Бадай, найбольш усёабдымны артыкул аб катастрофе ў Інтэрнэце:
(пераклад з польскай мовы - праз google)
Су-27 выходзь! Katapultujcie зараз! Katapultujcie зараз!
30 жніўня на авиасалоне ў Радоме авіяшоў разбіўся беларускі Сухой Су-27 праводзіцца ў Расіі. Два пілота загінулі ў Беларусі. Польскае міністэрства абароны пацвердзіла інфармацыю аб знаходжанні чорнага скрыні самалёта. Устаўка быў знойдзены неўзабаве пасля катастрофы.
TVN24 дасягнута запісу з дыспетчарскай. Гэта пацьвярджае інфармацыю аб камандзе ад вежы, каб беларускія пілоты Су-27 катапультаваўся. Жорсткі, чтобы праслухаць запісаны размова з пілотамі Беларусь інструктара:
- Вы атрымаеце вецер у спіну. (...) Где-то ў вашым раёне погляд, некалькі вышэй, ляціць чорны мяшок. 50 мэтраў у вышыню. Цэнтра узлётна-пасадачнай паласы, мух. Будзьце асцярожныя. Можа лятаць - сказаў беларускі інструктара кіравання паветраным рухам вежы. Усяго драмы адбываецца пазней. - Пасля заканчэння odezwijcie лічбы. (...) Schodźcie на 150 метраў. Дбайна. 1,2,3 (...) (...) Су-27 выходзь! Ідзі! Катапульты Up! Катапульты Up! ...
Echodnia.eu таксама прыбыў для фільму, дзе вы можаце бачыць усё зразумела праз zbliżeniom беларускіх манеўраў знішчальнік ўпаў у сваім распараджэнні на зямлю. Відэа на душу насельніцтва да муніцыпалітэта было перададзена ўжо Oronsko Szydlowiecki паліцыі. Выява настолькі добрая, што яна будзе пайсці вучыцца ў муніцыпальнай паліцыі ў Радоме.
Як даць першую інфармацыю, размешчаную на вэб-сайце Міністэрства абароны Беларусі, пілоты былі тэхнічныя праблемы. Адзін з рухавікоў быў атрымаць за птушкамі. Гэтая версія падзей будзе пацверджана або сведак. З аднаго прадастаўляюцца на TVN24 кантактнай пляцоўкі фільма паказана плоскасць wlatuje ў стаях птушак, а затым пачынае губляць вышыню і прыходзіць да катастрофе.
Камісіі па расьсьледаваньні аварыі ў аўторак на месцы крушэння працуе ўжо ў двухбаковым складзе, з удзелам беларускіх час складае 20 чалавек. Прадстаўнік абароне, Роберт Rochowicz адзначыў, што "не будзе ніякіх остаточных інфармацыі ад камісіі аб прычынах падзей, пакуль яна не завяршыла сваю працу і прадставіць даклад па гэтым пытанні" ...
Ужо ў нядзелю на сайт расследаванне аварыі ініцыятыве Рэгіянальнага Упраўлення Ваеннай пракуратурай у Варшаве. У панядзелак, ён зрабіў служба Беларускай ваеннай пракуратуры. З інфармацыі, прадстаўленай ў сродках масавай інфармацыі паказвае, што ўжываць "парушэнне і падрыхтоўкі палётаў, у выніку чаго загінулі па меншай меры, два народа".
Як паведамляе афіцыйнае агенцтва беларуская Пояс са спасылкай на прадстаўніка міністэрства абароны ў Мінск, у выпадку памёр у Радзе, "намеснік камандуючага Заходняга аператыўнага камандавання Ваенна-Паветраных Сіл і тактычных паветраных сіл абароны Беларусі палкоўнік Аляксандр Marficki і намеснік камандзіра 61-га знішчальнага авіяцыйнага базы, палкоўнік Аляксандр Żuraulewicz.
Неўзабаве пасля пачатку закрыты ўсе дарогі ў аэрапорт. Быў знойдзены мёртвым на месцы пілота. Самалёт упаў у лесе, ў трох кіламетрах ад аэрапорта і ў 100 метрах ад бліжэйшага будынка паміж Małęczyn і макі. Ёсць ахвяраў няма на месцы. Салдаты бороздят поля, дзе адбыўся няшчасны выпадак.
