SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 27850 Posts

·
Arădean
Aradean
Joined
·
2,358 Posts
A1 Motorway thread

Bucharest – Piteşti – Sibiu – Deva – Timişoara – Arad – Nădlac –> HungaryFor up-to-date information about A1 motorway construction development please visit Romanian Motorways - Index and Statistics thread.

Pentru informații la zi despre construcția autostrăzii A1 vă rugăm să vizitați thread-ul Romanian Motorways - Index and Statistics


----------------------------------------

Let's move all discussion about A1 Motorway from Pan-European Corridor IV to this location for a better comunnication because mainly our discussion was about A1 Motorway not about entire Corridor IV.

A1 Motorway


Location: is the link from Nadlac to Bucharest.
 

·
Registered
Joined
·
11,019 Posts
Sibiu-Pitesti is not yet under construction.

The situation as I know it:

  • Nadlac-Arad (tendered)
  • Arad-Timisoara (UC)
  • Timisoara-Deva (tendered)
  • Deva-Orastie (UC)
  • Sibiu Bypass (operational)
  • Orastie-Sibiu (tendered)
  • Sibiu-Pitesti (planned)
  • Pitesti-Bucuresti (operational)

BTW, where did you get the map? Any chance for similar styled maps for the other motorways?
 

·
Registered
Joined
·
2,678 Posts
Daca tot am deschis acest post am si o surpiza pentru voi: un nou video de pe santierul Arad bypass si Arad - Timisoara. L-am gasit la cateva minute dupa deschiderea topicului.

http://video.aradon.ro/arad/autostrada-gata-pe-jumatate
Super video! Totusi parca in apropiere de Arad (pe Arad-TM) sunt niste structuri in faze destul de putin avansate. Ce ma surprinde insa placut e asfaltul, nu ma asteptam sa fie deja asfaltata in proportie asa de mare si pe portiuni asa lungi (chiar si dublu strat pe alocuri). Parerea mea ca daca se depune efort poate fi gata anul asta (Arad bypass in schimb nici poveste, eventual pe vara 2012).

PS: stadiul pe Arad-TM mi se pare peste 50%, poate undeva la 60 si ceva...
 

·
Skeptic
Joined
·
3,740 Posts
Mie mi se pare avansata centura Aradului dar putin probabil sa se termine anul asta. In schimb se lucreaza intens pe amandoua asa ca o sa fie foarte aproape de final la sfarsitul anului.
Pe secţiunea 2 (km 4+565-km 6+850) nu s-a executat absolut nimic, iar clădirea DSV este doar unul din motive. Altul este sistemul de iluminat al aeroportului, care trebuie parţial relocat. Bypass Arad nu se va termina mai devreme de vara anului viitor. Poza de mai jos e făcută la km 6+850, unde începe secţiunea 1b (numerotarea în sensul creşterii kilometrajului este 1a, 2, 1b). Gardul din faţă se află la aproximativ km 6+750. Poza e făcută de pe terasamentul autostrăzii şi, chiar dacă nu se vede clar, diferenţa de nivel faţă de sol este de vreo 3m:

 

·
Banned
Joined
·
983 Posts
Iar eu contribui cu ceva poze facute "pe sol" duminica trecuta, pe tronsonul Timisoara - Arad:
:cheers1:

sunt surprinzator de avansati. spre arad sunt cativa km pe care nu se vede asfalt din avion.

ps: de ce nu le ia inline (pozele)?

legat de procente, citez de pe celalat thread:

Tot edilul a făcut ieri publice şi procentele: lucrări decontate în proporţie de 50% pe Arad-Timişoara (ceea ce, în viziunea edilului, înseamnă că au fost realizate lucrări efective în proporţie de 65%, dar unele se află încă procedură de plată) şi lucrări realizate în proporţie de 35% pe centură (lucrările realizate efectiv fiind de 50%)./ PPotrivit primarului, pe autostrada Arad-Timişoara există 16 kilometri de infrastructură realizată deja, din care 15 kilometri au turnat stratul final de asfalt. Aceştia sunt despărţiţi pe traseu de porţiuni unde terenul este deja tasat şi pregătit pentru infrastuctură, dar şi de porţiuni pe care nu s-a intervenit încă, pentru că nu s-a făcut descărcarea de şantier. „Dacă calculăm matematic, pe Arad-Timişoara avem asfalt pe jumătate din traseu”, a punctat primarul.

Pe centura Aradului, lucrurile nu stau atât de bine, dar edilul susţine că e şi logic să fie aşa, pentru că aici licitaţia a vizat atât proiectarea cât şi execuţia lucrării şi pentru că au existat câteva probleme mari. Falcă susţine însă că, la sfârşitul lui iulie – începutul lui august cele două maluri ale Mureşului vor fi unite prin intermediul podului, cele două părţi ale acestui obiectiv fiind deja foarte aproape unele de altele. „Când se vor uni cele două laturi vom face un eveniment pe pod pentru că vorbim de cea mai mare dintre lucrările din ultimii 20 de ani şi cea mai importantă de pe autostradă”, a susţinut ieri Falcă.
 
1 - 20 of 27850 Posts
Top