SkyscraperCity Forum banner
1 - 3 of 3 Posts

· We exist
U/C
Joined
·
5,371 Posts
Ik heb het net gelezen maar af en toe is het echt tenenkrommend! Ze beweren zelfs dat de plannen geen antwoord bieden op de stijgende prijzen in de stad, maar dat doet het door de hoge dichteden, die met laagbouw moeilijk te bereiken zijn (zeker met het stratenprofiel van vandaag dat echt breder is dan in Parijs gangbaar is), juist wél! Doordat hier veel mensen komen te wonen vermindert de druk elders.

En ze hadden een onderzoek over hoogbouwplinten erbij gehaald: wegkieperen zou ik zeggen! Waarom? Omdat fouten uit het verleden niks zeggen over deze buurt, weten ze eigenlijk wel dat juist met hoogbouw meer plinten levendig kunnen worden gehouden, dat je juist daarmee typische belwinkels buiten de deur kan houden vanwege de dichtheden? En dan is de parkeernorm ook nog eens soepel.
En dan over de binnenstad: er is nog best een grote afstand, er is kromming in de aarde en er komen binnenkort ook honderdplussers aan die veel dichter op de binnenstad staan. En als er uberhaupt iets van te zien is: is het erg om af en toe te veranderen? Wat moet zonodig hard bewaard worden? Misschien is de Sluisbuurt juist de toekomst die buitenlanders graag willen zien over tig jaar.

Want om eerlijk te zijn: hoogbouw in Nederland is vaak niet hoog maar het is gevarieerd, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de veel hogere torens in Azië. Juist die 100-200 meter kan geweldige dingen opleveren.

En het ideale voorbeeld? New York. Mijn favoriete wereldstad sinds ik daar ben geweest. Leven op straat, iedere hoek, iedere steeg (echt waar wat een onzin dat die gangetjes bij voorbaat claustrofobisch zouden zijn zoals beschreven in het artikel), overal winkels en restaurants, theaters, allerlei functies in de plinten. En de leukste buurten zitten vol met wolkenkrabbers, een aantal gezellige buurten steekt leuk af met de wolkenkrabbers op de achtergrond. Allerlei soorten wolkenkrabbers maar stuk voor stuk met hoge kwaliteit en diversiteit, waardoor het geheel niet stoort.

Haat me of niet, Amsterdam mag best meer lijken op zijn "Nieuw-" (-e) evenknie. :cheers: En dan bedoel ik niet die in Drenthe!
 

· We exist
U/C
Joined
·
5,371 Posts
Vandaag heeft Friso de Zeeuw, een fervent (of moet ik zeggen: stoïcijns) rijtjeshuisfan zich uitgelaten over stedelijk wonen en rijtjeshuizen in de papieren versies van het AD en de regionale bladen.

Ik werd gewoon moedeloos hoe hij leugens op verdraaiingen van de werkelijkheid stapelde en daarbij mij een vpro-stadskabouter noemde (ik voel me iig aangesproken met mijn 1,68m) en de waarde van het groene landschap in Nederland zwaar bagatelliseerde. Die man leeft met zijn denkbeelden zwaar in het verleden, hoe kan zo'n iemand verbonden zijn geweest aan de TU Delft?
 

· We exist
U/C
Joined
·
5,371 Posts
^^ oke dat met die kabouters had ik misschien eventjes met een smiley kunnen aanduiden :D, in de zin dat ik voor de rest niet lijk op het volk zoals die man het voor zich ziet en voor de rest ook geen sjw-achtige bedoelingen heb o.i.d.

@EPA001, dat is precies het artikel wat ik zocht, waarschijnlijk is hij pas in de loop van de dag geplaatst.
 
1 - 3 of 3 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top