SkyscraperCity Forum banner
Status
Not open for further replies.
1 - 20 of 423 Posts

· Maks
Joined
·
9,527 Posts
Sa druge strane, vrednost izgradnje autoputeva je u 2016. godini bila 126 odsto viša od nivoa iz 2008 [...] U strukturi vrednosti građevinskih radova prema vrsti objekata, putna infrastruktura lani je činila čak 44 odsto
Realno je očekivati pad, jer su u realizaciji/planu manji krediti za manje dionice (Johovac - Rudanka i Johovac - Podnovlje).
 

· Maks
Joined
·
9,527 Posts
No bilo kako bilo, autoputevi nam trebaju i mislim da nije pretjerano reći da je jedan od načina da se ljudi zadrže ovdje (prije nego što svi isele) taj da se izgradi mreža autoputeva, koja će prekriti cijeli region.
Ovdje se slažem. Autoputevi pored toga što olakšavaju transport imaju i psihološki efekat da se barem nešto pozitivno dešava ovdje. Ovo potonje pogotovo važi za dionice koje nisu usput (npr. meni lično ništa funkcionalno ne znači hercegovački autoput).

BTW, oktobar 2013-e godine sjedim u Beču na kafi sa jednim drugarom i kažem mu da su autoputevi jedna od rijetkih stvari gdje je vidljiv (konstantan) napredak. Na to on meni kaže: "Da, gradimo, ali ne naplaćujemo putarinu.". Tada još uvijek nisu bile sagrađene naplatne kućice u Jakupovcima. Kako god okreneš, mora biti crno. :)
 

· Maks
Joined
·
9,527 Posts
Mene je uvijek interesiralo pa ako neko od forumasa moze da mi objasni kako to funkionise kod nas sa ostecenjima prema imovini trecih pravnih lica.
Npr ja se sada zaletim autom i srusim 3 znaka ili zastitnu ogradu ili ostetim podporni zid.
Ja znam za jedan konkretan primjer. Magistralni put, osoba sletila sa puta, jedan znak uništen. Bilo ročište, osobu pitali za primanja i dobila kaznu oko trećine mjesečnih primanja. Pošto je na mjesto nesreće dolazila hitna, saputnici su imali pravo tužbe.

Ne znam da li ima razlike između entitetskih jurisdikcija.
 

· Maks
Joined
·
9,527 Posts
Je ravnica, ali sad ne znam koliko je široko poplavno područje, kada je Sava visoka kanali se pune i plave područje sjeverno od Odžaka. [...] Ovaj označeni dio od nekih 6,5 km2 je prije nekoliko godina iskrčen za uzgoj pšenice i drugih poljoprivrednih kultura.

https://screenshots.firefoxusercontent.com/images/d4f82e48-9c1a-45a0-b1d3-842b154519b6.png
Ovako je taj kraj izgledao u maju 2014-e godine. Potopljen je čitav označeni dio.

Crnim krugom je označen hrvatski A5.

 

· Maks
Joined
·
9,527 Posts
Znak je tačno na mjestu gdje treba da bude raskrsnica za fazu 2 obilaznice Odžaka.http://www.odzak.ba/images/vi_2014/odzak_obilaznica.jpg

Od tog mjesta do autoputa je priključni put kojim se mogu kretati samo motorna vozila, a prethodni dio priključnog puta do raskrsnice za fazu 2, plus faza 1, kao i buduća faza 2, je obilaznica Odžaka, gdje je moguće kretanje svih učesnika u saobraćaju.
Mislim da je pravo mjesto za taj znak tek poslije naselja, 200-300 m dalje. Ovako, pošto nije urađena alternativna saobraćajnica, stanovnicima kuća poslije znaka nije dozvoljeno nemotorizovano doći do / izaći iz dvorišta.
 

