Zapomniałem, że mam fotorelację z istniejącego odcinka, już ją wstawiam. Od 1 maja chyba się za mocno nie zdezaktualizowała?
To jeszcze północna obwodnica Torunia - droga Łysomice - Lubicz, DW słabo dostosowana do ruchu tranzytowego (wioski, ograniczenia do 40, przejazd kolejowy w Grębocinie). Ruch odbywa się wcżesciowo przez to skrżyzowanie a częściowo przez węzeł Lubicz, bardzo skomplikowany zwłaszcza na relacji Warszawa-Most
To już widok na przyszłą autostradę...
...na razie oznakowaną jako S10.
Rozdwojenie jezdni przed węzłem Lubicz.
Po prawej włączają się do ruchu jadący z centrum Torunia i z Warszawy.
Znowu jedna jezdnia.
Odległości. W związku z tym, że to na razie S10, Szczecin jest głównym kierunkiem, a Łódź ubocznym.
Jest rezerwa pod trzeci pas.
Są wiadukty pod druga jezdnię, tylko lać asfalt.
Most nad Drwęcą. Tu drugiej jezdni na razie być nie może. I sama oś mostu jakaś tak przekoszona? Albo po dobudowie 3 pasa nie będzie pobocza.
I już się zbliżam do mostu na Wiśle.
Skrzyżowanie z drogą techniczną.
Szykana. Tu mają być 2 pasy z poboczem, a docelowo 3 bez pobocza? Trochę kiszka.
Rozdwojenie przed węzłem.
Dwa pasy, ale na krótko...
...bo każdy z nich służy do jazdy w innym kierunku.
Pan z Olsztyna nie bardzo może się zdecydować, którędy jechać.
W tle most kolejowy.
Na węźle światła. Dojazd do węzła ostry, więc fotek świateł nie będzie. :tongue2:
To jeszcze północna obwodnica Torunia - droga Łysomice - Lubicz, DW słabo dostosowana do ruchu tranzytowego (wioski, ograniczenia do 40, przejazd kolejowy w Grębocinie). Ruch odbywa się wcżesciowo przez to skrżyzowanie a częściowo przez węzeł Lubicz, bardzo skomplikowany zwłaszcza na relacji Warszawa-Most

To już widok na przyszłą autostradę...

...na razie oznakowaną jako S10.

Rozdwojenie jezdni przed węzłem Lubicz.

Po prawej włączają się do ruchu jadący z centrum Torunia i z Warszawy.

Znowu jedna jezdnia.

Odległości. W związku z tym, że to na razie S10, Szczecin jest głównym kierunkiem, a Łódź ubocznym.

Jest rezerwa pod trzeci pas.

Są wiadukty pod druga jezdnię, tylko lać asfalt.

Most nad Drwęcą. Tu drugiej jezdni na razie być nie może. I sama oś mostu jakaś tak przekoszona? Albo po dobudowie 3 pasa nie będzie pobocza.

I już się zbliżam do mostu na Wiśle.

Skrzyżowanie z drogą techniczną.

Szykana. Tu mają być 2 pasy z poboczem, a docelowo 3 bez pobocza? Trochę kiszka.

Rozdwojenie przed węzłem.

Dwa pasy, ale na krótko...

...bo każdy z nich służy do jazdy w innym kierunku.

Pan z Olsztyna nie bardzo może się zdecydować, którędy jechać.

W tle most kolejowy.

Na węźle światła. Dojazd do węzła ostry, więc fotek świateł nie będzie. :tongue2: