SkyscraperCity Forum banner
Status
Not open for further replies.
1 - 20 of 20 Posts

·
Banned
Joined
·
2,564 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Го повикувам член Ani1 да објасни зошто шири пропаганда, небулози и невистини на туѓи форуми вон Македонски, поточно на Бугарски и Српски форум.

Го повикувам член Ani1 демократски да ми објасни мене лично неколку прашања што ме засегаат, првенствено зошто Ani1 не започне да ги шири вестите прво дома, па надвор.

Целта на овој форум е најмалку од се политичка и кршејќи ги интересите на Македонски форум Ani1 на дрзок и безобразен начин се обидува во Бугарија и во за него омилена Србија да пласира невистини и небулози.

Имајќи предвид оти целта на овој форум освен што не е политичка таа е токму размена на мислења, спротивно од тоа што го правиш, затоа што пласираш 'копи-пејст' од владини медиуми и политичка пропаганда.

Те повикувам тука јавно да престанеш со пропагандите и да ги почитуваш останатите членови од Македонски форум и доколку не го сториш тоа во кус рок, ќе се врти нова страна.

Во исто време и во најкус рок да отвориш тема дома, на Македонски форум каде прво ние ќе можеме да дебатираме за политика и да разменуваме демократски мислења.
 

·
Registered
СФСН
Joined
·
7,228 Posts
12 јануари ти е ден за карање? Лани на истава дата му забрани на Скопје/Skopje да објавува, сега мене.

Почитувани членови,

Би сакал да Ви се обратам како постар член на овој форум од 2007. година на сите кои се активни, неактивни што посетуваат и оние кои го разбираат македонскиот јазик.

Би сакал да Ве информирам околу моите видувања за случувањата на македонски форум, одредени струи и членови како и самите случувања во и од Македонија.
Пред да започнам само кратко потсетувам, ова не се лични упади кон никого и кон никоја страна, туку видувања во и околу одредени лица на форумот.

Јас како член сакам да се оградам од коментарите и струите на @Скопје/Skopje, неговите ставови и мислења и воедно да потсетам на следното: Ставовите на @Скопје/Skopje се негови лични и не претставуваат никакви сеопшти ставови на Македонија, народ, народности и слично. Така што тој како таков не претставува никого, освен своите видувања.

Ова го пишувам затоа што знам дека членот е изолиран од повисока фела поради конфликти во туѓи страни, но и поради тоа што како дел од Македонски форум не може да биде никаков фактор и покрај тоа што е активен и има висок број на мислења, нема никогаш да биде дел од модераторски и администраторски колегиум, и како таков секогаш ќе биде еднаков со останатите, или како што би рекле прв меѓу еднаквите (прв по број на мислења).

Во исто време мислам дека @JloKyM отслужува коректно како модератор и покрај тоа што има и други за се треба да се обрати кон него. Воедно поттикнувам поголемо учество. Моето учество е сепак ограничено.
И осудувам говор на омраза кон соседни земји и народности, посебно кон одредени страни, менталитет кој не изолира од сите, правејќи не над сите, нешто што не е вистина и нема реална перспектива на овој форум.
Воедно и формата на овој форум е слободоумна, и сите ние сме еднакви во тој дел.
 

·
Macedonia
Joined
·
48,145 Posts
Да сум на твое место само би го игнорирал и би си терал понатаму. Никој нема право да ти забрани ништо се’ додека не прекршуваш ниедно од правилата на форумов. Така што, не се замарај со него.
 

·
Banned
Joined
·
2,564 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Ani1 гледам дека и понатаму се инаетеш и дека и понатаму се обидуваш да форсираш пропаганда и невистини.

И понатаму се обидуваш да пласираш демократија што самиот не ја разбираш.

Постирајки копирани вести по Бугарските и Српските форуми не само што ги кршиш сите правила да игра туку се омаловажуваш ти самиот што е твој проблем, но во никој случај нема да дозволиме да се омаловажува Македонија со владеачки новини.

Ако си толку храбар и силен јас те ПОВИКУВАМ да отвориш тема на овој форум, политичка, и тука лице во лице со мене, Џоле и сите останати да ги споделиме различните ДЕМОКРАТСКИ видувања што и како.

Пласирајќи надвор од границите на овој форум се обидуваш преку подмол и безобразен начин да наметнуваш ставови што не се општи ставови. Јас затоа и бев приморан да реагирам во Бугарскиот форум.

Доколку во скоро време не отвориш тема за дебата тука, јас те информирам дека пристапувам во контра дебата со тебе на секоја тема каде што зборуваш за Македонија.
Зборувам и јас за Македонија но никаде политички. Те очекувам на демократско соочување.


Во исто време информира дека несогласувањата околу мене и Џоле сега се минато, јас ја користам оваа прилика да го информирам Џоле дека може слободно да ги користи сите теми, не затоа што јас нешто ќе правам, туку затоа што Џоле и јас сепак сме добри и стари пријатели, несогласувања во минатото секако имало.
 

·
Registered
СФСН
Joined
·
7,228 Posts
Јас навистина не го разбирам твојот проблем. Прво на „изолираниот Џоле кој никогаш нема да стане модератор и кој не ги претставува ставовите на Македонија“ му забрани да објавува на теми отворени од тебе и му се скара, а сега слично правиш и со мене. На македонскиот форум нема тема за политика зашто има мал број (активни) членови, па никој не отворил. Доколку има интерес, нема никаков проблем и тука да се отвори тема за политичките случувања во Република Македонија и пошироко.
А твоето реагирање до админите е бесмислено затоа што не ги кршам правилата на форумов. Тоа што тебе лично не ти се допаѓаат одредени содржини е твое лично мислење и, доколку сакаш, може аргументирано да одговориш. А сè додека моите објави добиваат коментари и лајкови, и додека никој (освен твоите хирови) не се жали од мене, навистина нема причина да не објавувам. И не можеш да ми забраниш во бугарската тема за Македонија да објавувам вести кои не се поврзани со евроатланската интеграција на Македонија (сега и тоа ми забрануваш), зашто самите форумаши посакаа да дознаат повеќе за секојдневниот живот во државава. А тоа не е спротивно на правилата на форумов.

И немам намера да се занимавам со вакви смешни работи. Ако сакаш дискусија, повели. Беспредметни расправи не ме интересираат.
 

·
Registered
Joined
·
2,974 Posts
Очигледно дека не сфаќа дека самиот се прави будала и дека тоа што го постигнува е ништо друго а сопствено изолирање и игнорирање од останатите членови.

Престани да замараш...
 

·
Banned
Joined
·
2,564 Posts
Discussion Starter · #7 ·
Ги информирам членовите дека член Ани1 ги надмина сите граници и кон него мора да се пристапи на поинаков начин.

Ани1 ширејќи невистини и пропаганди по Срби и Бугарски форуми ризикува од мене специјалиен третман што заслужува да го добие.

Во исто време ги информира сите членови дека ставовите на Ани1 на сите овие форуми се негови лични ставови и не претставуваат ставови на никакви мнозинства ниту на држава.

Ани1 со тебе ќе се пристапи поинаку.
 

·
Reeeeeee
криви стојко енерџи
Joined
·
8,309 Posts
Ani1, što te napadaju ovi dobri ljudi? :D

Da li je u redu da ja postujem ovde, ili će Junkie da me banuje? :D

Evo, ja vas pozivam da postujete na srpskom delu foruma što više, samo nek se piše i diskutuje.

A ovo što se tiče toga da Ani1 kod nas širi anti-makedonsku propagandu: :D :D :D


p.s.
Nisam došao ovde da branim bilo koga, slučajno naleteh na ovo. Tražim slike onog novog tornja što se pravi na planini Vodno.
Pozdravljam vas!
 

·
Registered
СФСН
Joined
·
7,228 Posts
Ти си Србица! Junkie мрази Србица, ќе те банира!

Инаку ја заклучија темава, ама поради преселбата на друга платформа и баговите кои настанаа со тоа, мислам дека сите нишки заклучени од 19 до 29 јануари се отклучија. И на хрватскиот форум приметив вакво нешто.
 

·
Banned
Joined
·
2,564 Posts
Discussion Starter · #13 ·
Ти си Србица! Junkie мрази Србица, ќе те банира!

Инаку ја заклучија темава, ама поради преселбата на друга платформа и баговите кои настанаа со тоа, мислам дека сите нишки заклучени од 19 до 29 јануари се отклучија. И на хрватскиот форум приметив вакво нешто.
Тој е трол, јас не мразам никого ниту имам пермисија да 'банирам' тука.

Со тебе тешко е да се 'бори' човек, многу си активен и постојано постираш во континуитет, но битката со тебе од моја страна не е завршена.
 

·
Banned
Joined
·
2,564 Posts
Discussion Starter · #20 ·
Морам да известам тука на темата оти пробав на сите начини но Ани1 ме игнорира.
Сепак јас не се откажувам од соочување со Ани1 па го повикувам да собере храброст. Не знам оти е толку страшно :)
 
1 - 20 of 20 Posts
Status
Not open for further replies.
Top