Nek je sretna! :cheers:
Zar Svilaj-Odzak nije vec u prometu?
Mne zanima ono sivo [future plans], tj. kada naprimjer izgradnja buduceg autoputa Zepce - Tuzla postaje zvanicna: jeli kada odluka o izgradnji tog autoputa prodje u skupstini FBiH i postane pravoisnazna ili u nekom drugom momentu
Po meni najbolja granica je definisanost trase. Dok god toga nema, ili je na nivou prave linije u prostornom planu ili je politička priča.
^^ Ili render, pošto obično idu zajedno.
Dakle, Prijedor možeš izbaciti.
Pozdrav svima,
Ima li kakve dinamike za tunel Prenj?
S' obzirom da je to oko 9,5 km tunela nije baš posao koji će se brzo zgotoviti. Hoće li se odma probijati obe cijevi ili...
Sto se tice diskusije da li je AC otvorena ili ne- Ulazak na AC na petlji Odzak je sasvim normalan, osim sto znakovi upucuju na to da AC nije u funkciji. Voznja do petlje Svilaj je moguca kao sto se vidi na videu, osim sto izlazak sa AC nije moguc preko kraka kojim ce se izlaziti kada i most bude u funkciji, nego treba okrenuti se polukruzno i koristiti izlaz iz smjera Osijeka/Budimpeste.
Po mom mišljenju, ja svakako Tuzla-Žepče neću doživjeti da se provozam, ali kako ja ovo skontah, sad to postade brza cesta, a ne autoput?
^^
Jel' se tu u USA postuju striktno ove duple pune linije?![]()
U načelu, slažem se... Međutim, to je neka tek treća faza u razvoju ovdašnjih magistrala. Prije toga moramo...
U prvoj fazi biti u mogućnosti da postojeće magistrale održavamo na istom nivou. Ne da naplatne kućice ubijaju (Glamočani), da nedostaje pola znakova (Klašnice - Prnjavor), da imamo kolotrage (Banjaluka - Prijedor), da imamo zakrpe na zakrpi (Novi Grad - Kostajnica), da ne degradiramo magistrale sa T raskrsnicama (Zenica jug)...
U drugoj fazi da gradimo treće trake na usponima, kružne tokove, trake za skretanje lijevo ili desno, obilaznice...
Mislim da bi BL - MG trebao biti oboje. Dakle nesto tipa autoput bi bila obilaznica BL, a od kraja obilaznice do Mlinista brza cesta.
Bez obzira, ja zavrsetak radova ovdje ne bih nazvao neuspjehom.
Pretpostavljam da se u ovoj fazi neće raditi most preko Bosne za autoput, već samo ovaj kojim se priključuje na M17?