Не вядома ці яны вырашаць беларускія афіцыйныя паведамленні аб прычынах трагедыі. Сельскі як сродку масавай інфармацыі паведамілі цела пілотаў у бліжэйшыя дні будуць адпраўленыя ў Менск. Адразу ж пасля катастрофы, накіраваў глыбокія спачуванні сям'і і сябрам пілоты Прэзідэнт Беларусі Аляксандр Лукашэнка. Запытаныя падрабязны даклад камісіі па расследаванні прычын трагедыі.
Су-27 ў поўнай славе перад аўдыторыяй przekołował Радом,
нават, калі ніхто не думаў, што іх палёт скончыўся столь трагічным - фота Сільвія Tylkowska
- Пацвярджэнне сьмерці пілотаў, самалёты Су-27. Будзе створана спецыяльная камісія па расьсьледаваньні катастрофы, у якую ўвойдуць прадстаўнікі камандавання ВПС Польшчы і Беларусі, - сказаў у гутарцы з журналістамі, маёра Марціна Rogus, прадстаўнік камандавання ВПС.
Асноўны афіцыйна не аб'явіла імёны пілотаў, хоць ён раней у speakerkę аператар аэрапортаў паказвае, Тадэвуш Sznuk.
Пілоты, верагодна, адчулі, што яны былі занадта блізка да будынкаў і людзям, якія глядзелі шоу і вырашыла прысвяціць сваё жыццё дзеля выратавання іншых.
Інфармацыя, якую мы атрымалі, вывучаючы пытанне беларусы не вераць, што прычынай катастрофы была памылка пілота. - Можа быць, гэта была птушка всасывать ў рухавік. Загрузка расследаванне прычыны аварыі - сказаў RMF FM радыё Вячаслаў Remenczyk прадстаўнік Міністэрства абароны Беларусі. Але конечно, да канца лётчыкам было вядома, яны робяць. - Каб прадухіліць трагедыю, а не катапультаваўся да такога ніхто не загінуў, - патлумачыла Remenczyk.
Камісія даследаванні прычын аварыі завершана да аўторка. Тады, магчыма, камандавання ВПС будзе выдаваць адпаведную заяву.
Каля аэрапорта ў 13.17 наступіла цішыня. 100 000 чалавек сабралася там, публіка была па-ранейшаму спадзяемся, што пілоты zdąrzyli катапульты. Нажаль, Су-27 з беларускімі пілотамі разбіўся прыкладна ў 3 км ад аэрапорта Рад ...
Адзін чалавек сказаў нам пасля трагедыі. - Я назіраў падрыхтоўку Су-27 жыць. Не ўпісваюцца мяне свой падыход ... Гэта не было ў планах іх шоу. Але я чакаў, пакуль не выйшлі з-за лесу ... На жаль, не выпадаюць. Паведамляецца абяцаў даць унікальны рок ... няма я не магу .... - З сумам кажа г-н Сільвія.
- Я размаўляў з беларускімі і эксперыментальнай сказала абавязкова прыйдуць у нядзелю глядзець на Су-27 у дзеянні. "Budziet szól супер!" - Сказаў ён. (...) Беларусаў за мяжой паказваюць рэдка хацелася выйсці і абавязкова лепшае. Я адчуваю проста жудасна, што гэты велізарны эксперыментальны ўсмешка глею-79М, штурман, інжынера, з якімі я гаварыў учора так добра на рускай мове, сёння бачыў смерць сваіх калег, і, магчыма, ён наведае іх домам ... "тонкія", як кажуць рускія, - кажа Surfer Onet Фудзи.
Інфармацыя асобай, якая займае сканэра азначае, што пілоты паведамілі тэхнічныя праблемы машыны, вежы сказаў ім два разы ў катапульты. Нерэалізаваны ... Былі перапыненыя дэманстрацыямі.
Інфармацыя аб сканер, вядома, неафіцыйны і не была пацверджана з боку арганізатараў. Катастрофа на панядзелак запушчаны ваенны камітэт, створаны для вывучэння прадстаўнікамі польскіх ВПС і Беларусь.
