SkyscraperCity Forum banner

Черкаси | Cherkasy | Новини міста

19K views 19 replies 5 participants last post by  966999969 
#1 ·
После миллиона от Фирташа в Черкассах снова собрались реконструировать аэропорт



Вскоре начнётся реконструкция аэропорта в Черкассах. Облсовет согласился выделить часть нужных денег на проведения ремонтных работ.
Третья часть деньг, необходимых на реконструкцию аэропорта в Черкассах, уже перечислена на счёт областной администрации. Один миллион долларов был выделен на возобновления роботы местного аэропорта украинским миллионером Дмитрием Фирташем.
Остальную часть денег будет выделено из областного бюджета. Также нужные средства планируют собрать и за счёт взносов местных предпринимателей. Глава Черкасской областной государственной администрации, Сергей Тулуб, подтвердил информацию и заверил журналистов, что работы по реконструкции черкасских воздушных ворот начнутся как можно быстрее.
«Это очень важный для нас аспект: развитие воздушного соединения даст толчок в развитии всей области» - один из депутатов облсовета. По словам господина Тулуба, стоимость ремонтных работ составляет около 3 миллионов долларов.
Напомним, что аэропорт «Черкассы» в 1984 году был одним из крупнейших аэропортов в УССР при этом имел статус международного и принимал самолеты массой до 185,5 тонн, обслуживая до 80 рейсов в сутки. Но в 1992 году утратил статус международного, а через десять лет спустя, вообще закрылся. Только в марте 2007 года работа аэропорта "Черкассы" была возобновлена.



http://pro-vincia.com.ua/novini/new...-snova-sobralis-rekonstruirovat-aeroport.html
 
See less See more
#2 ·
Завод гарячого цинкування металоконструкцій «Метал Інвест» відкривали у Черкасах 25 квітня. Подібне виробництво – унікальне в Україні, бо дозволяє цинкувати конструкції завдовжки до 15 метрів і вагою до 8 тонн, чого немає на жодному заводі. Уже зараз підприємство отримало замовлення на цинкування сітки для огородження стадіону в Росії. Поки що тут працює 120 черкащан, а, вийшовши на повну потужність, завод здатен працевлаштувати 200 осіб.
Нове виробництво розташоване на просп. Хіміків, на місці колишнього цеху заводу «Хімволокно». Відкривати його приїхав голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб. Біля приміщення заводу вже стояли робітники, а також молодь з прапорами Партії регіонів. У своєму вітальному слові губернатор пояснив присутність символіки:

– Ви побачили тут прапори Партії регіонів. Сьогодні ця політична сила турбується про те, щоб люди мали достойну заробітну плату і достойну роботу. Це складова нашої, прийнятої разом з вами, програми «Будуємо нову Черкащину»…

Сергій Борисович наголосив на сприянні влади у відкритті цього підприємства. Зауважив, що ця подія засвідчує, що соціальні ініціативи Президента реалізуються на Черкащині.

– За останні 2 роки на Черкащині побудовано і введено в експлуатацію більше 700 об’єктів, і це не просто об’єкти якісь там, яких ніхто не бачив, а це й обласна дитяча лікарня… – почав перелічувати досягнення Тулуб. – Той же річпорт. Скоро відкриється навігація, і кожен з вас зможе подивитися на місто Черкаси з Дніпра, як це було колись…

Не забув губернатор згадати і про те, що влада робить для чорнобильців. Бо завтра, мовляв, річниця трагедії. І наголосив на важливості безпечних умов праці.

Потім слово надали директору підприємства Юрію Давидюку. Він розповів про унікальність виробничих ліній і подякував «голові облдержадміністрації та всім працівникам облдержадміністрації за ту допомогу, яка надавалася під час будівництва нашого заводу».
Врешті, після традиційного перерізання стрічки гостей повели показувати цех.

Робітники нового підприємства розповіли, що працюють тут уже близько місяця.

– Ми тут і монтажники, і вантажники, – розповідає робітник Сергій Опарін. – Потрапити було досить важко. Довго комісію проходили.

