SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 481 Posts

·
Registered
Joined
·
1,450 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
Мисля, че е добре да отделим този проект като доста значим в отделна тема, въпреки че намирането на снимков материал ще бъде трудно. Последващият линк е към сайта на Унистрой които го изпълняват. Напредъка е значителен за времето, което е минало от обявяването на строителни работи.

http://www.unistroy.bg/projects/%D0%9B%D0%95%D0%A2%D0%98%D0%A9%D0%95%20%D0%91%D0%A3%D0%A0%D0%93%D0%90%D0%A1-32.aspx
 

·
Registered
Joined
·
1,450 Posts
Discussion Starter · #2 ·
направо не е истина колко усилия положих докато намеря свестни визуализации, точно обратното като, че ли нарочно са скрити повечето. все пак ето тези 5 дело на atm studio http://www.studioatm.com/?page=projects&type=airport&item=51

 

·
Registered
Joined
·
10,999 Posts
Из интернет имаше една схема на ПУП-ПРЗ на летището, но не мога да я намеря. Иначе беше добра, защото се виждаше къде какво ще се строи на терена. Прави впечатление, че новия терминал ще е много по-голям от сегашните.
 

·
Digital.Creation
Joined
·
4,330 Posts
Из интернет имаше една схема на ПУП-ПРЗ на летището, но не мога да я намеря. Иначе беше добра, защото се виждаше къде какво ще се строи на терена. Прави впечатление, че новия терминал ще е много по-голям от сегашните.
http://www.bourgas-airport.com/Airport/DevelopmentPlans/tabid/140/language/bg-BG/Default.aspx
 

·
Digital.Creation
Joined
·
4,330 Posts
Я провери това: http://www.varna-airport.bg/Airport...entPlan/tabid/222/language/bg-BG/Default.aspx Преди време на стария сайт имаше същите pdf файлове като за бургаското летище, но не съм сигурен дали това от линка същото или е нещо друго, а онези да са свалени. Аз ги имам на компютъра си, ако трябва ще ги кача някъде.
 

·
Digital.Creation
Joined
·
4,330 Posts

·
Registered
Joined
·
2,482 Posts
Според мен тези генерални планове не се спазват със строежа на новите терминали.Размера на терминала във Варна показан в този план не отговаря на размера на строежа който трае в момента поне така преценявам от снимките които е качил mediar.Дано скоро има нови за да се прецени по-добре.А дали изпълнителя във Варна няма сайт и там да качват снимки от строежа както е в Бургас?
 

·
Registered
Joined
·
10,999 Posts
^^Изпълнителя на двата терминала е "Тие Ичташ" - турски холдинг. Унистрой са явно някакъв подизпълнител на тях. Ако се разбере кои са за Варна и дали имат сайт може и да се види нещо.
 

·
Registered
Joined
·
443 Posts
Над 8 хиляди кубически метра бетон са налети до момента и повече от 300 колони са издигнати при строителството на новия пътнически терминал на летище Бургас. В изграждането на терминала в Бургас "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД - оператор на летището, ще инвестира общо над 70 милиона лева.
Спазвайки българската народна традиция, вчера консорциум ТИЕ - ИЧТАШ - изпълнител на строителството на новите пътнически терминали в Бургас и Варна, отбеляза знаковия за строителството на една сграда момент - полагането на покривната конструкция на новия терминал на летище Бургас. Строителите изпълниха обичая - за наричане за здраве и благоденствие с викане на благопожелания от майстора, качен на най-високата част на покрива. Както повелява традицията, Главният изпълнителен директор на компанията - инвеститор "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД г-н Дирк Шусдзиара, дари главния майстор Ърфан Кадиш, с бяла риза и заедно с директора на холдинг ИЧТАШ за България - г-н Ердинч Улусой, издигнаха на покрива знамето на летище Бургас.

С това тържество искаме да съживим една стара българска традиция, свързана със строителството, посочи директорът на ИЧТАШ Холдинг - България.

"Колкото са в Южна България розите, толкова самолети да посреща новото летище", добави в традиционното народно пожелание майстор Кадиш.

Започнахме строителството само преди няколко месеца и този важен момент днес показва, че благодарение на общите усилия на строителите, ръководителите на проекта и надзора и със съдействието на местните и държавни органи ще можем да завършим този важен проект през лятото на 2013 година, каза Главният изпълнителен директор на Фрапорт Туин Стар.

Събитието, което по традиция събира строителите и домакините на новостроящия се обект, уважиха Областният управител Константин Гребенаров и Генералният консул на Република Турция в Бургас - Н.Пр. г-н Джем Улусой. Гостите приветстваха участниците в ритуала за това, че на този много важен етап от строителството, което се осъществява от три страни - България, Германия и Турция са се обърнали към един хубав стар български обичай. Областният управител изрази задоволство, че строителството на терминала се извършва в срок и посочи колко е важно, че се работи за осигуряване на все по-добри условия за пристигащите на летището пътници. Този проект е много важен етап от все по-добрите отношения между България и Турция, посочи Генералният консул на Турция и изрази увереност, че Бургас ще придобие навреме един много важен обект какъвто представлява новият пътнически терминал на летището.
Новият пътнически терминал на летище Бургас, чието строителство се изпълнява в момента ще разполага с обширни зони за пристигащи и заминаващи пътници, модерни системи за обслужване на пътници и багаж, атрактивни търговски зони и просторни открити пространства. Прилага се най-модерната линия за интериор и управление на системите за обслужване на пътници и багаж, което ще доведе до увеличаване на бързината на обслужване.

Проектният капацитет на новия терминал в Бургас е 2 700 000 пътници. 31 ще бъдат гишетата за регистрация на пътници в Бургас. Общата площ, на която се простира терминалът е 21 000 кв.м.

Сградата е проектирана така, че да може да се използва в зависимост от пътникопотка във всеки един момент, а при необходимост капацитетът да бъде допълнително увеличен като разширение към вече съществуващата архитектурна част.

Проектът, дело на известни световни проектанти и дизайнери, цели запазване на ваканционното настроение на пътниците по време на целия им престой на летището, в съчетание с характерни елементи от българската архитектура и природа.

Планирано е през летен сезон `2013 летище Бургас да посреща своите гости в новата си сграда.
http://news.burgas24.bg/377194.html
 

·
Registered
Joined
·
1,450 Posts
Discussion Starter · #20 ·
абсолютно същата статия и в dir.bg :)

не знам някви авторски права спазват ли си, кво правят, но е удивително

иначе за казаното в статията - :)
 
1 - 20 of 481 Posts
Top