SkyscraperCity banner

1061 - 1080 of 1080 Posts

·
Registered
43
Joined
·
6,506 Posts
📍google.com

REKONSTRUKCIJA DOMA KULTURE U RISNU

Naime, ovaj objekat čija je izgradnja započeta krajem jula 1985. godine, a izdat Mjesnoj zajednici Risan, nikada nije završena zbog nedostatka sredstava. Na osnovu izmjena i dopuna Detaljnog urbanističkog plana Risna, izdati su urbanističko-tehnički uslovi, kojima je između ostalog propisano da se objekat može rekonstruisati u skladu sa izabranom namjenom u postojećim horizontalnim i vertikalnim gabaritima.

Rekonstrukcija postojećeg objekta ima za cilj da se stvore bolji uslovi za rad administracije (kancelarija mjesne zajednice, prostor za biblioteku sa čitaonicom, prostor za sportske, kulturne i nevladine organizacije, prostor za muzejsku zbirku, galeriju, multifunkcionalnu salu-pozorište, bioskop i slično).

radiokotor.info
 

·
Registered
Joined
·
11,451 Posts
Uskoro uređenje šetališta i trga u Sutomoru

Javno preduzeće Morsko dobro ovih dana završava sanaciju potpornog zida na obali u Sutomoru. Direktor Predrag Jelušić najavljuje i nastavak druge faze zahtjevnih radova na uređenju šetališta i trga u ovoj, najposjećenijoj turističkoj destinaciji barske opštine. Investicija, koja će u potpunosti promijeniti izgled Sutomora i značajno unaprijediti turističku ponudu, vrijedna je pet i po miliona eura.
RTCG (video snimak u prilogu)
 
  • Like
Reactions: KALENIC

·
Registered
Joined
·
11,451 Posts
Izgradnja trga i šetališta u Sutomoru po planu

Izgradnja trga i šetališta u Sutomoru obavlja se planiranom dinamikom, a kako ističe izvođač radova preduzeće IGP “Fidija”, ukoliko vremenske prilike budu povoljne, posao će biti završen i prije ugovorenog roka, saopštili su iz Opštine Bar.

Kako su dodali, sve uključene strane u ovaj projekat, Opština Bar, JP Morsko dobro i Uprava javnih radova su obezbijedili novac i za nastavak radova u 2021. godini, a njihovi predstavnici su danas i obišli gradilište.

Kako podsjećaju u Opštini, projekat izgradnje trga i šetališta finansira se sredstvima Opštine Bar, Morskog dobra i Vlade Crne Gore - Uprave javnih radova, a ugovorena vrijednost je blizu 970.000 eura. Rok za završetak radova je 250 kalendarskih dana od uvođenja izvođača u posao, odnosno od avgusta.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević je istakao da će u budžetima svih uključenih strana biti obezbijeđena sredstva za finansiranje ovog projekta i u narednoj godini.

“Dobili smo potvrdu da je Morskog dobra za 2021. godinu obezbijedilo sredstva za nastavak izgradnje II faze koja podrazumijeva izgradnju trga. I od Uprave javnih radova dobili smo uvjerenje da će nedostajuća sredstva biti obezbijeđena u kapitalnom budžetu za narednu godinu. Opština Bar je spremna da participira, pa će u opštinskom budžetu za iduću godinu biti planirana sredstva za ovu namjenu“, kazao je predsjednik Opštine Bar.

Jelušić je kazao da u ovom trenutku Morsko dobro ima obezbijeđena sredstva od 445.000 eura za izvođenje nastavka radova, za potpunu rekonstrukciju i popločavanje trga sa amfiteatrom u Sutomoru.

"Za 2021. godinu, planom korišćenja sredstava planiran je i početak radova na I fazi uređenja i izgradnje šetališta u Čanju, u iznosu od oko 550.000 eura, za što je urađen projekat. Isto tako, planirana su sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju pješačke staze i uređenje javnih površina uz obalu od rta Ratac do Žukotrlice u dužini od dva kilometra ukupne površine 7000 km2, čime se stvaraju preduslovi da se i ovaj značajan projekat fazno realizuje. Javno preduzeće će u narednoj godini uraditi projektno-tehničku dokumentaciju za uređenje korita rijeke Željeznice u dužini od 230 metara“, rekao je Jelušić.
RTCG
 
  • Like
Reactions: KALENIC

·
Registered
Joined
·
11,451 Posts


Morsko dobro predstavilo projekat uređenja šetališta u Čanju

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je završilo izradu Glavnog projekta za rekonstrukciju obalnog šetališta u Čanju, shodno Idejnom rješenju koji je urađen ranije, a ove godine, kako navode, usklađen sa Državnom studijom lokacije “Sektor 51”, Čanj.

Šetalište je projektovano u dužini od oko kilometra, a ukupna površina šetališta i pratećih sadržaja obalne infrastrukture iznosi 9.800 kvadratnih metara, navode iz Morskog dobra.

"Promenada će biti popločana betonskim pločama sive boje, blago pjeskirane završne obrade, a njena širina iznosiće 8 metra, od čega 7 metara šetališna zona i 1 metar zelena površina koja se proteže središnjim dijelom promenade. Pomenuti zeleni pojas traje sve do kraja šetališta, a upravo u ovoj zoni, biće postavljene podzemne instalacije, ulično osvjetljenje, klupe i kante za otpadke. Zeleni pojas suptilno odvaja šetalište kao frekventnu javnu površinu od nešto mirnijeg plažnog zaleđa namijenjenog uslužnim sadržajima, te reguliše komunikaciju između ove dvije zone", navodi se u saopštenju.

Pristup šetalištu je projektovan tako da bude dostupan svim korisnicima, posebno vodeći računa o pristupu lica sa smanjenom pokretljivošću i invaliditetom, koji je neometan duž cijelog šetališta, ističu iz Morskog dobra.

"Idejnim projektom uređenja Čanja izdvojene su četiri faze realizacije shodno Glavnom projektu rekonstrukcije, a Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je Planom korišćenja sredstava za 2021. godinu predvidjelo 551.000,00 eura za izgradnju I faze koja će se raditi na parceli 1, zona 3 shodno DSL “Sektor 51”, Čanj", navodi se u saopštenju.

Integralno uređenje obalnih šetališta, kakvo slijedi u Čanju, koncipirano je po modelu već započetkog projekta rekonstrukcije Sutomora i ranije završenih šetališta u Dobroti u Kotoru, na Pinama u Tivtu, dodaju iz Morskog dobra.

"Savremenim uređenjem obalnih promenada JP Morsko dobro ima za cilj da obezbijedi podizanje nivoa kvaliteta turističke destinacije u zoni kojom upravlja, ali i stvori bolje i bezbjednije uslove za rekreaciju lokalnog stanovništva", zaključuje se u saopštenju.
Vijesti
 
  • Like
Reactions: KALENIC
1061 - 1080 of 1080 Posts
Top