Tak, a ten odcinek autostrady buduje się od lat (...) Ile razy trzeba powtarzać, że przy nowych (świeżych) trasach takie rzeczy niestety mają miejsce...ciekawe co zostało z tych wszystkich nieporośniętych skarp i rowów po ulewach... ostatnio przecież prawie zmyło jezdnię. mieli lata na ogarnięcie humusu i zasianie trawy :/ co za partactwo po stronie wykonawcy i nadzoru :/
Czyli już wszystko gotowe?Zapraszam wieczorkiem (może późnym popołudniem) na ostatni schemat A1 Stryków - Tuszyn.
Wysłałam już do Michała na konsultację (ostatnią)... Ale potem będzie już tylko :cheer: :cheers:
Takich wrażeń wolałbym nie mieć. Pamiętam jak dziś pierwszy przejazd przez łódzkie tory i zdziwienie tuż przed- czemu oni tak wolną jadą? Po przejechaniu zagadka się rozwikłała.Najbardziej mi będzie brakowało po otwarciu odcinka przejazdów przez tory tramwajowe w Łodzinie zapomniane wrażenia
![]()
Czyli już wszystko gotowe?
Takich wrażeń wolałbym nie mieć. Pamiętam jak dziś pierwszy przejazd przez łódzkie tory i zdziwienie tuż przed- czemu oni tak wolną jadą? Po przejechaniu zagadka się rozwikłała.
Miałem dokładnie tak samo![]()
Serdecznie dziękuję za ogrom pracy. Można podpytać o dalsze plany w kwestii schematów? Który wątek śledzić? Zakopianka?Nadszedł taki moment, w którym żegnamy się ze schematem.
Ojcem chrzestnym tego schematu był od początku Michał z Brzezin,
któremu bardzo dziękuję za nieocenioną pomoc i wiarę w zwycięstwo pomimo niedogodności oraz przeszkód. Michał, Twoje zdrowie :cheers:
Dziękuję również Tym Wszystkim, którzy przyczyniali się do szczegółowych fotorelacji, albo chociaż małych informacji z budowy.
Pamiętam, jak Motrs wpadał z milionem zdjęć, a potem Karol z drona... by obraz był całościowy.
To była jedna z najlepiej i najdokładniej prowadzonych (czyt. relacjonowanych) budów w ostatnich latach... Dziękuję.
Teraz czekamy na otwarcie, może jeszcze jakaś mała kosmetyka, nieujęta na schemacie, ale to już drobnostki.
Wiele było schematów, począwszy od całkowitej czerwieni... a nawet z podziemia.. ale najważniejsze - A1 Stryków - Tuszyn wybudowana i czeka na otwarcie!
Gratuluję budowniczym wspaniałego dzieła! Wasze zdrowie :cheers:
Cóż można jeszcze dodać? Jest pięknie! :cheer:
![]()
Dzięki @TomkisielDzisiaj przejeżdżałem pomiędzy Łódź Południe i PPO na S8. Tym razem trochę więcej czasu na zdjęcia. Wszystko ładnie wysprzątane, odświeżone.
Czy tę Warszawę na prawo przez S8 należy rozumieć jako dojazd A1 przez półwęzeł Piotrków Trybunalski Zachód do Piotrków Trybunalski Południe, tamże zawrotka na północ i przez Piotrków Trybunalski Zachód i S8 do Warszawy?
Raczej tylko rozbiorą konstrukcję metalową.Zastanawiam się czy jak będzie już ostateczna decyzja o elektronicznym poborze opłat to czy zburzą te PPO a tam gdzie nie postawili bramek (np., Czekanów k. Gliwic na A1) zrobią tak aby nie było widać co tam miało być?