SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 132 Posts

·
Registered
Joined
·
4,302 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Ξέρει κανείς γιατι η Ελλάδα ΔΕΝ έχει ορίσει ακόμα αποκλειστική οικονομική ζώνη στο Ιονιο και στο Αιγαίο?
Οι Κύπριοι το έκαναν. Αν δεν το κάνουμε και εμείς κινδυνεύουμε να χάσουμε τα θαλάσσια σύνορα με την Κύπρο και να μας εκτοπίσουν οι Τούρκοι με τους Αιγύπτιους. Θα κόψουν την απευθειας επικοινωνια με την Κύπρο σε οτι αφορα αυτο το θεμα.

Μπορεί να ΄΄φωναξαν΄΄ οι Τούρκοι όταν οι Κυπριοι όρισαν την οικονομική τους ζώνη και να μην την αναγνώρισαν, αλλα η Αγγλία και η Αμερική χαιρέτησε αυτη την κίνηση της Κύπρου και αναγνώρισαν αμέσως την ζώνη της.

Πόσο θα μας διοικούν αυτοι οι απατεώνες ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ γιατι εμενα για Ανθέλληνες μου κάνουν.

Αποκλειστική οικονομική ζώνη ειναι ο χώρος στα θαλάσσια ύδατα μιας χώρας στα οποια μπορουν να κάνουν διάφορες μελέτες για εύρεση φυσικου αεριου πετρελαιου κτλ.

Η Κύρπος το έκανε λοιπον και δεν έπαθε τίποτα. Εμείς πότε θα το κάνουμε? Όταν πάρουν την εξουσια οι στρατηγοί πάλι? Και το λέω αυτό όχι γιατι ειμαι χουντικός αλλα επειδή οι όποιες μελέτες γινόντουσαν στο Αιγαίο σταμάτησαν ΑΜΕΣΩΣ μολις ανέλαβε η μεταπολιτευση.

Ελεος δηλ. Σε λίγο αυτοι οι Ανθέλληνες πολιτικοι θα μας αναγκάσουν να πάμε να ψηφίσουμε καμια χρυση αυγη.
Αηδία κατάντησε το θέμα και μην ακουσω για τις φοβέρες των Αμερικανων κλτ οτι δεν μας αφηνουν.

Το έκανε η Κύπρος και κανεις δεν τους είπε τιποτα. Εμείς που κολλάμε? Ευρωπαικη ενωση δεν έχουμε?

Δεν ξέρω αν είδε κανεις σας την χθεσινη εκπομπ'η του Χαρδαβδέλα. Την είδα εγω και μου έπεσαν τα αυτιά με αυτα που άκουγα !!!
Θα μπορουσε η Ελλάδα να ειχε κανει μαζι με την Κύπρο που μας το ζήταγε κοινή οικονομική ζώνη, αλλα εμείς ποτέ δεν τους απαντήσαμε. Κάτι συζητάμε να κάνουμε τωρα μαζι με το Ισραηλ.
Εθνικη Προδοσία μου μυριζει. Πάλι τα ίδια...
 

·
Registered
Joined
·
5,738 Posts
^^

Εγώ τα λέω τόσο καιρό... Ο κύριος Φώσκολος ήτανε εκεί;

Οικονομική ζώνη της Ελλάδας.

 

·
Registered
Joined
·
4,302 Posts
Discussion Starter · #3 ·
^^

Εγώ τα λέω τόσο καιρό... Ο κύριος Φώσκολος ήτανε εκεί;
Δεν θυμάμαι.
Το θέμα ειναι πως η απάντηση που δινει το επισημο κράτος οταν καποιος ρωταει τετοια πράγματα ειναι πως η Ελλάδα ΔΕΝ έχει τέτοια αποθέματα και όπου τυχων αυτα βρισκονται ΔΕΝ επαρκουν - δεν αξιζει ο κόπος δηλ να προχωρησουν σε εξορυξη.
Τώρα πως τα ξέρουν όλα αυτά ενω έχουν σταματήσει τις μελετες απο την μεταπολιτευση και μετα δεν ξέρω... ίσως κανουν μυστικές μελέτες. :lol:

Οι Τουρκοι γιατι έχουν λυσσάξει με το Αιγαίο νομίζετε? Για να έχουν και αυτοι θάλασσα να βρεχουν τα πόδια τους?

Μεγάλο φιάσκο φίλε...