У робітників заробітна плата – 2,5 тис. грн. Але виробництво тут шкідливе.

– На повну проектну потужність 38 тисяч 520 тонн ми плануємо вийти до кінця року, – розповів директор Юрій Давидюк. – Тоді тут буде працювати 4 зміни, щоб забезпечити безперервний процес.

За його словами, компанія «Метал Інвест» була створена в 2009 році і зареєстрована в Черкасах за кошти кіпрського інвестора. Придбали будівлю 3-ї черги «Хімволокна». У побудову заводу було вкладено понад 110 млн. грн. коштів. Окупитися таке будівництво має не раніше, як через 3 роки роботи, оскільки очікують прибутки на рівні 30-35 млн. грн. у рік.

Директор заводу зауважує: в цьому напрямку Україна ще має розвиватися. Бо якщо в Польщі 60 подібних підприємств, то в нас – менше 10. Через це й не відчувають особливої конкуренції.

– Ми цинкуємо енергетичні та освітлювальні опори, і конструкції для тваринництва, і огорожі, труби та багато іншого. До нас звертаються фізичні особи – хочуть мати гарний тин чи балкон, щоб не потрібно було фарбувати. Ми виконуємо всі замовлення. Перший замовник – це київська компанія, яка будує стадіони в Росії і поставляє огородження. Будемо цинкувати їм сітку, – розповів Юрій Дав
идюк.
Губернатор Сергій Тулуб запевнив, що на цей рік Черкащина має «дуже велику перспективу» в плані залучення інвестицій, а саме зростання майже на 20%. На запитання журналістів, чому все-таки завод відкривали з партійними прапорами, повторився, що «партія влади забезпечує і реалізовує всі ті гарні позитивні зрушення, які є на Черкащині».
http://procherk.info/news/7-cherkas...artiyi-vladi-v-cherkasah-vidkrili-novij-zavod
 
#3 ·
Кататися по Дніпру черкащани зможуть із п’ятниці

Цієї п’ятниці в Черкасах відкриється сезон навігації.

Як розповів сьогодні під час прес-конференції голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб, для цього «нашим спеціалістам довелося докладати багато зусиль», бо питання виявилося непростим.

– У п’ятницю ми з вами відсвяткуємо відкриття навігації в місті Черкаси і, я сподіваюся, в місті Каневі. Це дасть можливість сполучення Канева, Черкас і Чигирина. А те, що стосується сполучення з Києвом, то з цього приводу я зустрічався з віце-прем’єром, міністром інфраструктури Борисом Колесніковим, ми визначилися в термінах і можливостях. Думаю, це запрацює до кінця цього місяця, – прокоментував губернатор.
http://procherk.info/news/7-cherkassy/7897-katatisja-po-dnipru-cherkaschani-zmozhut-iz-pjatnitsi
 
#4 ·
У Черкасах час вимірюватимуть по Сонцю

Справжній сонячний годинник встановлять напередодні Дня міста у Черкасах. Циферблат з 15-метровим діаметром уже облаштовують у Долині Троянд. Хронометр буде декорований стільцями та гномоном у вигляді птаха, що йде на зліт.

– Сонячний годинник стане окрасою Долини троянд та всього міста, – говорить начальник відділу дизайну міського середовища Оксана Поліщук. – Це може бути романтичним місцем для зустрічі чи вдалого відпочинку.
Особливим елементом декору велетенського часоміра є ковані стільці, на спинках яких будуть зображені години. Розташовуватимуться вони на спеціальних секторах. Час визначатиметься за тінню, котра вказуватиме на цифри.
До речі, годинник створюють черкаські спеціалісти. Скориставшись послугами місцевих архітекторів, місту вдалось чимало зекономити на транспортуванні, роботі та матеріалі. Загалом весь проект обійшовся у 155 тисяч гривень.
Як каже директор КП «Дирекція парків» Олександр Радуцький, Долина троянд для встановлення годинника була обрана не випадково. Це одне з найбільш людних і сонячних місць у Черкасах. Крім того, годинник буде видно з проїжджої частини по вулиці Гагаріна. Навколо циферблату облаштують клумбу.
Відкриття сонячного годинника планується 1 червня.
http://www.rada.cherkassy.ua/ua/newsread.php?view=3270&s=1&s1=17
 
