^^ chyba przeceniasz znaczenie podpisywania umów przez GDDKiA (o czym usłyszy może kilka setek osób w całym kraju) dla strategii kampanijnych komitetów wyborczych.
Jak czytam czasami komenty na onecie, to każde podpisanie umowy to doskonały pretekst do popsioczenia na to, że tylko 20km, że to parodia, że Niemcy mają sto razy więcej.... Są ludzie, którym nawet młotkiem nie wbijesz rzeczy do głowyCo sie dziwisz. W niedziele wybory przeciez.
http://www.mi.gov.pl/2-482be1a920074-1792756-p_1.htmW przyszłym tygodniu (23 czerwca br.) rozpocznie się budowa węzła Stryków.
...które o ile pamiętam są wykonane w docelowym kształcie. Było o tym sporo przy okazji budowy "obwodnicy PStrykowa".^^Nie powinni, większość tej drogi omijającej Stryków jest puszczona przyszłymi drogami zbiorczymi, łącznicami. Przynajmniej odcinek w ciągu A1.
A ja tez nie pisałem do Ciebie tylko rozwijałem myśl Twą światłą^^O to też mi chodziło, nie napisałem, że drogi zbiorcze są tymczasowe, lub coś w tym stylu![]()
Jakim cudem na wprost ? Mówimy tu o skręcie z obecnej A2 na dzisiejszą DK14. Czyli relacja, jak w pysk strzelił, Poznań-Łowicz, przez GłoWno zresztą.Raczej Poznań-Kutno. Poznań-Łowicz to jest na tym węźle A2 na wprost...
A ruch z Głomna (miejmy nadzieję, że będzie niewielki) wraca do centrum Strykowa.
Nawet nie tydzień od podpisania umów ,a już chcecie efekty ?tak samo niby jak na A4 a efekt wiadomo jaki. Umowy podpisane, plac budowy oddany a malo sie nie dzieje, no ale nie pozostaje nam nic innego jak miec nadzieje i pozytywne nastawienie ze tym razem bedzie inaczej.
Aż sprowadziłem i porównałem z wizualizacją węzła. Skręt Gdańsk->Poznań wygląda jakby był w docelowym kształcie. Ma zostawione miejsce na przedłużenie go na skręt Gdańsk->Warszawa oraz miejsce włączenie skrętu Katowice->Poznań. Nawet nasypy są już napoczęte przy tych miejscach włączenia. Ale to tak tylko z obserwacji własnych., być może jest inaczej.Obwodnica Strykowa nie przebiega ani po drogach serwisowych, co widać na Google Earth, ani zbiorczych, bo takich projekt węzła nie przewiduje.