SkyscraperCity Forum banner

[A1] Częstochowa Północ (z węzłem) - Pyrzowice

3422241 Views 6672 Replies 649 Participants Last post by  pufi9
[A1] Stryków (bez węzła) - Tuszyn

[A1] Tuszyn - Częstochowa

Źródło: GDDKiA

Odcinek F - węzeł Rząsawa (z węzłem) – węzeł Blachownia (z węzłem) (długość odcinka ok. 20,3 km od km 417+530 do km 437+800), w budowie, wykonawca Salini - ZiZ
Odcinek G – węzeł Blachownia (bez węzła) – węzeł Zawodzie (z węzłem) (długość odcinka 4,7 km od km 437+800 do km 442+500), w budowie od 31.08.2015, wykonawca Berger Bau - ZiZ

Odcinek H – węzeł Zawodzie (bez węzła) – węzeł Woźniki (z węzłem) (długość odcinka 16,7 km od km 442+500 do km 459+200), po kontroli w UZP, czeka na zawarcie um. (oficjalnie)
Odcinek I - węzeł Woźniki (bez węzła) – węzeł Pyrzowice (bez węzła) (długość odcinka ok. 15,2 km od km 459+200 do km 474+350), w budowie od 26.08.2015, wykonawca Strabag

odcinek F, G, H, I: 2 x 2 pasy ruchu z rezerwą na trzeci pas ruchu wewnątrz pasa rozdziału

przekrój poprzeczny:
szerokość pasa ruchu: 3,75 m
prędkość projektowa: 120 km/h
nośność: 115 kN/oś

Strony nadzoru :

a1.wozniki-pyrzowice.pl

a1.zawodzie-wozniki.pl

www.a1-rzasawa-blachownia.pl

www.a1-blachownia-zawodzie.pl

Graficzne zestawienie wykonawców poszczególnych odcinków :

See less See more
2
  • Like
Reactions: 5
6561 - 6580 of 6673 Posts
To połączenie miało być z częściowym wykorzystaniem starej gierkówki przy węźle Północ.
To połączenie miało być z częściowym wykorzystaniem starej gierkówki przy węźle Północ.
Wygląda na to, że to będzie po prostu dobudowa drogi po wschodniej stronie A1 w bezpośredniej okolicy łącznicy Częstochowa -> Łódź.
A jak z budową wiaduktu kolejowego koło Pyrzowic, dalej tam jest zwężenie?
tak
  • Sad
Reactions: 2
Budują środkową podporę:

See less See more
  • Sad
Reactions: 1
Ok, dzięki, czyli nawet jak skończą ten nowy odcinek, to nie będzie dało się przejechać bez żadnych zwężeń ;)
Droga nie ma 30 lat - a już odbite ślady butów - i nierówności - i jak tu lecieć te przepisowe 140 km/h ?? XDDD - widoczne po lewej stronie zdjęcia tego poniżej - co było wrzucane
Choć jak budują w tym miejscu wiadukt pod linie kolejową, to na 98% może to naprawią, bo nawet przy ograniczeniu prędkości - jak jest budowa - to łatwo - o nieszczęście
Zobaczymy

See less See more
Pytanie, działa komuś ten serwer FTP z SWZ?
Wi tam stałych bywalców, czy wschodnia strona odcinka E jest gotowa na przyjęcie ruchu w układzie 2x2 za obiektem
WA - 352 ( na północ) 👍
Jechalem dzis z Katowic do Lodzi i na WA-352 bylo juz wszystko puszczone w docelowym ukladzie (zdjec brak): kiedy to otworzyli, bo jakos nie moge znalezc wzmianki na forum ? A to przeciez wiadomosc dnia / roku/ milenium
See less See more
  • Like
Prace na MOPach Wierzchowisko i Gorzelanka już na ostatniej prostej,na OUA Lgota jeszcze trochę zostało. Kilka szybkich strzałów z tego ostatniego z soboty.

See less See more
4
  • Like
  • Love
Reactions: 5
To świetna wiadomość, bo przez dłuższy czas będzie to ostatni MOP aż do Piotrkowa.
Ok 1,5km przed węzłem Częstochowa Blachownia (jezdnia w stronę Łodzi) była hopka, została sfrezowana, ale niestety wróciła. Obawiam się, że to może być jakaś grubsza sprawa. Zresztą w tej okolicy cały kilkusetmetrowy fragment jest nierówny.
  • Like
O tym słyszałem już jakiś czas temu. :)
Super że teraz już oficjalnie można o tym mówić. Jednak da się!

Szkoda tylko że taka sama gafa jest na węźle Tuszyn, ale to już przynajmniej jest za zjazdem na warszawę [S8].
  • Like
Szkoda, że się tak w Tuszynie nieda.
Szkoda, że nie dało się tak całego odcinka Pyrzowice-Stryków
  • Like
Reactions: 3
A orientuje się ktoś z Was, czy jest w planach dobudowa 3 pasa na całym odcinku od Pyrzowic do Częstochowy?
W planach jest bo istnieje rezerwa
Według GPR trzeciego pasa tam nie potrzeba, myślę że prędzej doczekamy się 3 pasa Stryków-Rzgów lub Tuszyn
  • Like
6561 - 6580 of 6673 Posts