Ne reče da je to milijardu EUR.“Primjera radi, imamo idejno rješenje i prethodnu studiju opravdanosti koja je urađena za ovaj dio od Sarajeva do Višegrada i to je nekih 100 kilometara, vrijednost je negdje oko milijarde. Tako veoma težak teren, ali radimo postepeno”, rekao je Dušan Topić, direktor JP “Autoputevi RS”
Moze li neko postaviti mapu ovih dionica sjeverno od Zenice da se orjentisem gdje prolaze..
+ nedostaje na karti lot 3 ZE obilaznice od tunela Pečuj do tunela Zenica (Vraca).
@ww87 hvala.
Vidio sam tu mapu ali mislio sam na onu detaljniju gdje je trasa unesena na google earth, mislim da si bas ti postavljao na staru temu.
![]()
HmŠta? Po kojoj logici? Ne razumijem stvarno
![]()
Recimo na dijelu od Sarajeva prema sjeveru je sada sve usaglašeno na Zenica i Doboj, što je najpravilnije
Ovako je taj kraj izgledao u maju 2014-e godine. Potopljen je čitav označeni dio.
Crnim krugom je označen hrvatski A5.
https://s5.postimg.org/swlmvf5o7/DSCN039759.jpg
E vidiš, osim manje sigurnosti u odnosu na autoput, nema ni naplate, sto za nas predstavlja veliki gubitak.
Manji radijusi krivina, manja širina kolovoznih traka, mogu biti 1+1, a suprotni smjerovi uopšte ne moraju biti fizički razdvojeni, itd itd
http://www.atvbl.com/gradiska-u-septembru-gotova-33-kilometra-obilaznice/“Neposredna blizina budućeg novog carinskog terminala i novog mosta na Savi omogućiće i da se prostor oko obilaznice može koristiti i za poslovne sadržaje i intenziviranje stambene izgradnje”, rekao je Latinović.
Ili kada se napravi, to je jako loše. Asfalt proširenja bude znatno niži ili utonuo, te prelazak na isto nije postepeno (u kratkom rastojanju). Zato se traka za lijevo (što može biti traka za lijevo iz drugog smijera) koristi za pravo.
Autoputevi RS Izvod iz plana javnih nabavki za 2018. godinu. Tabela prikazuje predviđeni finansijski i vremenski okvir za zaključenje ugovora o radovima.
![]()
Autoputevi RS
Ne moze biti izmedju petlje Catrnja i granicnog, jer kako bi onda naplacivali onima koji izadju na izlazu Catrnja?
Tako bi bilo logično i potrebno i ovdje, ali ne treba da iznenadi ako ne bude tako, od ovih se sve može očekivati. Kad uđeš u Srbiju na Batrovcima, prvo ide čeona pa prva petlja, a kako se naši vole ugledati na najgora rješenja...Ako pogledas Bijacu i Svilaj, kad se ulazi u BiH, ceona naplata ide nakon granicnog prelaza i nakon prvog besplatnog izlaza.