Widzę, że nie próżnujesz
Dawaj w takim razie jakieś konkrety 
szczególik: nazwy wątków o A1 są "z północy na południe", u Ciebie odwrotnie
szczególik: nazwy wątków o A1 są "z północy na południe", u Ciebie odwrotnie
^^ nie jestem z Torunia, ale wydaje mi się, że ten węzeł to Kluczyki...
Odnosnie wezla Kulczyki,
chyba Swarożyn - Nowe Marzy?Jeśli tak to będzie pięknie, oddadzą do uzytku Nowe Marzy-Grudziądz ...
nie wprowadzaj ludzi w błąd - miał być zbudowany w 15, ale trwało to 23 miesiące (od początku września 2004 do końca lipca 2006) (np. http://www.motogazeta.mojeauto.pl/Polskie_drogi/Witamy_nowe_kilometry_A2,a,17367.html).Ja uważam,że 3 lata na odcinek 60 km to za długo.Podam przykład budowy autostrady A2 z Konina do Łodzi o długości mniej więcej 90 km i został on zbudowany w 15 miesięcy. ...
i Ty się pytasz? Przecież kategorycznie twierdziłeś w innym wątku, że:Kurcze co oni odstawiają na DK 14 ?????? Myślałem, że gotowe belki już przyjadą i tylko trzeba je będzie zamontować tak jak na DW 708 a tu widze jakąś stal na zdjęciach, o co kaman wie ktoś??
a także, że:31 października otwarcie kolego całej obwodnicy Strykowa
...Jestem jak najbardziej dobrze poinformowany i zapewniam Cię Smar, że 31 X 2008 to dzień, w którym zostanie oddana do użytku obwodnica Strykowa o łącznej długości 4,6 km
z innego wątku:... Ale miejmy nadzieję, że wyrobią się w terminie, chociaż gdzieś na necie wyczytałem ostatnio, że obwodnica ma być gotową mniej więcej w połowie listopada.
więc jak to jest?, bo coraz bardziej przestajesz być dla mnie autorytetemA2 said:Jestem jak najbardziej dobrze poinformowany i zapewniam Cię Smar, że 31 X 2008 to dzień, w którym zostanie oddana do użytku obwodnica Strykowa o łącznej długości 4,6 km.
Jedno z wiaduktu nad A1, z samochodu, więc niegenialne :Q
A juz myślałem, że wystartowali spod Torunia...Strykow, wiadukt w ciagu DK14.
Nie jestem fachowcem, ale na podstawie śledzenia wielu inwestycji (naocznie i zdjęciowo) jest to od 7 do 10 m-cy (czasem do 12).jaki jest przybliżony czas wykonania typowych WA lub WD na autostradzie przy założeniu, że zapewniona jest właściwa dostępność ludzi, sprzętu, materiałów, nie ma jakichś niespodzianek geologicznych oraz jest sprzyjająca pogoda.
Ja bardziej będę się cieszył z domknięcia ZOP, bo będę często korzystałTo teraz wyobraź jak będziemy się cieszyć ze Stryków - Tuszyn . A z mostu w Mszanie to już conajmniej euforia będzie 😄