Zgodnie z pikietażem tytuł wątku powinien brzmieć [A1] Toruń -Stryków
Ja bym jeszcze postawił zegar który odlicza^^Powinni to zaprezentować wczoraj na rozpoczęciu targów Autostrada Polska w Kielcach, ciekawe co by powiedzieli na taką statystykę odwiedzający![]()
Ale zobacz S10 na tym odcinku będzie biegło razem z A1 i SPO który widzimy wyżej jest na S10^^Nie S10, tylko A1. To jest SPO, na której będą pobierane opłaty za skorzystanie z autostrady. Choć teoretycznie ostatni odcinek S10 od Dk15 do A1 też będzie stanowił drogę dojazdową do A1...
Dam za przykład A2 - płd obw. Pozka - wspólny przebieg z S5 i S11 -i ma być za free^^Teoretycznie S10 będzie biegła do węzła Czerniewice,po zbudowaniu A1, póki ją dalej nie zbudują w stronę Warszawy, zresztą w numeracji (i kilometrażu) priorytet mają drogi o niższym numerze, w tym przypadku A1, oznaczenie S10 jest tymczasowe.
Mówiono o tym gdy ten odcinek miał należeć jeszcze do GTC ,może teraz gdy ma go budować państwo to się zmieni !!^^Ale, że obwodnica Poznania będzie bezpłatna o tym wiedzieliśmyO tym, że obwodnica Torunia będzie bezpłatna jeszcze nic nie słyszałem... niestety.
Heheheh - jeden z nie wielu przetargów co kosztorys był dużo poniżej cen oferentówZamawiający przeznaczył na zrealizowanie zamówienia – 3 279 175,78 euro brutto. Najniższa oferta to: 541 680 euro. Nastepna w kolejnosci to: 1 081 573,92, a kolejne ok. 1 500 000.
Co to sie stalo...![]()
Wydaje im się że wiedząWA244 jako wiadukt A1 nad A2. To oni już wiedzą ile będzie DOKŁADNIE wiaduktów od Torunia do Strykowa?
Śmieszne bo śmieszne ,ale "lud" to załapał sam musiałem w pracy prostować te bzdury o tych 500 metrach - że to jest jak już S6Nie jest tak źle, bo dno by już całkiem osiągnął gdyby dodał że 500 m ale tylko w pół-profilu![]()
Hmm raczej nie będzie - zobacz np. jak jest z A4 - obw. Krakowa - tam przecież są parametry S-ki , a po za tym jak kojarzę autostrady maja dozwolona taką prędkość projektowąDziwi mnie, że prędkość projektowa to 100 km/h zamiast standardowych 120 km/h - wychodzi na to, że ograniczenie prędkości będzie do 110 km/h, oby nie.
Widok na bieżąco mozna z tego co pamiętam obserwować z kamerki - na stronie Gdaczki^^Na pewno są 2 pasy+awaryjny, ostatnio tam jechałem to zauważyłem jakby była rezerwa pod 3 pas![]()
Jest to przetarg ograniczony(oj bardzo się spieszyło w Gdaczce skoro taki przetarg - widać nie ma wszystkich papierów jeszcze) więc nie będzie ogólnodostępny dostępny SIWZszukalem na oddziale Bydgoskim i na oddziale Łódzkim - i tam nie ma
Jeszcze większą patologią jest budowa PPO i SPO (lub rezerwy na SPO - węzły typu trąbka ) gdy za ileś tam lat będą albo winety albo elektroniczny pobór opłatRzeczywiście, zwróciłeś już tam uwagę na to, że jadący w ciągu S10 zaliczą 3 bramki na A1. Nie rozumiem sensu istnienia tego PPO, a już zwłaszcza w tym miejscu. Czy w naszym kraju wszystko trzeba skomplikować a nawet spieprzyć?