#5 ·
На месте гостинницы "Черкассы" откроют «Reikartz Черкассы» (4 звезды) и «Рациотель Черкассы» (2 звезды)

Управляющая компания Reikartz Hotel Management объявляет о намерении открыть в Черкассах отели под брендами Reikartz Hotels & Resorts и Рациотель.
В мае 2012 года компания выиграла аукцион, на котором было выставлено на продажу здание бывшей гостиницы «Черкассы» (ул. Лазарева, 6). Согласно планам управляющей компании, в 2013-2014 году будет проведена полная реконструкция здания с заменой планировки и коммуникаций. В 2014 году здесь планируется открытие двух отелей с отдельными входами и отдельной инфраструктурой: «Reikartz Черкассы» (4 звезды) и «Рациотель Черкассы» (2 звезды).
Четырехзвездочный «Reikartz Черкассы» предложит гостям 80 номеров, ресторан с панорамным видом, лобби-бар и традиционный для отелей бренда набор услуг, включая бесплатный Интернет Wi-Fi в номерах.
Двухзвездочный «Рациотель Черкассы» предложит 80 номеров, зону для завтраков и бесплатный Интернет Wi-Fi в зоне ресепшн. В здании также будет расположен современный бизнес-центр с конференц-залом, рассчитанным на 100 гостей.
http://pro-vincia.com.ua/novini/new...y-4-zvezdy-i-raciotel-cherkassy-2-zvezdy.html
 
#6 ·
Скоро на руїнах згорілого корпусу черкаського університету «закипить робота»

Черкаська обласна влада планує розпочати і завершити в цьому році відновлення згорілого корпусу Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького, що в центрі міста. Про це 18 червня повідомив голова Черкаської ОДА Сергій Тулуб.

– Є домовленості з Міністерством фінансів про виділення майже шести мільйонів гривень для того, щоб повністю закрити кошторис і відновити цей корпус. Домовленості є. Я особисто зустрічався з підрядником, який береться за цю роботу. І я сподіваюся, що ми найближчим часом побачимо, як там закипить робота, – зазначив Сергій Тулуб.
http://procherk.info/news/7-cherkas...rpusu-cherkaskogo-universitetu-zakipit-robota
 
#9 ·
В Черкассах открылся спорткомплекс «Sport Life»

В декабре в Черкассах состоялось торжественное открытие нового фитнес-клуба сети «Sport Life».
По этому случаю в спорткомплексе прошла Первая ежегодная городская спартакиада среди детей, в которой приняли участие более 150 воспитанников черкасских ДЮСШ. Юные спортсмены боролись за кубки по настольному теннису, плаванию, дуатлону и легкой атлетике.
На церемонию награждения поздравить победителей и участников приехали Черкасский городской голова Сергей Одарич, управляющий партнер группы компаний «Sport Life» Максим Зарецкий и Президент Федерации Украины по триалону Андрей Бильда.
Со слов Сергея Одаричас появлением в городе нового спорткомплекса и взрослые, и дети получили возможность заниматься спортом, как на профессиональном уровне, так и для поддержания хорошей физической формы.«Новый фитнес-клуб с тремя бассейнами и тренажерными залами улучшит спортивную инфраструктуру города и станет хорошей тренировочной базой для будущих чемпионов. А сегодняшняя спартакиада станет доброй традицией для черкащан», отметил городской голова.
«В данном проекте мы объединили под одной крышей абсолютно все направления современного фитнеса. Здесь полноценная аква-зона с банным комплексом, полностью укомплектованные лучшим американским оборудованием тренажерные залы и студия сайкла. Вместе с родителями приобщаться к здоровому образу жизни теперь будут и дети. Для них в клубе функционирует единственный в городе Детский клуб со специально разработанными программами по фитнесу», заявил управляющий партнер Группы компаний «Sport Life» Максим Зарецкий.
В день открытия на площади возле клуба состоялся грандиозный концерт. Сюрпризом для всех было шоу бодибилдеров с участием лучших тренеров сети «Sport Life», выступление группы «Друга Ріка» и розыгрыш клубных карт.