Στο φινάλε ας γίνουν οι μελέτες και ΑΝ δεν έχουμε τα αποθεματα αεριου και πετρελαιου οπως λέγεται, δεν τα έχουμε. Τόσο απλό... Αλλά χωρίς να εισαι σιγουρος γίνεται να μην προχωράς σε μελέτες?
Ειπαμε όμως πως για να γινει αυτο πρεπει η Ελλάδα να προχωρήσει σε ορισμό αποκλειστικής οικονομικής ζώνης. Εεεεεεεεεε πως το είπαμε αυτό?
Εδω κάναμε γκρίζα ζώνη τα Ιμια. Ειμαστε τώρα για οικονομικές ζώνες?
 

·
Registered
Joined
·
5,738 Posts
Για την Κύπρο που έλεγες πριν δεν εξεπλάγην καθόλου. Δεν πιστεύω με καμία δύναμη ότι είχανε τα @@ να κάνουν κάτι τέτοιο. Η Κύπρος στην ουσία είναι Βρετανία.

Και αυτά που λένε για την Κρήτη το 2012 δεν είναι τυχαία. :eek:hno:
 

·
Moderator
Joined
·
317,314 Posts
...Οι Τουρκοι γιατι έχουν λυσσάξει με το Αιγαίο νομίζετε? Για να έχουν και αυτοι θάλασσα να βρεχουν τα πόδια τους?
Ένας άλλος λόγος είναι για τα αποθέματα πετρελαίου, αερίου και όχι μόνο που έχει το Αιγαίο...
 

·
Banned
Joined
·
1,450 Posts
Αυτός είναι ουσιαστικά ο λόγος, το πετρέλαιο. Τις έρευνες με τα καραβια τους στο Αιγαίο προσπαθούν να κάνουν εδώ και δεκαετίες. Τις υπερπτήσεις που κάνουν σχεδόν κάθε μέρα. Σύμμαχος σου λέει μετά.
 

·
Moderator
Joined
·
317,314 Posts
Το θέμα είναι οτι δεν υπάρχει μόνο πετρέλαιο και αέριο, αλλά και τόσα άλλα πράγματα (μεταλλεύματα κυριώς)
 

·
Registered
Joined
·
5,738 Posts
Το Ισραήλ πρόλαβε την Ελλάδα
http://news247.gr/oikonomia/article782527.ece

Στην αναγνώριση ως 100% της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, που αποτελεί συνέχεια εκείνης της Κύπρου, προχώρησε το Ισραήλ, εκδίδοντας σχετικούς χάρτες

Η δημοσιοποίηση έγινε πριν ακόμη η Ελλάδα προβεί σε αναγνώριση της ΑΟΖ, λόγω της υφιστάμενης διαφωνίας με την Τουρκία, για την υφαλοκρηπίδα στο Καστελόριζο, ενώ τη συμφωνία με το Ισραήλ -για την ΑΟΖ των δύο χωρών- κύρωσε ομόφωνα την Πέμπτη (17/02) η κυπριακή Βουλή.

Σύμφωνα με το “Βήμα” (18/02) οι χάρτες περιγράφουν την πορεία που θα έχει ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου, που θα παράγεται στο κοίτασμα Λεβιάθαν από την αμερικανική εταιρεία Νoble Εnergy Ltd στην Ευρώπη μέσω υποθαλάσσιου αγωγού που θα περνά από την Ελλάδα.

Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα, έχουν ήδη δοθεί και στην ελληνική πολιτική ηγεσία.

Ο αγωγός αυτός θα πρέπει να διασχίζει την θαλάσσια περιοχή που σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο αποτελεί μέρος της ελληνικής ΑΟΖ και πιο συγκεκριμένα του τμήματος της ΑΟΖ που η Ελλάδα διαθέτει στην θαλάσσια περιοχή της Αν. Μεσογείου χάρις στην ύπαρξη του Καστελόριζου, της Ρώ και της Μεγίστης.

Με την πρότασή τους αυτοί, οι Ισραηλινοί με σαφή τρόπο αναγνωρίζουν την ελληνική ΑΟΖ στην περιοχή και δίνουν στην Ελλάδα ένα ακόμα διαπραγματευτικό χαρτί υποστήριξης των ελληνικών θέσεων για το συγκεκριμένο θέμα.

Όσον αφορά στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, η συμφωνία μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, η οποία ήδη έχει κυρωθεί από το ισραηλινό κοινοβούλιο, προβλέπει την αναθεώρηση του τριεθνούς σημείου ανάλογα με τις συμφωνίες, που θα πετύχει το Ισραήλ με το Λίβανο και την Αίγυπτο, οι οποίες δεν επηρεάζουν τις κυπριακές περιοχές, ενώ περιλαμβάνεται επίσης πρόνοια για τη διαδικασία επίλυσης διαφορών, που μπορεί να καταλήξει μέχρι και την επιδιαιτησία.
 

