SkyscraperCity Forum banner

[A1] Toruń - Stryków

5044014 Views 13100 Replies 1089 Participants Last post by  pmaciej7
Zestawienie odcinków:

-A1 Grudziądz - Toruń .............................. 62,4 km.....08/2008 - 12/2011 .............................................. Skanska www.autostradaa1.pl
-A1 Czerniewice - Odolion ......................... 11,4 km.....06/2010 - 06/2012 ......................... SRB Civil Engineering Ltd
-A1 Odolion - Brzezie ............................... 23,1 km.....06/2010 - 06/2012 ......................... SRB Civil Engineering Ltd
-A1 Brzezie - Kowal ................................. 29,5 km.....06/2010 - 06/2012 ................................................ PBG SA
-A1 Kowal - Sójki .................................... 30,0 km.....07/2010 - 06/2012 ..... SRB CIVIL ENGINEERING, John Sisk & son, Roadbridge, Budbaum
-A1 Sójki - Kotliska .................................. 15,2 km.....06/2010 - 06/2012 ......................................... POLDIM S.A.
-A1 Kotliska - Piątek ................................. 9,0 km.....07/2010 - 06/2012 ..... SANDO BUDOWNICTWO POLSKA, Construcciones Sanchez Dominguez - Sando
-A1 Piątek - Stryków ............................... 21,0 km.....06/2010 - 06/2012 ....................................... Johann Bunte
-A1 w. Łódź - Północ, 291+000 - 295+850 ............ 4,8 km.....05/2010 - 11/2011 ........................................ Budimex S.A.

Węzeł Łódź - Północ:

....
See less See more
5
  • Like
Reactions: 1
Status
Not open for further replies.
2181 - 2200 of 13101 Posts
Ruszyły prace na węźle Stryków. Budimex wystawił 3 flagi, przweieźli płyty betonowe, i dwa baraki oraz bęben kabla energetycznego
W ubiegłym tygodniu byłem w gminie Krzyzanów (Kotliska - Piatek) i uzyskałem informacją aż niewiarygodną że w trasie A 1 znajduje się siedlisko orła i z tej przyczyny będzie wytyczana nowa trasa wraz z wykupem nowych gruntów(Natura 2000).Potrwać ma to około 2 lat. Czy ktoś wie coś bardziej wiarygodnego?
See less See more
W ubiegłym tygodniu byłem w gminie Krzyzanów (Kotliska - Piatek) i uzyskałem informacją aż niewiarygodną że w trasie A 1 znajduje się siedlisko orła i z tej przyczyny będzie wytyczana nowa trasa wraz z wykupem nowych gruntów(Natura 2000).Potrwać ma to około 2 lat. Czy ktoś wie coś bardziej wiarygodnego?
Standia:

Podpisano Umowę dot. opracowania dokumentacji dla nowego przebiegu autostrady na odcinku w.Kotliska - w.Piątek (obszar Natura 2000) - 2009-02-18
Odebrano PB i PW - 2009-11-20
Wniosek o ZnRID - 2010-01-20
ponowny wniosek 2010-03-10
Miejmy nadzieję, że ta umowa z 2009-02-18 to właśnie "to" i że nie wyskoczyło już nic nowego.
See less See more
Prawdopodobnie Pani która ze mną rozmawiała nie była dobrze poinformowana mimo że zajmuje się drogami (tylko gminnymi) w okolicach Krzyzanowa.Także nie chciało mi się wierzyć w te jej rewelacje.Będę miał swieży dostęp do informacji dotyczacych węzła Kotliska (jestem uczestnikiem procesu inwestycyjnego z ramienia PLK) oraz wiaduktu nad torami linii nr 3 więc gdy zacznie sie budowa będę częstszym gosciem na forum.
See less See more
@ tasek

Najwyraźniej ta pani ma niedasizm w genach, skoro z automatu stwierdziła, że zajmie to 2 lata :)
Bo zajęłoby to o wiele więcej.

