SkyscraperCity banner

1041 - 1060 of 1080 Posts

·
Registered
Joined
·
16,375 Posts
Moglo je to i bolje da se uklopi i uredi bar je sredjeno a cijeli pogled nije privatizovan
 

·
Registered
Joined
·
2,028 Posts
Surrounded by wild beauty ili prevedeno okruženo kršem i golotinjom bez drveta. Koliko mi nismo za turizam, to je čudo. No ko da smo za drugo dobri. :banana:
 

·
Reeeeeee
кралица на Србија
Joined
·
4,884 Posts
Minecraft
 

·
Registered
Joined
·
11,451 Posts

Sutomore dobija novi trg i šetalište

Naredne godine počeće projekat uređenje trga i šetališta u Sutomoru, čime će značajno biti izmijenjen izgled tog atraktivnog turističkog mjesta.

Kliknuti ovde
 

·
Registered
Joined
·
11,451 Posts


Petrovac : Kran pao na gradilište hotela

"Šteta je nanijeta svakako. Kolika je, utvrdiće vještak”.

Kliknuti ovde
 

·
Registered
Joined
·
11,451 Posts
Petrovac će dobiti hotel s pet zvjezdica

V.d. glavnog državnog arhitekte Dušan Vuksanović dao je saglasnost kompaniji Prosis Holding & Finance INC sa Britanskih Djevičanskih Ostrva i ruskoj državljanki Uliani Andrevoj na idejno rješenje za dogradnju hotela koji ovi investitori grade u Petrovcu.

Ovaj turistički objekat nakon rekonstrukcije imaće pet zvjezdica, piše Pobjeda.

Kompanija sa Britanskih Djevičanskih Ostrva je u Crnoj Gori, odnosno Nikšiću registrovala istoimenu firmu čiji je izvršni direktor Nikola Delibašić.

Riječ je o firmi sa jednim zaposlenim, koja je u minusu 28 hiljada eura i ima kratkoročni kredit od 2,5 miliona eura.

Dozvolu su najprije dobili 2010. godine, a onda je inovirali u decembru 2016, kad su počeli da grade objekat sa četiri zvjezdice, a sada traže saglasnost za izgradnju još jednog objekta i za veću kategoriju.

Ovaj hotel će imati 384 ležaja – u objektu H1 240, a u objektu H2 144. Ukupna bruto površina hotela je 6.000 kvadrata. Dodaje se da se idejnim rješenjem vrši funkcionalno povezivanje planiranih sadržaja toplom vezom (pasarelom) na nivou prvog sprata kako bi se dobila jedinstvena cjelina.

Teren na kome se nalaze objekti je u manjem padu prema južnoj strani. Objekti su slobodnostojeći sa kolskim i pješačkim prilazima sa postojećih saobraćajnica.

Jedan objekat (H1) se sastoji od garaže, prizemlja i šest spratova, a drugi (H2) se sastoji od dva podruma, prizemlja i sedam spratova.

Na lokaciji je predviđeno parkiranje putničkih vozila, a u podzemnoj garaži i ispred objekata predviđen je i parking prostor za autobuse.
RTCG
 

·
Registered
Joined
·
11,451 Posts


Objavljen poziv za izgradnju trga i šetališta u Sutomoru

Uprava javnih radova (UJR) objavila je postupak javne nabavke za izgradnju trga i šetališta u Sutomoru, procijenjene vrijednosti blizu million eura.

Iz UJR-a kazali su da je rok za dostavljanje ponuda 14. oktobar, kada će biti organizovano njihovo javno otvaranje.

“Riječ je o jednoj od četiri faze uređenja tog popularnog primorskog naselja, u koje će Vlada, Opština Bar i Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom uložiti ukupno oko 5,4 miliona eura”, navodi se u saopštenju.

Iz UJR-a rekli su da je objavljenom tenderskom dokumentacijom obuhvaćeno skoro pet hiljada metara kvadratnih, koji predstavljaju centralni javni prostor cijelog naselja, sa novom organizacijom trga, pješačke zone i zelenim površinama.

Kako su naveli, izradu idejnog rješenja i Glavnog projekta finansiralo je Morsko dobro, a u saradnji sa predstavnicima Ministarstva održivog razvoja i turizma, Opštine Bar, mjesne zajednice “Spič” i nevladinih organizacija iz Sutomora.

“Pri izradi projektne dokumentacije posebno se vodilo računa o racionalizaciji prostora na obali i proširenju zelenih površina duž novog šetališta”, dodaje se u saopštenju.

Direktor UJR Rešad Nuhodžić kazao je da očekuje da će kroz postupak javne nabavke doći do kvalitetnog i odgovornog izvođača radova.

“Realizacijom projekta širom otvaramo vrata ne samo za unapređenje turizma, već i za poboljšanje života stanovnika Sutomora”, naveo je Nuhodžić.