·
Registered
Joined
·
1,623 Posts
Τα σύνορα είναι μια μαλθακία και μισή.

Αυτα βεβαια ισχυουν μονο για τους Αριστεροφασιστικους Εθνομηδενιστες που με την "Πολιτικη Θεολογια" τους, μονο την προοδευτικη αυτοκαταστροφη του τοπου καταφεραν.


Αποδόμηση – Εθνομηδενισμός
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/02/blog-post_8209.html

[...] Ακριβώς στο σημείο αυτό, η κυρίαρχη υπερεθνική ελίτ χρησιμοποιεί τις «καλές υπηρεσίες» των νεοφιλελεύθερων διεθνιστών και των «αποδομιστών» που προέρχονται από την «μετα-νεωτερική», μετα-εθνική «Αριστερά», οι οποίοι έχουν αναδειχθεί σε «οργανικούς διανοουμένους» της Νέας Τάξης και της Παγκόσμιας Ηγεμονίας, δοθείσης και της (ιδιαζούσης) ροπής των κύκλων αυτών σε αυτό που ο Paul Gottfried αποκαλεί «Πολιτική Θεολογία», δηλαδή μία σωτηριολογική και ντετερμινιστική, κατ’ ουσίαν θεολογική, θεώρηση του κόσμου – σε εκκοσμικευμένη, όμως, μορφή (secular), και όχι σε θρησκευτική όπως άλλοτε (π.χ. Χιλιαστικός Προτεσταντισμός, Καλβινισμός κ.λ.π.). Πράγματι, η αυτοαποκαλούμενη «προοδευτική διανόηση» και η σημερινή «light» Ευρω-Αριστερά (τύπου «Συνασπισμού», αλλά και μετηλλαγμένου και αλωθέντος «Πασόκ») επιχειρούν, εδώ και χρόνια, να κρύψουν την ιδεολογική χρεωκοπία τους καθώς και την (ιστορική πλέον!) αδυναμία τους να διατυπώσουν μία συγκροτημένη εναλλακτική πρόταση για την πολιτική, την κοινωνία και την οικονομία, δραπετεύοντας σε έναν ολοκληρωτικής υφής (βαθύτατα αντιδημοκρατικό και δημο-φοβικό) εθνομηδενισμό.
Για αυτού του είδους την «Αριστερά», λοιπόν, το «τέλος» της πάλαι ποτέ μαρξιστικής πολιτικής θεολογίας, ο υπέρτατος νομοτελειακός σκοπός της παγκόσμιας αταξικής κοινωνίας, έχει αντικατασταθεί από το νέο «τέλος», το νέο τελικό στάδιο της ανθρωπίνης προοόδου και ιστορίας – και συνάμα, νέο υπέρτατο σκοπό προς επίτευξιν: την παγκόσμια μετα-εθνική και πολυ-πολιτισμική κοινωνία. [...]

Διώξτε τους να τελειώνουμε...
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html

Μιχάλης Ιγνατίου, Δεν θα αυτοκτονήσουν οι Ελληνοκύπριοι...
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/01/blog-post_6880.html

Κωνσταντινούπολη vs Ἀθήνα (Tσοκλη)
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/02/vs_15.html

Μελέτης Μελετόπουλος, "Το τελευταίο σοβιετικό μοντέλο στην Ευρώπη",
http://neo.antibaro.gr/node/2396
 
  • Like
Reactions: PetroSalonica

·
SE™-Πόντιος κι έναν ομάτ!
Joined
·
1,791 Posts
Αφου τα συνορα ειναι μια μαλθακια και μιση γιατι δεν ονομαζουμε την δυτικη Ελλαδα Ιταλια, την βορεια Βουλγαρια, την ανατολικη Τουρκια και την νοτια....Αιγυπτο! και να παμε να πνιγουμε! :)
Με τα συνορα θα ασχολουμαστε τωρα; Εχουμε σημαντικοτερα προβληματα (τσιπρας πχ)
 

·
Registered
Joined
·
5,738 Posts
Τα σύνορα είναι μια μαλθακία και μισή.
Νάτο... Άρα είσαι υπέρ της παγκοσμιοποίησης και εσύ... Είδες που σου λέω ότι είσαι στο ίδιο σύστημα και δεν το έχεις πάρει χαμπάρι; New World Order... Είτε από δεξιά είτε από αριστερά... Το ίδιο κάνει :lol:
 

·
Commieblocks fan
Joined
·
6,908 Posts
Καλά, αν αυτό καταλάβατε τότε ναι, είμαι υπερ της παγκοσμιοποίησης... Τι να πω. Σαν τα παιδάκια παίζουμε με τις λέξεις. Λες και τα οφέλη θα τα καρπωθούν οι Έλληνες είτε είναι Έλληνες είτε οι ξένοι που θα εκμεταλευτούν τα κοιτάσματα... ε ρε κούνια που σας κούναγε...
 