Неўзабаве пасля аварыі чулі такія заявы. - Прычынай катастрофы, хутчэй за ўсё, памылка пілёта. Не вядома ці ці не было віны плоскасці, аднак. Верагодна, тащил, - сказаў Веслаў паліў, інструктарам ў аэраклуба Раду.
Самалёт здзейсніў дзве бочкі ў паветры, страціў радок, і ўпаў на зямлю. Уверх і взлетела на вялізны шар чорнага дыму ...
Абодва пілота былі на яго рахунку больш за 2000 гадзін налета на Су-27 і каля 20 гадоў у авіяцыі. Адной з ахвяраў быў намеснікам камандуючага па падрыхтоўцы 61 Авіябазе ў Баранавічах. Камандаванне Ваенна-паветраных сілаў адмаўляе, што ён быў намеснікам камандуючага войскамі Powietrzbych Беларусь. В то же время таксама інфармаваць беларускую бок просьбай не пастаўляць імёны пілотаў.
"Падчас дэманстрацыі Air Show - 2009 у Раду ў 13:17 Катастрофа адбылася на самалёце Су - 27-Паветраных Сіл Беларусі. Су - 27 упал па-за населеных пунктаў. Аварыі загінулі два пілота ў Беларусі. (...) Апублікавала у средствах масавай інфармацыі аб тым, што адзін з пілотаў быў намеснік камандуючага Паветраных Сіл Беларусі паведаміць вам, што гэтая навіна не адпавядае рэчаіснасці, а іншы супрацоўнік адбылася афіцыйная пазіцыя "- напісана ў заяве ЦОС.
На месца крушэння неадкладна прыбыла аварыйна-выратавальных службаў. Пралятаючы над выратавальнай аварыі верталёта сайт SAR-U. Другі пілот Су-27 быў знойдзены ў абломках машыны. Ужо прыбылі на место пракурора ад пракурора Кшыштаф Олесь Радом, а таксама прадстаўнікоў Дзяржаўнай камісіі па расьсьледаваньні аварыі паветра. Гарнізонны пракуратуры прывесці справы ў Варшаве.
Гэта вельмі трагічнай катастрофы. Першая такога роду адбылася сем гадоў таму ў паветры шоу ў г. Львоў, Украіна. Тады загінула больш за васьмідзесяці гледачоў, былі параненыя больш за сто.
Самалёт знаходзіўся ў Польшчы ўжо ў другі раз. Першы з'явіўся тут 12 гадоў таму.
Нагадаем, што два гады таму ў Раду трагедыя адбылася па жалезнай пілатажнай група, загінулі два пілота: Леха Мархлевским і Пётр Banachowicz. Машыны сутыкнуліся ў паветры.
Згодна з раней заявы беларускага пацвярджае тэзіс Майкл Фішэр маёр, які сказаў учора, што "Цалкам магчыма, што пілот самалёта свядома накіраваў яго на палі за межамі аўдыторыі, што не было вялізнай трагедыяй".
Форуму аднаго з агульнанацыянальных парталах адзін з сведкаў катастрофы, у тым ліку пілот, але грамадзянскі, ён піша:
"Я быў на гэтым паветры шоу, і, як і іншыя, я бачыў аварыю, але з другога боку, я была на месцы катастрофы, дзе я атрымаў відэа аварыі і прамога выказвання мясцовых жыхароў, якія прыйшлі туды - кончык палёт і падзенне." М Flying сама на працягу дзесяцігоддзяў. Су -27 складу права баррель, і калі półramwersem мінула палёту дайвінгу, дзе, здавалася, што ён збіраецца паехаць фігуры падобныя на półpętli нізка над зямлёй. У ўваходу ў палёце дайвінг да SW. Праз некалькі секунд палёту ў гэтую настройку, эксперыментальны пачынае падымаць самалёт лятаць ўзроўню, але гэта устанавіць на вялікіх кутах атакі, але няма таго "Газ", што гэта павінна суправаджацца слоеный (можа праблема з рухавіком?) і Су-27 капель вялікае супраціўленне на месцах.
