos, Krunisani princ Danilo Petrovic Njegos, Princ Mirko Petrovic Njegos, Princ Petar Petrovic Njegos. Sjede (s lijeva na desno): Princeza Milica-Jutta von Mecklenburg, Princeza Ana von Battenberg, Italijanska Kraljica Jelena, Kraljica Milena Petrovic Njegos, Kralj Nikola Petrovic Njegos, Velika princeza Milica Nikolojievic, Italijanki Kralj Victor Emanuel, Princeza Natalija Konstantinovic. Sjede na cilimu (s lijeva na desno): princeza Jelena Karadjordjevic, kcerka Velikog princa Petra Nikolojievic Princeza Golycin, Krunisani Princ Srbije Aleksandar Karadjordjevic

Kralj Nikola I sa clanovima izbjeglicke Vlade Crne Gore u Bordou, Francuska 1919. godine

Kralj Nikola i saveznici prikazani kao pobjednici

Slika - Crnogorska porodica na okupu. Crnogorci su uvijek voljeli da slušaju gusle - drevni muzicki instrument i da zajedno, jedan uz drugog, cuvaju svoj identitet.
See less See more
9

Slika Jaroslava Cermaka - Spasavanje slika iz dvora

Proslava 40 godina vladanja Crnom Gorom bracnog kraljevskog para Nikole i Milene Petrovic

Proslava 40 godina vladanja Crnom Gorom bracnog kraljevskog para Nikole i Milene Petrovic

Ogrlica dinastije Petrovica u Crnoj Gori.

Italijanski kralj i kraljica prilikom posjete Crnoj Gori

Italijanska Kraljica Jelena, kcerka Kralja Nikole

Prvi avion u Crnoj Gori 1912.g.

Princeza Vjera

Princeza Ksenija
See less See more
7

Princeza Vjera sa goscama na Cetinju

Vojvoda Mirko Petrovic

Grad Danilovgrad, 1910.g.

Vjerski poglavari na Cetinju

Cesma koja se nalazila ispred zgrade sadasnje SO Danilovgrad, 1910.g.

Fotografija Njegusa, kraj Cetinja ( iz kolekcije Zorana B. Zekovica)

Austrijski vojnici ispod most na Zeti kod Danilovgrada, 1917.g.
See less See more
princeza vjera je najljepsa bila, jelena je samo izvikana:) nije ni ksenija losa:)
See less See more
9

BILO JEDNOM U ZEMLJI CUDA

Ako sam dobro cuo, ovo trazi neki Madjar da mu se vrati. To je bio hotel koga vise nema. Lokacija prije tunela.

Bilo jednom u zemlji cuda 2. put

Bilo jednom u ovoj zemlji cuda 3. put
See less See more
Ako sam dobro cuo, ovo trazi neki Madjar da mu se vrati. To je bio hotel koga vise nema. Lokacija prije tunela.

sa svojom poslednjom namenom objekat je bio komanda ratne moranrice. jos uvek postoji.

See less See more
^^ :eek:

:applause:

sad dolazi momenat dje se ja pravdam:lol: nisam znao. ne vidi se sa ulice. a ocigledno sam pogresno protumacio.

prelijepa gradjevina :cheers:
^^ :eek:

:applause:

sad dolazi momenat dje se ja pravdam:lol: nisam znao. ne vidi se sa ulice. a ocigledno sam pogresno protumacio.

prelijepa gradjevina :cheers:
... i opet moja teorija o ljudskoj percepciji postaje aktuelna ;)
sa svojom poslednjom namenom objekat je bio komanda ratne moranrice. jos uvek postoji.

je li ovo djecije odmaraliste?
bio sam 10 dana ovdje sa skolom prije rata.
je li ovo djecije odmaraliste?
bio sam 10 dana ovdje sa skolom prije rata.
pa bilo je u doba socijalizma. raspadom srbije i crne gore ugasena je i komanda ratne mornarice koja se tu nalazila (radio moj cale tamo pa sam davno basao po celoj zgradi). sad je sve zakljucano.
1 - 20 of 291 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.