·
Registered
Joined
·
5,738 Posts
^^

Μωρέ εγώ ξέρω τι λέω... Όσο για τον αν θα παραμείνουν Ελληνικά. Τα Νορβηγικά, Νορβηγικά παρέμειναν, τα Τουρκικά, Τουρκικά παρέμειναν, τα Καταριανά Καταριανά παρέμειναν κτλ κτλ κτλ....

Απλώς θα τα εξορίσουν άλλες εταιρίες εφόσον τα Ελληνικά Πετρέλαια (η εταιρία) δεν είναι αρκετή.
 

·
SE™-Πόντιος κι έναν ομάτ!
Joined
·
1,791 Posts
Αχμέτ Νταβούτογλου: Το Καστελόριζο ανήκει στη Μεσόγειο


"Το Καστελόριζο ανήκει στη Μεσόγειο και όχι στο Αιγαίο", με τη διευκρίνιση ότι "δεν αμφισβητείται πως το νησί είναι ελληνικό", επανέλαβε και από την Αθήνα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα.

Ο κ. Νταβούτογλου μίλησε για νέα φάση στη συνεργασία, μακριά από τα παλιά στερεότυπα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και ανέφερε ως ενδεικτική την πυκνότητα των συναντήσεων των δύο υπουργών, μέσα σε 15 μήνες 7 φορές, χωρίς να υπολογιστούν οι επαφές στα διεθνή φόρα.

Ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη στήριξη στην ΕΕ και τους χειρισμούς της στο θέμα της βίζας για τη διακίνηση των Τούρκων στην Ευρώπη.
Ως προς το Κυπριακό, είπε ότι πρέπει να δούμε την ανατολική Μεσόγειο ως μια λεκάνη ειρηνικής συνύπαρξης.

«Η Κύπρος πρέπει να γίνει ένα νησί ειρήνης, πρόσθεσε, ενώ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία λόγω του Κυπριακού στην ΕΕ» είπε ότι θα συνεχίζουν να δυσχεραίνουν τις σχέσεις μας στην ευρύτερη περιοχή.

Ερωτηθείς με αφορμή την επίσκεψή του στη Θράκη, ο κ. Νταβούτογλου είπε ότι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής επικράτειας, πρόσθεσε ότι θα επισκεφθεί την περιοχή για να τη γνωρίσει καλύτερα, όπως θα επισκεφθεί και τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα.
Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο μειονοτικός πληθυσμός αποτελεί γέφυρα ειρήνης.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι σε πολλές πόλεις και περιοχές, όπως στη Θεσσαλονίκη, την Αδριανούπολη, την Κρήτη, τη Σμύρνη, υπάρχουν κοινότητες που δημιούργησαν μια κοινή κληρονομιά και προσκάλεσε τους Έλληνες να επισκεφθούν την Τουρκία, της οποίας «όλες οι γωνιές είναι ανοιχτές».

Η Ελλάδα είναι ελεύθερη και φιλόξενη χώρα και ο κ. Νταβούτογλου είναι παντού ευπρόσδεκτος, σημείωσε ο κ. Δρούτσας.

Ο κ. Δρούτσας επανέλαβε την προσήλωση της Αθήνας στην προώθηση της ελληνοτουρκικής συνεργασίας, προσθέτοντας ότι μοιραζόμαστε την «ίδια ανησυχία» για αυτά που συμβαίνουν στη νότια Μεσόγειο.

Για το Κυπριακό ο κ. Δρούτσας είπε ότι πρέπει να εργαστούμε με τόλμη και αποφασιστικότητα για να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στη διαδικασία υπό τα Ηνωμένα Εθνη και επανέλαβε ότι η επίλυσή του είναι προϋπόθεση για την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων.

