Ne spada u domen autocesta / brzih cesta, isto kao i Prača - Goražde u BiH.
Iako nose naziv brzih cesta, suštinski to su i dalje magistralne ceste.
Ne spada u domen autocesta / brzih cesta, isto kao i Prača - Goražde u BiH.Tri tunela u izgradnji (HR): Debeli brijeg (2467m), Supava (1320m), Polakovica (1265m)
Most u izgradnji (HR): Peljeski most (2404m)
*Napomena: kod slijedece izrade mape izbaci logo ARZ (hr) jer se koncesija gasi i prelazi u nadleznost HAC (od 31.12.2020.)
Ne fali, Kosovo nije priznato kao država među svim državama bivše Jugoslavije.fali oznaka drzave za vijadukt Lepenac
Da li sad moraju prići silne ratifikacije sporazuma od svih organa vlasti?i sad dok prođu tenderi tek će gradnja početi za godinu.
Nadam se da će gradnja odmah početi u kompletu 35km.
Da, sad cemo bit bombardovani svaka dva tri mjeseca: NOVIH 35 KM AUTOPUTA, predsjednistvo ratificiralo sporazum o zajmu, pa parlament, pa legle pare, pa zastoj jedan drugi treci. Ne ocekujem ja ovdje nikakav tender u 2021, daj Boze.Da li sad moraju prići silne ratifikacije sporazuma od svih organa vlasti?
nakon jedno 3-4 godine (2015-2018) totalne agonije manje vise nikakvih bitnijih desavanja, imam osjecaj da izgradnja autoputeva u zadnje 2 godine (2019-2020) opet malo zahuktala.Ako nastave ovim tempom, moje predviđanje je da će do 2025.biti izgrađeno:
- Tunel Ivan- Vukosavlje
- Bijača - Mostar sjever.
Kompletan A1 do 2030. godine.
Mislim da kad se kredit i zvanično potpiše i alocira, da je već ranije ratifikovan od svih potrebnih institucija. Ovaj kredit pokriva većinu finansiranja, ali daleko od toga da je finansijska konstrukcija u potpunosti sklopljena.Da, sad cemo bit bombardovani svaka dva tri mjeseca: NOVIH 35 KM AUTOPUTA, predsjednistvo ratificiralo sporazum o zajmu, pa parlament, pa legle pare, pa zastoj jedan drugi treci. Ne ocekujem ja ovdje nikakav tender u 2021, daj Boze.
Obzirom na dnevnu komunikaciju EIB i EBRD lično mislim da najkasnije u jesen 2021 se otvara ovo radilište. A i ona glupiranja sa žalbama na tenderima mislim da više ne igraju ništa jer su bankari vidjeli da to firme zloupotrebljavaju. Ove dvije evropske bankarske institucije su krenule žestoko i to se vidi u zadnje dvije godine. Mehanizam dogovora i koordinacije je uspostavljen (to su rekle obje strane) i sve ide drugim tokom. Do jučer su svi tvrdili da su Poprikuše san a vidimo šta s dešava.Da, sad cemo bit bombardovani svaka dva tri mjeseca: NOVIH 35 KM AUTOPUTA, predsjednistvo ratificiralo sporazum o zajmu, pa parlament, pa legle pare, pa zastoj jedan drugi treci. Ne ocekujem ja ovdje nikakav tender u 2021, daj Boze.
Tarzo samo da ne zaboraviš da sam ja prvi tipovao 2025! A svi ste šutjeli. Slažem se sa tobom i za Mostar.Ako nastave ovim tempom, moje predviđanje je da će do 2025.biti izgrađeno:
- Tunel Ivan- Vukosavlje
- Bijača - Mostar sjever.
Kompletan A1 do 2030. godine.
Slazem se, ali sam skeptik radi ranijih desavanja. Napomenut cu da su mediji objavili da je ugovor za kredit za dionucu Putnikovo Brdo - Medakovo potpisan u septembru 2019. Pa evo nas godinu i po kasnije, nista se ne desava.Obzirom na dnevnu komunikaciju EIB i EBRD lično mislim da najkasnije u jesen 2021 se otvara ovo radilište. A i ona glupiranja sa žalbama na tenderima mislim da više ne igraju ništa jer su bankari vidjeli da to firme zloupotrebljavaju. Ove dvije evropske bankarske institucije su krenule žestoko i to se vidi u zadnje dvije godine. Mehanizam dogovora i koordinacije je uspostavljen (to su rekle obje strane) i sve ide drugim tokom. Do jučer su svi tvrdili da su Poprikuše san a vidimo šta s dešava.