Nie ma informacji o odwołaniach dla budowy węzła Łódź-Północ (A1/A2), a że termin już upłynął (tak się wydaje po prostych obliczeniach) to Budimex może szykować sprzęt. 
Ale jaka część bo od czasu ukazania się tej informacji tutaj nikt dokładnie tego nie rozszyfrował. Myślę, że gdyby to było coś poważnego to by media już panikę siały, że nie zdążymy, że zabiorą....
i oto wiekopomna chwila...Andrespol został zastąpiony Łodzią-Wschodem :banana:
Wielkie dzięki za relacje. Doskonale oddaje realia.Węzeł Stryków
widząc ilość ciężarówek z żółtym znaczkiem Bunte, jakie codziennie poruszają się po drogach np. DK14 i to od kilku miesięcy nie miałem wątpliwości, że chłopaki muszą robić kawał dobrej roboty. Czekał na zdjęcia to potwierdzające i się nie pomyliłem. Jeszcze trochę i mamy autostradę. DziękiNo, no. Trzeba powiedzieć, że odcinek Bunte wygląda nieźle...
Dzięki wszystkim za zdjęcia.
a propos...przedwczoraj widziałem jak jakiś paralotniarz latał nad tym węzłem.Nie zna nikt jakiegoś paralotniarza?
zależy jaki samochód. Jeśli osobówka to pisz na priv, a wtedy pogadamy o alternatywie (drogi powiatowe wraz z kilkukilometrową dwujezdniową nowiutką trasą w samej Łodzi)Mam pytanie, czy jadąc już załóżmy otwartą A1 z północy w stronę Strykowa jest jakaś szansa ominąć Łódź i dalej potem wjechać na Gierkówkę w stronę Katowic czy trzeba się jednak przebijać przez Łódźjeśli zna ktoś jakąś alternatywną drogę proszę o wiadomość. Na wiosnę będę jeździł A1 z północy przez Stryków i nie wiem czy jechać DK 14 na Łódź czy jest szansa na jakąś inną w miarę dobrą trasę aby dobić do Gierkówki.
nie ma to jak czepić się słówka, aby nieco zdyskredytować wypowiedź.Zarzucasz komuś błędy a sam popełniasz podobne. Toruń-Stryków to nie kontrakt a projekt.![]()
aha...czyli minister nie wiedział i nie wie, że część odcinka Toruń-Stryków miał być oddany jakiś czas po Euro.Ok, ale czepiasz się czyichś słówek a robisz podobnie. Dla większości ludzi droga pomiędzy Toruniem a Strykowem to "odcinek Toruń-Stryków". Minister nie mówi do szacownego grona forumowiczów a do dużej masy ludzi, dla których to nie ma znaczenia czy coś się nazywa odcinek czy kontrakt czy coś innego. Co do meritum to odcinek/kontrakt/projekt Toruń-Stryków zapewne będzie w najlepszym wypadku do końca roku.
Ps. Chyba można zakończyć tą dyskusje bo zrobił się OT.
A jak powie, że się nie uda a się jednak uda to zawsze można będzie się czymś pochwalić.