Για τις διερευνητικές επαφές ανέφερε ότι «είμαστε προσηλωμένοι» αν και είναι μια δύσκολη προσπάθεια και υπάρχουν διαφορετικές θέσεις, τονίζοντας ότι πρόκειται για «μια σοβαρή και ειλικρινή προσπάθεια που αξίζει απ΄όλους μας μια πραγματική ευκαιρία».
Επανέλαβε την ελληνική θέση ότι οι διερευνητικές επαφές έχουν στόχο την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και είναι αυτονόητο, υπογράμμισε, ότι περιλαμβάνει «από τον Εβρο ως το Καστελόριζο».

Το πλαίσιο, είπε, είναι σαφές, βασισμένο στο Διεθνες Δίκαιο, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα.

Στο σημείο αυτό επεσήμανε ότι πρέπει να σταματήσουν οι πρακτικές της Τουρκίας που δεν συμβάλλουν στην κοινή μας προσπάθεια.
Για την παράνομη μετανάστευση, το κύριο βάρος της οποίας υφίσταται η χώρα μας ως πύλη της ΕΕ, είπε ότι πρέπει να υπάρξει βελτίωση στη συνεργασία της ΕΕ με την Τουρκία και της Ελλάδας με την Τουρκία.

Ως προς τη Θράκη, την οποία θα επισκεφθεί ο κ. Νταβούτογλου, ο κ. Δρούτσας είπε ότι είναι πρότυπο αρμονικής συνύπαρξης διαφορετικών θρησκειών και ότι η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της έναντι όλων των Ελλήνων πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκεύματος.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου για το Καστελόριζο, δήλωσε ότι από τις αρχές του χρόνου μέσα στο Κοινοβούλιο είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι η Τουρκία θα προσπαθούσε να εφεύρει, να επινοήσει τρόπους, να βγάλει το Καστελόριζο έξω από την ανάπτυξη της ΑΟΖ.

«Ο κ. Νταβούτογλου έχει αρχίσει να μεθοδεύει αυτήν την κατάσταση. Κάθε μέρα που περνάει λειτουργεί εις βάρος της χώρας σε ένα μείζον εθνικό θέμα», υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης.

Ο κ. Νταβούτογλου πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα από σήμερα. Νωρίτερα, συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και στη συνέχεια με τον κ. Δρούτσα ενόψει του προγραμματισμού για τη διοργάνωση του 2ου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας τον Ιούλιο στην Τουρκία.

Αύριο, ο κ. Νταβούτογλου θα έχει εκτενές ιδιωτικό πρόγραμμα, με έμφαση στη Θράκη. Συγκεκριμένα το μεσημέρι, θα μεταβεί αεροπορικώς από την Αθήνα στην Αλεξανδρούπολη. Από εκεί σχεδιάζει να μεταβεί οδικώς στην Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Καβάλα (όπου σκοπεύει να επισκεφθεί το Ιμαρέτ και μουσουλμανικά μνημεία) και τη Θεσσαλονίκη (όπου βρίσκεται το τουρκικό προξενείο).

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα έχει επαφές με όλα τα κορυφαία στελέχη της μειονότητας, μεταξύ των οποίων και οι «ψευδομουφτήδες». Δεν προβλέπεται πάντως να επισκεφθεί τα κτίρια των «ψευδομουφτειών». Θα μεταβεί επίσης και σε συλλόγους, όπως η «Τουρκική Ενωση Ξάνθης».

Χθες, το τούρκικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΑΤΟΛΟΥ εμφάνισε είδηση για καμπάνια ελευθερίας του μειονοτικού Τύπου που ξεκινά στη Θράκη, με αφορμή την καταδικαστική απόφαση που εδώ και μήνες εκδόθηκε από ελληνικά δικαστήρια εναντίον των μειονοτικών εφημερίδων Γκιουντεμ και Μιλετ για τη συκοφαντική δυσφήμηση της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου.

Οι δύο έκδοτες δηλώνουν ότι τα πρόστιμα (150 και 120 χιλιάδων ευρώ) θα οδηγήσουν σε κλείσιμο τις δύο εφημερίδες τους, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι ανακοινώσεις προς ενίσχυση της καμπάνιας έκαναν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και οι πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Συμβουλευτικής κ. Α. Χατζηοσμάν και Τ. Ματατζή καθώς και οι ψευδομουφτήδες.

Οι δύο βουλευτές, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, στις δηλώσεις τους κάνουν λόγο για αποφάσεις που περιορίζουν την ελευθερία του μειονοτικού Τύπου.
Απο: mediasoup.gr

χμμμμ....
χμμμμ.... και παλι,
χμμμμ...!
 
1 - 20 of 132 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top