Ne znam zbog čega je otvorena nova tema za autoputeve, ne vidim da se suštinski išta promijenilo da bi otvarali novu temu
Manji radijusi krivina, manja širina kolovoznih traka, mogu biti 1+1, a suprotni smjerovi uopšte ne moraju biti fizički razdvojeni, itd itdZna li neko tačnu razliku između autoputa i brze ceste? Po meni su glavne razlike da brza cesta nema zaustavna traku, ponekad suprotni pravci nisu odvojeni zelenom površinom i BC nema cestarinu.
Dio radova u potpunosti okončan? :lol: :lol: :lol:dok je dio radova na donjem ustroju mosta u potpunosti okončan
U tom dijelu sve do tunela 1. mart autoput je izgrađen na trasi nekadašnje brze ceste Sarajevo - Zenica, koja je izgrađena 1970-ih, po drugačijim standardimajuce sam isao iz kaknja prema zenici autoputem i naisao sam na ogranicenje od 120km/h i 110km/h ne znam jesam li nesto propustio ali na dionici BL-DO i BL-GR je ogranicenje na cijeloj dionici 130km/h :cheers:
U Širokom i ptice na grani znaju tačan iznos koji se tražiA, zna li neko šta je tačno u pitanju?
Na misliš da možda ona nešto više zna?^^
Гуска не зна да Шабац спаја са Бијељином, а не Митровица?
Da dužini, lapsus...Misliš dužini?