http://pro-vincia.com.ua/novini/news_sport/4399-v-cherkassah-otkrylsya-sport-life.html
 
#10 ·
ЧЕРКАССЫ – Началось строительство оптового рынка c 2-х этажным ТЦ

В городе Черкассы по ул. Байды-Вишневецкого, на земельном участке площадью 9,3 га ведется строительство оптового рынка сельскохозяйственной продукции,- говорится в сообщении проектно-информационной системы BAU-data..

В комплексе планируется размещение многофункционального логистического центра, который объединяет складской, производственный, торговый и офисный комплексы, а также ветеринарную лабораторию.

Площадь застройки - 16911,60 кв. м, паркинг на 240 машиномест. В состав комплекса войдут: торговые павильоны на 64 мест для торговли разными группами продуктов - площадь составит - 7759,10 кв. м, 2-этажный торговый центр общей площадью - 6984,40 кв.м.

Планируемое завершение строительных работ – IV квартал 2013г.
http://www.retailstudio.org/news/22146.htm
 
#11 · (Edited)
Будівництво автобану Київ-Черкаси-Дніпропетровськ

Міський голова Черкас Сергій Одарич запевнив що автобан Київ-Дніпропетровськ, який проходить через обласний центр міста Черкаси майже готовий. За його словами, він вже розширений від Обухова до Канева. А в 2013 році розпочалось будівництво від Канева в обхід Черкас на Заході (біля аєропорту) до Дніпропетровська.
 
#14 ·
umm.. я думаю, що краще написати так: "минулорічні обіцянки міського голови про будівництво автобану як і очікувалось так і залишились лише обіцянками"
 
#15 ·
Новий медичний центр об’єднає усі корпуси лікарні під одним дахом

Новий Черкаський обласний діагностично-консультативний центр (складова обласної лікарні), який з нагоди закінчення будівництва відвідав минулого тижня президент України Віктор Янукович, ось-ось запрацює.
Ця будівля просто-таки постала з попелу: у 2005 відділення обласної лікарні, що знаходилося на цьому місці, знищила пожежа. Руїну демонтували в 2011 році, а влітку минулого року розпочали будівництво медичного центру.
– На згарищі вже й повиростали дерева. Там почали селитися бомжі, яких нам довелося виганяти. Зараз нам просто не віриться, якою була поліклініка і якою вона стала, – говорить головний лікар обласної лікарні Олександр Дудник.
Нині тут чекають лікарів і пацієнтів новенькі кабінети і коридори. Коридори пахнуть свіжістю. Фахівці остаточно налаштовують дороговартісне закордонне обладнання.

Нагадаємо, як інформувало видання «Наші гроші», головне Управління капітального будівництва Черкаської облдержадміністрації за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Черкасиміськбуд» на будівництво до кінця 2012 року обласного діагностично-консультативного центру по вул.Менделеєва, 3, м.Черкаси. Вартість угоди склала 30,25 млн. грн.
о-суті, центр працюватиме так, як працювали діагностичні служби поліклініки й раніше. Нових структур не передбачається. Лише буде все це під одним дахом. Поки що ж корпуси поліклініки розкидані по території закладу.

