Samolot raczej absolutnie nie wchodzi w gre. Statek? Mozliwe ale wydaje mi sie malo prawdopodobne musilaby byc jakis specjalny czarter.a tak z ciekawości to jak taki sprzęt trafia na plac budowy?
jest dowozony? sam przyjezdza (ile to to pali na 100km)? statkiem to przywozą czy samolotem?
Wszystko jest zgodne z naszymi zasadami również. Jeśli pojazd rozwija prędkość powyżej 25km/h to MUSI mieć tablicę rejestracyjną. Czasem występują takie sytuacje, że nawet koparki mają tablice rejestracyjne, ale jest to sytuacja rzadko występująca. Z autopsji wiem, że czasem koparka mimo, że wyciągnie powyżej 25km/h ma zaniżaną prędkość w dokumentach, żeby nie było konieczności rejestracji.A to ciekawe... Zawsze myślałem, że wozidła nie mają rejestracji bo nie są przewidziane do normalnego ruchu drogowego. Te mają, bo funkcjonują u nas na irlandzkich zasadach, tak?
Statkiem do Gdyni, a później na lawetach...a tak z ciekawości to jak taki sprzęt trafia na plac budowy?
jest dowozony? sam przyjezdza (ile to to pali na 100km)? statkiem to przywozą czy samolotem?
Ale ten pojazd jest za szeroki żeby jeździć po drogach publicznych. W Polsce na żadnej budowie żadne wozidło nie ma rejestracji (chyba że jakieś nielegalne). Widać że Irole mają inne prawo. Wszytskie wozidła są u nas przewożone na niskopodowziach.Wszystko jest zgodne z naszymi zasadami również. Jeśli pojazd rozwija prędkość powyżej 25km/h to MUSI mieć tablicę rejestracyjną. Czasem występują takie sytuacje, że nawet koparki mają tablice rejestracyjne, ale jest to sytuacja rzadko występująca. Z autopsji wiem, że czasem koparka mimo, że wyciągnie powyżej 25km/h ma zaniżaną prędkość w dokumentach, żeby nie było konieczności rejestracji.
Masz ba mysli Irlandczykow?Widać że Irole mają inne prawo.
Może źle zrozumiałem ale na rowerze jeżdżę czasami więcej niż 25 km/hJeśli pojazd rozwija prędkość powyżej 25km/h to MUSI mieć tablicę rejestracyjną.
Quady maja silnikiMoże źle zrozumiałem ale na rowerze jeżdżę czasami więcej niż 25 km/h
Chyba że chodziło Ci o pojazdy silnikowe![]()
Widziałem, wygląda to jak przydrożny salon sprzętu budowlanegoSpore zapasy podobnego sprzętu gromadzone są między Ciechocinkiem a Włocławkiem na parkingach przy DK1, sorry nie udało mi się zdjęć zrobić.
Wiem, że poprzez Czerniewice, ale ciekawi mnie dokładniej w jakim miejscu.^^A jak ma wyglądać??Poprzez węzeł Czerniewice.
Wiem, że poprzez Czerniewice, ale ciekawi mnie dokładniej w jakim miejscu.![]()
![]()
I ta mapka wyjaśnia moje wszystkie wątpliwości. Dzięki.
Jutro się wybiorę, może już coś "grzebią".^^ Nie chce mi się wierzyć, że mieszkasz w Toruniu i nie wieszJak tak faktycznie jest proponuję wycieczkę rowerem/autem w te okolice to zobaczysz a może i jakieś zdjęcia się z tego urodzą?
![]()
![]()