· Maks
Joined
·
9,527 Posts
Izgradnja ovih super magistrala bi se vrsila prosirivanjem i peglanjem danasnjih magistrala, ili dodavanjem drugog smjera na paralelnoj putanji na mjestima gdje prosirivanje nije moguce.
U načelu, slažem se... Međutim, to je neka tek treća faza u razvoju ovdašnjih magistrala. Prije toga moramo...

U prvoj fazi biti u mogućnosti da postojeće magistrale održavamo na istom nivou. Ne da naplatne kućice ubijaju (Glamočani), da nedostaje pola znakova (Klašnice - Prnjavor), da imamo kolotrage (Banjaluka - Prijedor), da imamo zakrpe na zakrpi (Novi Grad - Kostajnica), da ne degradiramo magistrale sa T raskrsnicama (Zenica jug)...

U drugoj fazi da gradimo treće trake na usponima, kružne tokove, trake za skretanje lijevo ili desno, obilaznice...
 

· Maks
Joined
·
9,527 Posts
Mislim da ne mozemo cekati da se sve ovo ispravi, jer to necemo nikad docekati.
Za izgradnju supermagistrala su potrebna veća sredstva. Kako mi nemamo ni manje da održavamo ili poboljšavamo postojeću infrastrukturu, supermagistrale spadaju u kategoriju "bilo bi lijepo". Ipak nekuda treba voziti dok ne dobijemo ili nove autoputeve ili neke druge magistrale.

Ako dočekamo u skorije vrijeme još išta sem par dionica na Vc, brčanske obilaznice i nečeg sitnog, ja ću biti pozitivno iznenađen.
 

· Maks
Joined
·
9,527 Posts
Veliki problem predstavljaju skretanja u lijevo, kada vozilo ceka da skrene ulijevo zbog vozila koja dolaze u susret, a oni koji bi isli pravo cekaju bez potrebe.
Ili kada se napravi, to je jako loše. Asfalt proširenja bude znatno niži ili utonuo, te prelazak na isto nije postepeno (u kratkom rastojanju). Zato se traka za lijevo (što može biti traka za lijevo iz drugog smijera) koristi za pravo.
 

· Maks
Joined
·
9,527 Posts
Mi ovdje imamo jedan veliki, naslijedjeni problem jos iz prosle drzave.....a to je da su magistrale pravljene kroz naseljena mjesta u prvoj fazi.....
Mala ispravka/dopuna...

Neke današnje magistrale postoje iz doba prije prošle države, koja ih je modernizovala (najmanje asfaltiranjem), te ih je označila oznakama koje još uvijek koristimo. Primjer je M16 Gradiška - Jajce, čija se trasa u zadnjih 100 godina promjenila samo na području Banjaluke. Umjesto Stare gradiške ceste (R480) + ulica kroz centar grada glavna trasa je brzi put Banjaluka - Klašnice + Zapadni tranzit.

Sa druge strane, neke magistrale su nove, izgrađene 70-ih godina, kada su dizani neki krediti za razvoj puteva u BiH. Stariji forumaši možda o tome mogu posvjedočiti. Primjer takve magistrale je M4 Banjaluka - Prijedor, kao i brzi put M16 Banjaluka - Klašnice.

Koga zanima, može ovdje pogledati mapu dok su nam mape crtali u Beču i Budimpešti.
 

· Maks
Joined
·
9,527 Posts
Tražeći prostorni plan Prijedora naišao sam na rad nekih Mađara, koji se bavi uticajem etno-teritorijalne podjele na infrastrukturne razvojne planove u BiH. Sam rad nije nešto što bih preporučio za čitanje, jer je nama sve poznato (koga okvirno zanima, može procitati sažetak i zaključak).

Izdvojio bi dva detalja/pasosa. Prvi donekle objašnjava odakle Kinezi u priči za autoput Banjaluka - Split, te Beograd - Bar, a drugi podatak je o značaju Vc autoputa.