Sutomore je, kako je dodao, godinama među najpopularnijim primorskim destinacijama i domaćih i stranih turista i zaslužuje da kroz projekat dobije nove, moderne sadržaje.

Nuhodžić je istakao da ta investicija predstavlja još jedan dokaz strateškog opredjeljenja Vlade da ulaže u valorizaciju turističkih potencijala države, kako na sjeveru, tako i u primorskim opštinama.
mojbar.net
 

·
Registered
Joined
·
11,451 Posts


U Sutomoru uklanjaju ugostiteljske terase

Većina korisnika ugostiteljskih terasa u tzv. crvenoj zoni u Sutomoru (u Izmjeni programa privremenih lokacija od red.broja 4.4 do 4.28), uklonili su svoje objekte i oslobodili lokacije, dok je na pojedinim lokacijama uklanjanje u toku, saopšteno je iz Morskog dobra.

U cilju realizacije projekta rekonstrukcije saobraćajnice, trga i šetališta u Sutomoru, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je predložilo uklanjanje predmetnih lokacija, s obzirom na to da novi projekat uređena ovog dijela obale predvidja redukovan, unificirani, izgled ugostiteljskih obejkata.

"Dosadašnji ugostiteljski objekti bili su planirani samo za sezonu 2019. godine, a korisnici su Javnom preduzeću priložili bankarske garancije na ime uklanjanja objekata do 30. oktobra. Radovi na rekonstrukciji obalne zone u Sutomoru treba da počnu ove jeseni, a u Upravi javnih radova za sjutra je zakazano javno otvaranje ponuda za izbor izvodjača radova. Početna faza radova (faza II projekata) obuhvatiće dio trga i prostor za ugostiteljske objekte kao prioritetnu lokaciju", kazali su iz Morskog dobra.
Vijesti
 

·
Registered
Joined
·
11,451 Posts
Oboren tender od 970.000 za trg i šetalište u Sutomoru

Državna Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki poništila je, po službenoj dužnosti, tender Uprave javnih radova, procijenjene vrijednosti 970 hiljada eura. Radi se o izvođenju radova za izgradnju trga i šetališta u Sutomoru.

Ne ulazeći u ocjenu žalbenih navoda, državna komisija je utvrdila bitne povrede odredbi Zakona o javnim nabavkama (ZJN) koja je mogla da dovede do diskriminacije ponuđača na tender i ograničavanja tržišne konkurencije.

Uprava kao naručilac sporne nabavke nije tenderskom dokumentacijom jasno i razumljivo opisala predmet javne nabavke, posebno u u dijelu tehničkih karakteristika ili specifikacija nabavke za elektromontažne radove.

“Iz činjeničnog stanja proizilazi da je nejasno u pogledu čega predspojni uređaji treba da budu slični određenom tipu proizvoda koji su navedeni u tehničkim karakteristika, zbog čega se postavlja pitanje šta u konkretnom predstavlja ekvivalent u smislu člana 4 i člana 51 Zakona o javnim nabavkama i traženog predmeta nabavke”, navodi se, između ostalog, u rješenju Državne komisije koje je potpisao njen predsjednik Zoran Živković.

Komisija je našla da utvrđene neusaglašenosti tenderske dokumentacije Uprave javnih radova sa ZJN “predstavljaju bitnu povredu”, koja se ne može otkloniti nikakvim naknadnim radnjama, zbog čega je tender i poništen po službenoj dužnosti.
Vijesti
 

·
Registered
43
Joined
·
6,506 Posts
Mamula – počinju glavni radoviGlavni radovi na rekonstrukciji i transformaciji ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula počeće ovog proljeća, radi čega će, sa vanjske strane tvrđave, privremeno biti postavljen kran kako bi se nesmetano mogli izvoditi betonsko-armirački radovi unutar centralnog platoa.

Dizalica je dopremljena trajektom i pažljivo transportovana na ostrvo a poslužiće za bezbjedan prenos materijala i opreme sa ostrva u formirani uslužni prostor unutar centralnog platoa.

Podsjećanja radi, uklanjanje nasipa na centralnom platou ostrva i zemljani radovi realizovani su u okviru pripremnih radova.

Kompanija je do sada angažovala izvođače za konzervatorske, betonsko – armiračke radove, elektro i vodovodne i kanalizacione instalacije, klimatizaciju, ventilaciju, protivpožarnu zaštitu i desalinizaciju.

Rekonstrukcija tvrđave Mamula i ostrva planirana je kroz Glavni i Konzervatorski projekat, u skladu sa prethodno izdatim konzervatorskim i urbanističko-tehničkim uslovima i najvišim međunarodnim standardima zaštite životne sredine, uz maksimalno očuvanje originalne fizionomije predjela i svih zatečenih elemenata utvrđenog kompleksa.

Na projektu radi internacionalni tim renomiranih stručnjaka.

bokanews.me
 
1041 - 1060 of 1080 Posts
Top