Пілотаў у правільным кірунку, куды вы перацягнуў больш паўднёвым, таму што інакш spadliby прама на катэджы Янаў. Цяпер, нізка над зямлёй ў святле палёт wypłaszczeniu лятаюць каля 150 м ад крыжа ў Małęczynie прама над стрэхамі дамоў мясцовых прама на радок з будынкаў, размешчаных па ўсёй kolizyjnie яго траекторыі. На адной з больш асабняк, які займае месца толькі хрышчэнне, пілот выконвае gwałtowy левы паварот, нахільная плоскасць адхіляецца больш чым на 90 градусаў вакол 25stopni левае крыло і ryjąc файламі зямлю і взрывается. Гэта хуткі манеўр эканоміць разбураныя некалькі дамоў, але пазбаўляе выкіду пілоты магчымасці, таму што самалёт не вярнуўся на даху высечкі. З яго калегі даведаліся, што пілоты паведамілі адсутнасцю вежы і якія былі замоўленыя, каб атрымаць. Не катапультаваўся, таму што яны былі занятыя на мой погляд, абараніць нявінных людзей ад смерці, а потым ужо не ў стане. Нумар іх душ. Я лічу, што яны былі героямі, і жыхары Małęczyn яны павінны пакінуць помнік на гэтым манеўру самаадданасць спасательное іх сям'і або суседзяў.
Я апісаў яго ў гэтым форуме, таму што я zbulwersowały паветра pseudoekspertów выразы на тэлебачанні, якія не маюць нічога асноўная сказаць па гэтаму пытанню піхнулі пракаментаваць гэта падзея ў нацыянальнай тэлевізійнай так кажу. "бяспечныя шаблоны, проста каб паказаць там у жніўні, а таксама выступленні пакеплівую людзі на форумах з гэтымі пілотамі. JKL.
Крыніца - форум ОНЕ
Паважаныя чытачы, пра магчымых прычынах катастрофы вельмі шмат. Мы схільныя да тэзісам аб тым, што машына не ўдалося. То адна. Загінулі людзі. Uszanujmy яго.
Прэзідэнт Лех Качыньскі накіраваў тэлеграму спачуванні Прэзідэнту Рэспублікі Беларусь Аляксандру Лукашэнку.
"У сувязі з трагічнай аварыі самалёта Су-27 у паветраных шоу ў Радзе, у якім загінулі два афіцэра Ваенна-паветраных сілаў і войскаў СПА Беларусі, прадстаўлены ад імя польскага народа і сваю ўласную глыбокую нядоля і спачуванне. Я далучаюся да гары з сем'ямі і сваякамі тых, хто загінуў афіцэраў ".
Спачуванні таксама прыняў міністра абароны Беларусі Леаніда Мальцава з міністрам нацыянальнай абароны Богдан Кліх.
"Сэр! Прыміце мае глыбокія спачуванні і шкадаванне ў сувязі з трагічнай авіякатастрофай падчас Air Show 2009, якая спасьцігла смерць афіцэраў беларускай авіяцыі. У руках міністра спачуванні сем'ям ахвяраў і ўвесь беларускі народ".
В сувязі з катастрофай ў Раду Прэзідэнтам Эндру Kosztowniak абвясціў двухдзённы жалоба ў горадзе. Былі таксама адмененыя ўсе падзеі. Намер мёртвых пілотаў, трагічна, у Упраўленні па мёртвым адзначаўся ў нядзелю - адданасць жалобы.
У панядзелак, 31 жніўня, прыкладна 9,00 грама цэркваў Рад Пахаванне літургію, адзначыў аб. Палкоўнік Аляксей ANDREJUK - Праваслаўны дэкан польскіх ВПС. Літургіі прысутнічалі прадстаўнікі амбасады Беларусі ў Польшчы.
Акрамя таго, мы надаем спачуванне, поблагодарив пілоты, трагічна загінуў у той жа час за тое, што яны і зрабілі. Мы, як гледачы і сведкі катастрофы, цяжка выказаць тое, што мы адчуваем у дадзены момант. Смутак, сожалеем, але вельмі паважаю іх як адносіны годным сапраўднага лётчыка.
Просіць у гэтым месцы, прывесці цытату з польскага "Гімн авіятараў":
Airman - крылаты кіраўнік свет без межаў
З насмешкай ў твар смерці жыцця хохочет
Скарачае шлях на неба, прастору для нічога
Сум ад яго імпульсу zwieje лоб.
Skrócili, што шлях на нябёсы.
Дзякую вас і развітацца ...
Рэдакцыя