SkyscraperCity Forum banner

[A1] Toruń - Stryków

5044003 Views 13100 Replies 1089 Participants Last post by  pmaciej7
Zestawienie odcinków:

-A1 Grudziądz - Toruń .............................. 62,4 km.....08/2008 - 12/2011 .............................................. Skanska www.autostradaa1.pl
-A1 Czerniewice - Odolion ......................... 11,4 km.....06/2010 - 06/2012 ......................... SRB Civil Engineering Ltd
-A1 Odolion - Brzezie ............................... 23,1 km.....06/2010 - 06/2012 ......................... SRB Civil Engineering Ltd
-A1 Brzezie - Kowal ................................. 29,5 km.....06/2010 - 06/2012 ................................................ PBG SA
-A1 Kowal - Sójki .................................... 30,0 km.....07/2010 - 06/2012 ..... SRB CIVIL ENGINEERING, John Sisk & son, Roadbridge, Budbaum
-A1 Sójki - Kotliska .................................. 15,2 km.....06/2010 - 06/2012 ......................................... POLDIM S.A.
-A1 Kotliska - Piątek ................................. 9,0 km.....07/2010 - 06/2012 ..... SANDO BUDOWNICTWO POLSKA, Construcciones Sanchez Dominguez - Sando
-A1 Piątek - Stryków ............................... 21,0 km.....06/2010 - 06/2012 ....................................... Johann Bunte
-A1 w. Łódź - Północ, 291+000 - 295+850 ............ 4,8 km.....05/2010 - 11/2011 ........................................ Budimex S.A.

Węzeł Łódź - Północ:

....
See less See more
5
  • Like
Reactions: 1
Status
Not open for further replies.
1 - 15 of 13101 Posts
orientujecie sie kiedy ogłoszoną przetargi ostatniego fragmentu do strykowa?
to że na ten kwartał to wiedziałem :], miałem nadzieje tylko że ktoś posiada bardziej szczegółowe info co do terminu :]
prędzej przełoża wszystke otwarcia na 26 kweitnia ;)
popieram, pomysł genialny i napewno łatwiejszy w realizacji niż ten pierwszy ;)
dopiero co otworzyli to pewnie za miesiąc półtora
a co za 30 lat budowa ruszy ze uważasz tegoroczną wycinke za bezsens?
22 marca nastąpiło otwarcie ofert na budowę A1 na odcinku Brzezie -Kowal i po 1,5 miesiąca nadal brak wyboru najkorzystniejszej oferty . Martwi mnie to trochę. Podobnie z odcinkiem Toruń - Brzezie - tu od 1 kwietnia czekamy na wybór najkorzystniejszej oferty.
chyba ta sama sytuacja jest z węzłem stryków bo nie zauważyłem żeby wybrali najkorzystniejsza oferte(no chyba że przegapiłem)
dziwna sytuacja, tak terminy gonią aż nie chce mi się wierzyc że poprostu im się procedury przeciągają
See less See more
to powinno pójśc do wiadomosci dnia

a jednak przegapiłem ten węzeł-no i dobrze:)

Co do sugesti Michaela Siberii że brakuje nam kasy nawet na autostrady to chyba jednak nie jest tak źle jak po ostatnich wydarzeniach mogło się zdawac.
W tym roku ma na remonty pójdzie 1,5mld a pod koniec zeszłego roku była mowa że w 2010 będzie około 500mln, jednak różnica jest, a miliard piechotą nie chodzi
See less See more
"zakończenie zaplanowano na czerwiec 2012, zaledwie kilka miesięcy przed rozpoczęciem europejskich mistrzostw w piłce nożnej"

to co euro przesunęli na grudzień? :)
jeszcze protesty
mam pytanie czy w ramach budowy węzła stryków zostanie zbudowany odcinek łaczący sam węzeł z dk 14 (na północ od strykowa) czy wiadunkt nad dk14 i dojscie do węzła jest w kontrakcie na odcinek piątek-stryków?
"podpiszą z wykonawcami umowy na budowę wszystkich odcinków: Toruń - Odolion (11,4 km), Odolion - Brzezie (23 km) "

tutaj to chyba jedna umowe będzie

Martwi mnie ten odcinek bo nie będzie taki łatwy do budowy-kto zna teren na południe odTorunia ten wie ze strasznie dużo tam "gór", wyrównanie terenu to chyba nie jest takie szybkie hop siup
See less See more
ok juz wiem-chodzi o dk1 bez węzła kowal
Mam za to inne pytanie-czyli miedzy pikutkowem a węzłem kowal nie bezie zadnego wjazdu?
są dwie drogi wojewódzkie a na nich często sa zjazdy

z innej beczki, byłem dzisiaj na miejscu gdzie ma powstac węzeł stryków, umowe podpisano 28 maja i mieli 2 tyg na rozpoczęcie budowy i.... nie ma żadnych śladów świadczących o zbliżajacych się pracach(no chyba ze liczymy jednego toi toia stojącego na srodku pola)
See less See more
niestety nie mam fot bo chwilowo nie mam cyfrówki
PLH-niestety nie za bardzo mieszkam w pobliżu, wybrałbym się tam jeszcze raz ale jak juz będę pewny że coś się dzieje :)

sierpien czy maj-i tak pewnie skończą w listopadzie ;) ale wypijmy za umowy, bardzo mi zalezy na tej autostradzie :cheers1:

PS- zajrzyjcie do mojego podpisu-miód na serce!, gdyby tylko AP zebrała kase i zrobiła dobry projekt-wtedy by sie działo!!
See less See more
1 - 15 of 13101 Posts
Status
Not open for further replies.