– У нас – 10,5 га… І уявіть, що людина приїхала з Монастирища. Вистояла чергу до лікаря, а він направляє на рентген, що в іншому корпусі. Поки людина знайде, зробить рентген, то лікар вже може й прийом закінчити, – розповідає Олександр Дудник. – Інше питання: люди в поліклініці були немов оселедці в бочці. От дехто каже, мовляв, гігантоманія! Але ж це не так. Наша обласна консультативна поліклініка існує з 1954 року. І потужність того приміщення, в якому вона розташована, розраховане на 150 відвідувань на зміну. А торік відвідуваність в середньому становила 600 осіб! Тепер наш новий центр зможе приймати й 900 осіб! Така розрахункова кількість відвідувань на зміну.
Фахівець охоче погоджується показати журналісту всі закапелки нового ще не відкритого медичного центру, по дорозі у перервах між телефонними дзвінками розповідаючи його переваги. Каже, що про подібний центр мріяли вже багато поколінь медиків Черкаської обласної лікарні.
У новозбудованому центрі буде і УЗІ-апарат, і рентген-апарат експертного класу, що може «робити все». Цікаво, що сучасна апаратура дає змогу посилати фото хворого в кабінет лікаря в електронному режимі. Тобто, тепер непотрібно роздруковувати плівку і, перш ніж нести лікарю, чекати поки вона підсохне.
– Поки хворий іде з кабінету, лікар вже опрацьовуватиме його знімок, – розповідає про нову апаратуру медичного центру Олександр Дудник.
У іншому кабінеті - магнітно-резонансний томограф японського виробництва. Апарат – немов гігантське кільце, що займає півкімнати. Він такої марки поки один в Україні. Цінність його, зокрема, й в тому, що ширина внутрішнього проходу зможе вмістити і досить огрядних черкащан. А от невелика довжина каналу благотворно впливатиме на тих, хто боїться закритого простору.

У цілому ж новобудова укомплектована апаратурою на 30,5 млн. грн., виділених з державного бюджету.

Кожен поверх медичного центру вже розписаний. Другий і третій поверхи – для лікарів. П’ятий – для лабораторій. А на четвертому поверсі будуть розміщуватися амбулаторні структури перинатального центру: відділення перинатальної діагностики, медико-генетична лабораторія, центр планування сім’ї.
– Президент сказав, що в цьому році в Черкаській області повинен бути створений обласний перинатальний центр – структура, що спостерігає за жінкою з моментом зачаття дитини до її народження. Мова йде про жінок, які мають складності в цьому процесі. Це структура, яка в своєму складі повинна мати стаціонарні і амбулаторні частини.

Головлікар пригадує нещодавню публікацію «Прочерку» де йшла мова про підготовку лікарні до візиту президента. (Переглянути матеріал можна ТУТ). Відчувається, що керівника закладу вона зачепила.

– От ви написали, як ми героїчно готувалися до візиту високоповажного гостя. Але ж який дбайливий господар не буде готуватись до приїзду гостей?! Ще й таких поважних! Знаєте, як кажуть: вішалка – основа театру.

Олександр Дудник показує один з поверхів.
– Кабінети лікарів, лабораторія. Це бактеріологічні кабінети, а це – душові кабінки для лікарів-бактеріологів. А ось подивіться – коридори. На фото я вам покажу, якими вони були… А це такі тепер тут туалети, куди матимуть змогу заїхати на візках і люди з обмеженими можливостями. Ось наш конференц-зал, де є можливість проводити онлайн-конференції з професорами, наприклад, з Києва.

За словами Олександра Дудника, обласна поліклініка щорічно приймає близько 150 тисяч жителів Черкащини. Завдяки новозбудованому медичному центру поліклініка зможе в більш комфортних умовах приймати і до 200 тисяч жителів…

– Мене дивує, коли цю новобудову пов’язують з політикою. Адже все це робиться для черкащан. Центр запрацює і діятиме на благо черкащанам! – запевняє Олександр Дудник.
Що буде зі старими корпусами, головлікар не каже. Мовляв, стосовно старих будівель рішення має ухвалювати обласна рада.

У цілому ж Олександр Дудник заявляє про повну предстартову готовність нового медичного діагностичного центру. Проте переведення сюди відділів поліклініки і налагодження певної апаратури потребує часу. Тож чітко назвати день відкриття діагностичного центру в лікарні не беруться.