The authors of this study earlier published papers on the geopolitical and strategic importance of transportation routes affecting the Balkans (including Bosnia and Herzegovina), in which they found that although currently the transportation in the Balkans is not of European-level importance, at the macro-regional level it plays a major role, especially for landlocked Central European States (Pap, Reményi & Végh, 2012). One relatively new phenomenon is China’s increasing interest in ports of the Eastern Mediterranean (Piraeus, Bar, Split, Rijeka, Constanta, etc.) and the corridors connecting these ports to Central and Western Europe, as part of the New Silk Road (Farkas, Pap & Reményi, 2016). Among these, the route to Split involves transit demands affecting Bosnia.
The most important transportation, social, economic, innovation vein of Bosnia and Herzegovina is the V/C corridor in the north-south direction (50% of the State’s population and 60% of the GDP produced are within the 30 km range of the corridor – Marić, 2012), and it is also the only element of the TEN network affecting Bosnia.
 

· Maks
Joined
·
9,527 Posts
^^ Nema planova.

Edit: AMS RS od otvaranja autoputa ima ovo obavještenje:

U cilju bezbjednog odvijanja saobraćaja na autoputu "9. januar" Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji "Prnjavor" i "Johovac", kao i na regionalnom putu R-474 i magistralnom M-17.
 

· Maks
Joined
·
9,527 Posts
Juče sam išao prema Prnjavoru, pa sam opet koristio novootvorenu dionicu autoputa.

Odlazak je bio oko 19 h i išao sam kroz naplatu. Na naplati je radila po jedna kućica u svakom smijeru, što je noćni mod rada. Ja sam bio treći u redu za čekanje. Kada sam prošao naplatu, iznenadio sam se kolonom od 10 vozila u suprotnom smijeru. Možda je malo prerano za noćni mod rad, ali treba uzeti u obzir da je juče bio drugi dan Jovandana, kada je povećano kretanje vozila.

Novootvorenom dionicom sam počeo voziti bez namjere da brojim vozila iz drugog smijera, jer ih skoro nije bilo dok nisam prošao petlju Laktaši. Poslije iste su se počela pojavljivati. Nije bilo trenutka da iz drugog smijera nema barem jedno vozilo. Okvirno sam nabrojao oko 20 vozila, što odgovara PGDS-u od oko 3000.

Povratak je bio poslije ponoći. Pored mene, još dva vozila su išla ka BL, a niko nije išao u suprotnom smijeru.

U povratku sam izašao na petlji Laktaši da isprobam tu opciju. Isključivanje na petlji Laktaši, sporija vožnja kroz naplatne kućice, uključivanje na dijelom neosvjetljen Kanal, peglanje gradskom vožnjom, čekanje od minut na semaforu u Laktašima, kolotrazi na dijelu bliže Klašnicama i uključivanje na polupetlji Klašnice.

Kao zaključak iskoristiću riječi drugara, kod kojeg sam juče bio na slavi. Izbjegavanje naplate preko petlje Laktaši i vožnja preko Tunjevca vremenski dođu na isto. Dilema je da li voziti sa uslovima, koje sam naveo u prethodnom pasosu, ili voziti neosvjetljenom i loše označenom magistralom, sa mogućnošću proklizavanja (kada je zima, kao sada). Vožnja kroz naplatu je barem duplo vremenski kraća, ali košta. To koštanje nije problem, ako se vozi sporadično, što je moj slučaj.
 

· Maks
Joined
·
9,527 Posts
No, samo nagađamo na osnovu gornjeg dokumenta, sačekajmo tender o izgradnji, da vidimo da li smo dotakli dno.
Upravo to, sačekajmo. Dosadašnje iskustvo sa Johovcem/Kladarima i Mahovljanima II pokazuje da imenovanje petlji i naplatnih mjesta nije baš konzistento. "Čatrnja" može biti neki radni/preliminarni naziv.
 
1 - 20 of 423 Posts
Status
Not open for further replies.
Top