SkyscraperCity Forum banner

[A1] Toruń - Stryków

5043706 Views 13100 Replies 1089 Participants Last post by  pmaciej7
Zestawienie odcinków:

-A1 Grudziądz - Toruń .............................. 62,4 km.....08/2008 - 12/2011 .............................................. Skanska www.autostradaa1.pl
-A1 Czerniewice - Odolion ......................... 11,4 km.....06/2010 - 06/2012 ......................... SRB Civil Engineering Ltd
-A1 Odolion - Brzezie ............................... 23,1 km.....06/2010 - 06/2012 ......................... SRB Civil Engineering Ltd
-A1 Brzezie - Kowal ................................. 29,5 km.....06/2010 - 06/2012 ................................................ PBG SA
-A1 Kowal - Sójki .................................... 30,0 km.....07/2010 - 06/2012 ..... SRB CIVIL ENGINEERING, John Sisk & son, Roadbridge, Budbaum
-A1 Sójki - Kotliska .................................. 15,2 km.....06/2010 - 06/2012 ......................................... POLDIM S.A.
-A1 Kotliska - Piątek ................................. 9,0 km.....07/2010 - 06/2012 ..... SANDO BUDOWNICTWO POLSKA, Construcciones Sanchez Dominguez - Sando
-A1 Piątek - Stryków ............................... 21,0 km.....06/2010 - 06/2012 ....................................... Johann Bunte
-A1 w. Łódź - Północ, 291+000 - 295+850 ............ 4,8 km.....05/2010 - 11/2011 ........................................ Budimex S.A.

Węzeł Łódź - Północ:

....
See less See more
5
  • Like
Reactions: 1
Status
Not open for further replies.
1 - 14 of 13101 Posts
Widzę, że nie próżnujesz :) Dawaj w takim razie jakieś konkrety :cool:

szczególik: nazwy wątków o A1 są "z północy na południe", u Ciebie odwrotnie ;)
...
Odnosnie wezla Kulczyki,
^^ nie jestem z Torunia, ale wydaje mi się, że ten węzeł to Kluczyki ;)

Obwodnica Torunia (S10+A1 w. Nieszawka - w. Lubicz) powinna być bezpłatna.
^^ kolego - poczytaj trochę forum, prześledź, jak wyglądają przetargi i przygotowania do inwestycji i dopiero wtedy zadawaj pytania (bo teraz zaśmiecasz forum dziwnymi pytaniami w wielu watkach).
Jeśli tak to będzie pięknie, oddadzą do uzytku Nowe Marzy-Grudziądz ...
chyba Swarożyn - Nowe Marzy?
Ja uważam,że 3 lata na odcinek 60 km to za długo.Podam przykład budowy autostrady A2 z Konina do Łodzi o długości mniej więcej 90 km i został on zbudowany w 15 miesięcy. ...
nie wprowadzaj ludzi w błąd - miał być zbudowany w 15, ale trwało to 23 miesiące (od początku września 2004 do końca lipca 2006) (np. http://www.motogazeta.mojeauto.pl/Polskie_drogi/Witamy_nowe_kilometry_A2,a,17367.html).
Co do pierwszego zdania to się zgadzam :)
See less See more
Kurcze co oni odstawiają na DK 14 ?????? Myślałem, że gotowe belki już przyjadą i tylko trzeba je będzie zamontować tak jak na DW 708 a tu widze jakąś stal na zdjęciach, o co kaman wie ktoś??
i Ty się pytasz? Przecież kategorycznie twierdziłeś w innym wątku, że:
31 października otwarcie kolego całej obwodnicy Strykowa
a także, że:
Jestem jak najbardziej dobrze poinformowany i zapewniam Cię Smar, że 31 X 2008 to dzień, w którym zostanie oddana do użytku obwodnica Strykowa o łącznej długości 4,6 km
...
See less See more
... Ale miejmy nadzieję, że wyrobią się w terminie, chociaż gdzieś na necie wyczytałem ostatnio, że obwodnica ma być gotową mniej więcej w połowie listopada.
z innego wątku:
A2 said:
Jestem jak najbardziej dobrze poinformowany i zapewniam Cię Smar, że 31 X 2008 to dzień, w którym zostanie oddana do użytku obwodnica Strykowa o łącznej długości 4,6 km.
więc jak to jest?, bo coraz bardziej przestajesz być dla mnie autorytetem :D
See less See more
Jedno z wiaduktu nad A1, z samochodu, więc niegenialne :Q
Strykow, wiadukt w ciagu DK14.
A juz myślałem, że wystartowali spod Torunia... :p
Ludzie, opisujcie dokładniej fotki - nie każdy kojarzy wszystkie wiadukty w Polsce.
Warto, bo jest duża różnica. Koniczynka potrafi się korkować, bo zjazd o 270 stopni (łącznica bezpośrednia) ma ograniczenie do 40 i przy dużym ruchu jest niewydolny. Na powyższym węźle (na łącznicach półbezpośrednich) będzie pewnie ograniczenie do ok 80 km/h, a to powoduje znacznie większą przepustowość.
See less See more
^^do odcinka Grudziądz-Toruń.

http://korespondentdrogowy.pl/Tutaj_bedzie_autostrada_A1_cz_1_relacja_3621_94772.html
Okolice Piątku, archeologia.
jaki jest przybliżony czas wykonania typowych WA lub WD na autostradzie przy założeniu, że zapewniona jest właściwa dostępność ludzi, sprzętu, materiałów, nie ma jakichś niespodzianek geologicznych oraz jest sprzyjająca pogoda.
Nie jestem fachowcem, ale na podstawie śledzenia wielu inwestycji (naocznie i zdjęciowo) jest to od 7 do 10 m-cy (czasem do 12).
See less See more
TVN24 pokazywała węzeł Stryków z powietrza. Nie widziałem jeszcze żadnych przęseł na wiaduktach. Wydawało mi się, że przyczółki i podpory już skończone. Ktoś się orientuje, czy wszystko idzie zgodnie z harmonogramem?
To teraz wyobraź jak będziemy się cieszyć ze Stryków - Tuszyn . A z mostu w Mszanie to już conajmniej euforia będzie 😄
Ja bardziej będę się cieszył z domknięcia ZOP, bo będę często korzystał ;)
Ale cieszy każdy kawałek dobrej drogi, każde domknięcie sieci, która powoli naprawdę staje się siecią dróg wysokiej jakości.
See less See more
  • Like
Reactions: 1
1 - 14 of 13101 Posts
Status
Not open for further replies.