Зате медперсонал вже очікує цього дня. Керівники лабораторій, наприклад, любуються душовими кабінками. Кажуть, в старому приміщенні про таке можна було лише мріяти, хоч для бактеріолога душ – це не розкіш, а необхідність.

http://procherk.info/resonance/2-ch...a-a-chi-mene-zminjat-ale-likarnja-zalishitsja
 
#16 ·
Головне Управління капітального будівництва Черкаської облдержадміністрації 21 серпня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «ПМ-Арсенал» на реконструкцію Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка. Вартість угоди склала 15,95 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель», пише сайт «Наші гроші».

Техзавданням передбачені нове оздоблення фасаду, заміна вітражів, комунікацій, покрівлі, вікон і дверей, утеплення горища, обладнання сцени. Роботи мають завершити до кінця поточного року.

Фірму «ПМ-Арсенал» у січні цього року заснували Алла Половко та директор компанії Владислав Мамчур. Статутний фонд складає 2 000 грн. Поки що жодного іншого тендеру вона не вигравала.

Єдиним допущеним до участі конкурентом фірми на цьому тендері було ПП «Сфера Пласт», яку заснував у 2007 р. зі статутним фондом в 100 грн. Юрій Ситнік. За даними «ВДЗ», компанія почала вигравати тендери наприкінці 2011 р., за цей час вона отримала замовлень на 66,83 млн грн. – усі від Черкаського ГУКБ.

Окрім цих двох фірм участь у тендері намагався також взяти Черкаський філіал «НДІпроектреконструкція», однак пропозицію відхилили через неповний пакет документів.

Нагадаємо, раніше за участю «Сфера Пласт» і «ПМ-Арсенал» також відбувся тендер на роботи в парку та музеї с. Будище вартістю 17,12 млн грн.

Як повідомлялося раніше, театр ремонтують до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка. Окрім згаданих вище об’єктів до річниці також планують відремонтувати Національний заповідник Тараса Шевченка в Звенигородському районі, від реконструювати й відремонтувати дороги у м. Каневі та с. Шевченковому Звенигородського району, завершити будівництво Шевченківського національного культурного центру (будівля Канівського міського Будинку культури).
http://procherk.info/news/7-cherkas...dka-rozigrali-16-miljoniv-tuluba-na-dramteatr
 
#17 · (Edited)
натрапив сьогодні на цікаву сторінки . де описують розвиток ландшафту штучних островів Черкас. На жаль доля цієї реалізації напевно не буде проводитися у ці роки. Звичайно кошти завеликі. ,та не має сенсу це робити. нікому це не потрібно. Місто в упадку- через повстання та инші корупційні діяльності.

але все одно покажу Ескізи розробки ...більшого розміру світлин не було.





та самі веб сторінки


http://www.google.de/imgres?start=3...&dur=680&page=13&ndsp=22&ved=0CKgCEK0DMGE4rAI

http://www.google.de/imgres?start=5...c&dur=405&page=20&ndsp=31&ved=0CD4QrQMwEzjYBA



детальніша інформація


Концепция развития города Черкассы

Координатор проекта: «Агентство развития города Черкассы» (Черкассы)

Управление проектом и расходами: Gardiner & Theobald, ArDevelops (обе – Великобритания)

Архитектор: Chapman Taylor (Великобритания)

Инженерные решения: Waterman (Великобритания)


Объем инвестиций: $1 миллиард
Сроки реализации проекта: 20-25 лет.
 
#18 ·
Останнім часом розробляється генплан міста аж до 2031 Мерія збирає пропозиції по проекту Генерального плану



Мерія запрошує черкасців розглянути і надати свої пропозиції до Генерального плану забудови Черкас. Нині на першому поверсі міськвиконкому розміщені графічні зображення Генплану міста. Кожен бажаючий може прийти, оглянути мапу і надати свої пропозиції. Зробити це можна протягом майже двох тижнів – з 8 по 22 вересня. Пропозиції приймаються у письмовому вигляді до 22 вересня. А їхній розгляд триватиме до 22 жовтня.



За словами заступника міського голови Олексія Гужви, проект Генерального плану забудови міста планується надати на розгляд депутатських комісій у жовтні. А вже після цього проект винесуть на затвердження міську раду. У департаменті архітектури, будівництва та землеустрою передбачають, що проект Генерального плану буде затверджений до кінця року.

