Ponieważ wiadukt przed Strykowem nad A2 w ciągu DK14 jest 2x1 to na 99% wiadukt nad A1 też będzie 2x1.
Wg http://www.gddkia.gov.pl/dane/standia.pdf termin zakończenia budowy obwodnicy Strykowa to 31.12.2008
Ponieważ wiadukt przed Strykowem nad A2 w ciągu DK14 jest 2x1 to na 99% wiadukt nad A1 też będzie 2x1.... czy wiadukt w ciągu DK14 nad A1, o którym wyżej mowa, jest przystosowany pod 2x2 albo chociaż 1x4?
Wg http://www.gddkia.gov.pl/dane/standia.pdf termin zakończenia budowy obwodnicy Strykowa to 31.12.2008zostanie oddana do użytku obwodnica Strykowa o łącznej długości 4,6 km
Te przetargi będą ogłoszone pewnie w grudniu 2009 bo jak się spojrzy do standia to mamy, że aktualnie są prace nad Projektem Budolanym i Wykonawczym oraz Materiałami do Przetargu (na budowę) a termin ich oddania to 11.2009 :-(Przetargi do ogłoszenia w 2009 roku
I kwartał 2009 (16 postępowań)
Autostrady:
- BY 2.1 Budowa autostrady A-1 Toruń – Stryków odc. węzeł Czerniewice –węzeł Odolion (11,4 km)
- BY 2.2 Budowa autostrady A-1 Toruń – Stryków odc. węzeł Odolion – w Brzezie (23 km)
- BY 2.3 Budowa autostrady A-1 Toruń – Stryków odc. w Brzezie – w. Kowal (29,5 km)
OK. Faktycznie pomyliłem odcinki ...Pomyliłeś odcinki. Napisałeś o odcinku Kowal - Stryków. Bo jeśli chodzi o Czerniewice - Kowal, to oczekują DŚU a termin do 31.03.2009.
No faktycznie coś w końcu ruszyło wczoraj PnB a dziś UZP - jeszcze moment i pierwsze umowy zostaną podpisane![]()
Pierwsza umowa została już podpisana 28. maja 2010 - na węzeł Stryków (UZP 1a) a z pozostałych 6 przetargów sprawdzony Brzezie - Kowal (UZP 1b, dobre i tyle). Niestety o pozostałych nic nie wiemy ... (chodzi o ew. odwołania).http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=58444833&postcount=926
Prezes Urzędu Zamówień Publicznych zakończył kontrole uprzednie (...) postępowań na:
1) budowę autostrady A1 Toruń – Stryków,
a) odcinek: granica województwa kujawsko-pomorskiego do węzła Stryków- Zadanie II Odcinek 4 węzeł „Stryków I”,
b) odcinek III: Brzezie – Kowal,
odcinek Toruń - Kowal zgodnie z umową wykonawca od przekazania placu (7/2010) ma czas na budowę 20 miesięcy plus dwie zimy (6 m-cy) co daje nam termin wrzesień 2012.To jak w końcu z tym odcinkiem autostrady , będzie gotowa na EURO 2012? Gdzieś słyszałem , że Irlandczycy się nie śpieszą , i otwarcie mówią , że swojej części nie ukończą na Euro2012 ( nawet nie będzie przejezdna).:bash:
Już piszą w gazetach że owego 60 kilometrowego odcinka nie ukończą przed Euro, dopiero na wrzesień, więc im się nie spieszy.
Dokładnie tak - media, dziennikarze i politycy niech nie udają zaskoczenia bo już w dniu podpisania umowy 17.06.2010 było wiadomo, że termin zakończenia to 09/2012.Media nie mają tu nic do rzeczy. To wynika z kontraktu.
Wydaję mi się (patrząc na mapę), że estakada będzie szła w lesie i niestety nie będzie widać jej budowy z drogi DW702 ;-(NA wysokości Młogoszyna ... Pradolina ... nic jeszcze nie rozpoczęte. Tam bedzie chyba estakada szła.
Na powyższej mapie w tej okolicy A1 ma dwa warianty przebiegu - ten drugi to przerywana różowa/fioletowa linia - i ten właśnie przebieg został naniesiony na tą mapę a1.kotliska-piatek.jpgwedług tej mapy estakada minie gaj więc będzie widoczna z DW702
Oni mają trzy odcinki (po ok. 30 km każdy)ja bym powiedzial ze odcinek irlandzki (...) poza tym nie zapminajmy ze oni nie mają terminu na euro tylko jeśli dobrze pamietam na wrzesien 2012 (...)
Dzisiaj jechałem koło estakady i widziałem że nawet żuraw tam postawili, w okolicy południowego przyczółka. Ciekawe po co.
Prace zwiazane z realizacja szalunku dla skrzynki ustroju niosacego Estakady E-221 (foto ze strony kontraktu www.a1kowal-strykow.pl)W Młogoszynie na estakadzie jest już przygotowana forma do zazbrojenia i zabetonowania pierwszy fragment. NAsuwać będą od strony Łodzi![]()