Oczywiście że to jakaś bzdura. To jest oczywiście możliwe, ale nie na tak zaawansowanym etapie przygotowania.
@ tasek

Najwyraźniej ta pani ma niedasizm w genach, skoro z automatu stwierdziła, że zajmie to 2 lata :)
Jak mnie pamięć nie myli - ten news był z 2 lata temu :)
Czy odcinek Toruń - Stryków posiada stronę internetową projektu?
Czy odcinek Toruń - Stryków posiada stronę internetową projektu?
Jakby taka strona była już dawno znajdowała , by się w naszym spisie - ja tam jej nie ma - to widać albo strony nie ma , albo my o niej nie wiemy. http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=565578&page=2
Według http://www.nasze.fm/index.php?a=news&b=3418 (credit goes to stefan_pol) zostało wydane zezwolenie na realizację inwestycji drogowej A1 Kotliska - Piątek.

Dziś w Urzędzie Wojewódzkim w Łodzi podpisano pozwolenie na budowę obwodnicy Wielunia, a także zezwolenie na realizacje budowy odcinka autostrady A-1 Kotliska - Piątek.
See less See more
Czym się różni zezwolenie na realizacje budowy od pozwolenia na budowę?
Czym się różni zezwolenie na realizacje budowy od pozwolenia na budowę?
ZnRID to połączenia PnB i DUL i to praktycznie jedyna różnica
a co się dzieje na odcinku Piątek - Stryków ? czy ma ktoś jakieś informacje ?
a co się dzieje na odcinku Piątek - Stryków ? czy ma ktoś jakieś informacje ?
Tu masz Pismo Święte:

http://www.gddkia.gov.pl/dane/standia.pdf

Piątek - Stryków I, rozpoczęcie budowy. Odwiedzaj standię co pewien czas, ona jest aktualizowana co ~2 tyg.
See less See more
Witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum, także w razie czego proszę o wyrozumiałość.

Poniżej informacja z internetowego wydania pewnej gazety i zapowiedź ministra Grabarczyka.
"Minister zapewnił, że wszystkie budowane odcinki autostrad zostaną wykonane w terminie. Zapowiedział też, że w przyszłym tygodniu zostaną podpisane trzy umowy na budowę kolejnych odcinków: dwóch na trasie A-1 między Toruniem i Strykowem oraz jednego na podkarpackim odcinku A-4."

link: http://www.dziennik.pl/gospodarka/article638028/Komorowski_obiecuje_Tym_razem_autostrady.html
See less See more
Żeby nie było, że zdefraudowałem mapki - pierwsza z nich (okolice węzła Sójki). Uwaga na rozmiar:
See less See more
Podpiszą umowę na budowę A1

W najbliższy piątek zostanie w Łodzi uroczyście podpisana umowa na budowę dwóch odcinków autostrady A1 Kowal - Sójki i Kotliska - Piątek.
Pierwszy odcinek ma 30 kilometrów i będzie kosztował 800 mln zł, drugi liczy 29 kilometrów, a koszt jego budowy to 512 mln zł. Droga ma być gotowa do maja 2012 roku.

http://lodz.naszemiasto.pl/artykul/482664,podpisza-umowe-na-budowe-a1,id,t.html?kategoria=660
See less See more
W najbliższy piątek zostanie w Łodzi uroczyście podpisana umowa na budowę dwóch odcinków autostrady A1 Kowal - Sójki i Kotliska - Piątek.
Pierwszy odcinek ma 30 kilometrów i będzie kosztował 800 mln zł, drugi liczy 29 kilometrów, a koszt jego budowy to 512 mln zł. Droga ma być gotowa do maja 2012 roku.

http://lodz.naszemiasto.pl/artykul/482664,podpisza-umowe-na-budowe-a1,id,t.html?kategoria=660
Po pierwsze to już było wiadome, że te odcinki mają zostać podpisane 9 lipca, wówczas jak były podpisywane poprzednie odcinki na A1, a po drugie długość drugiego odcinka się wogóle się nie zgadza. 29 km ?? raczej 9 km!!!
See less See more
Rzeczywiście 30km i 9km, ale na naszych mapkach w statystykach wygląda jakby miały podobną długość.
^^ Niemożliwe, z Kutna do Piątku jest 20 km drogą 702, więc uwierzyłbym, że odcinek autostrady może mieć 19 km, ale na pewno nie 9.
2181 - 2200 of 13101 Posts
Status
Not open for further replies.