— Винесенню проекту на розгляд громадськості і депутатських комісій передувала велика робота. Лише цього року було замовлено і проведено 7 експертиз. Майже кожен розділ проекту вивчають спеціалісти державних інститутів, надають свої висновки, експертні оцінки тощо. Можу сказати, що проект Генплану вийшов на фінішну пряму, — говорить Олексій Гужва.

Новий Генеральний план розрахований на 20 років – до 2031 року. Ним передбачається розширення міста, будівництва нових мікрорайонів, зведення мікрорайону «Черкаси-2» в районі с. Панське, забудову колишнього військового полігону, перенесенню залізничної колії, яка нині розрізає місто навпіл, за територію міста, будівництво логістичних центрів поблизу аеропорту.

Крім того, 28 вересня у міськвиконкому (кім. 206) відбудеться презентація Генерального плану забудови Черкас. Запрошуються усі бажаючи. Ознайомитися із графічними зображеннями Генерального плану можна і на офіційному порталі Черкаської міської ради. Свої пропозиції до генерального плану забудови Черкас надсилати до Департаменту архітектури, будівництва і землеустрою МВК (вул. Б. Вишневецького, 36 каб. 301), контактні телефони – 36-01-82
 
#20 ·
KTD Group запустить завод з виробництва холодильників в Черкасах навесні 2018 року

Повідомив директор Української асоціації виробників електротехніки Олег Іваненко. Повідомляє Національний промисловий портал, з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Терміни запуску трохи зміщуються (планувалося відкрити завод в січні-лютому поточного року – ІФ), але це пов’язано з необхідністю повного вирішення всіх виникаючих технічних питань, тим більше такого складного виробництва. Зараз йде налагодження устаткування, в будь-якому випадку все буде доведено до кінця . На відкриття планується запросити президента України, – повідомив він агентству “Інтерфакс-Україна”.

Як повідомлялося, спочатку запуск заводу намічався на літо 2017 року, однак президент KTD Group Олександр Громико пояснив зрушення термінів на початок 2018 року необхідністю зміни проекту з урахуванням енергозберігаючих технологій, оскільки планується випускати енергозберігаючі холодильники класу “А ++” і “А +++ “.

В даний час компанія продовжує роботу по підписанню контрактів з європейськими виробниками, які хочуть розмістити замовлення на випуск продукції під своїми торговими марками на заводі в Черкасах.

Раніше А.Громика відзначав, що українські виробники можуть замінити європейським компаніям китайські заводи, оскільки розміщення в Україні виробництва дозволяє скоротити терміни доставки, уникнути мита завдяки зоні вільної торгівлі з ЄС. Крім цього, вартість робочої сили в Україні майже втричі нижче, ніж в Китаї.

KTD Group працює на ринку побутової техніки 20 років. Є великим постачальником побутової техніки різних торгових марок на європейському ринку, частина продукції виготовляє на фабриках Китаю, Туреччини та Тайваню. За даними на її сайті, за цей період відкриті офіси в 15 країнах світу, в тому числі в Дубаї, ОАЕ і Тунісі. Інвесткомпанія “Драгон Капітал” оцінює частку групи на українському ринку побутової техніки в 14%.

KTD Group в 2009 році відкрила в Каневі завод напівавтоматичних пральних машин Kupava, потім асортимент заводу було розширено за рахунок випуску різної техніки під торговою маркою Saturn.

KTD Group також включає роздрібні магазини побутової техніки франчайзингової мережі “E-electric.ua”, яка об’єднує понад 540 торгових точок, а також інтернет-магазини.

В Україні найбільшим виробником холодильників був завод “Норд” в Донецьку, який змушений був припинити роботу через неможливість здійснювати виробничу діяльність в умовах, що склалися і переніс виробництво холодильників в Китай.
http://uprom.info/news/ekonomika/bi...a-holodilnikiv-v-cherkasah-navesni-2018-roku/
 
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top