SkyscraperCity Forum banner

[A1] Toruń - Stryków

5044003 Views 13100 Replies 1089 Participants Last post by  pmaciej7
Zestawienie odcinków:

-A1 Grudziądz - Toruń .............................. 62,4 km.....08/2008 - 12/2011 .............................................. Skanska www.autostradaa1.pl
-A1 Czerniewice - Odolion ......................... 11,4 km.....06/2010 - 06/2012 ......................... SRB Civil Engineering Ltd
-A1 Odolion - Brzezie ............................... 23,1 km.....06/2010 - 06/2012 ......................... SRB Civil Engineering Ltd
-A1 Brzezie - Kowal ................................. 29,5 km.....06/2010 - 06/2012 ................................................ PBG SA
-A1 Kowal - Sójki .................................... 30,0 km.....07/2010 - 06/2012 ..... SRB CIVIL ENGINEERING, John Sisk & son, Roadbridge, Budbaum
-A1 Sójki - Kotliska .................................. 15,2 km.....06/2010 - 06/2012 ......................................... POLDIM S.A.
-A1 Kotliska - Piątek ................................. 9,0 km.....07/2010 - 06/2012 ..... SANDO BUDOWNICTWO POLSKA, Construcciones Sanchez Dominguez - Sando
-A1 Piątek - Stryków ............................... 21,0 km.....06/2010 - 06/2012 ....................................... Johann Bunte
-A1 w. Łódź - Północ, 291+000 - 295+850 ............ 4,8 km.....05/2010 - 11/2011 ........................................ Budimex S.A.

Węzeł Łódź - Północ:

....
See less See more
5
  • Like
Reactions: 1
Status
Not open for further replies.
2261 - 2280 of 13101 Posts
^^Będzie jak z "żółtym domkiem" w Rowniu na Śląsku. :) Ale ciekawe jest to, że dotychczas jeszcze nikt nie dostał kasy ani żadnej decyzji w sprawie swojego domostwa a budowa już się zaczyna. Ludzie w Rowniu znacznie wcześniej zaczęli budować nowe domy.
Znrid się kłania. Dawniej wykup działek odbywał się wcześniej a teraz po znridzie.
^^Właśnie przypuszczałem, że to właśnie o to chodzi. :) Na Śląsku budowało się jeszcze wg starych zasad czyli z pozwoleniem na budowę.
Całość A1 Czerniewice - Stryków też buduje się na PnB, z wyjątkiem właśnie odcinka Kotliska - Piątek, gdzie mamy ZnRID.
Całość A1 Czerniewice - Stryków też buduje się na PnB, z wyjątkiem właśnie odcinka Kotliska - Piątek, gdzie mamy ZnRID.
Jasne kolego :) wiem o tym i właśnie na tym odcinku domostw nie wykupili.
Nareszcie łódzki oddział GDDKiA "swoje" przetargi na A1 przeniósł do rozstrzygniętych, szkoda tylko, że w treści ogłoszenia poza datą podpisania umowy nie zamieszczają standardowej informacji z kim umowa została zawarta i na jaką kwotę opiewa - taką zasadę stosują wszystkie inne oddziały.
See less See more
Bardzo przepraszam, jeżeli takie pytanie już padło, ale ciekawi mnie czy a1 na całym odcinku Toruń - Stryków będzie miała nawierzchnię asfaltową? Wszędzie szukałem odpowiedzi, ale nawet na stronie GDDKiA nie znalazłem.
Tak, na całym odcinku będzie nawierzchnia asfaltowa. Oczywiście jeżeli chodzi o jezdnie główne...
A są prowadzone już jakieś prace na którymkolwiek odcinku?
Teraz jest czas dla geodetów, następnie saperów, którzy muszą sprawdzić każdy m2 pasa drogowego. Równolegle wykonawcy organizują się, mobilizują sprzęt, a po saperach mogą zaczynać...
saperów :) tam chyba nie ma za dużo do sprawdzania za wyjątkiem okolic poligonu
Tak, na całym odcinku będzie nawierzchnia asfaltowa. Oczywiście jeżeli chodzi o jezdnie główne...
A poza tymi jezdniami co ma być ?
@ klosek

Saperzy sprawdzają całą drogę nie tylko okolicie poligonu.

@ so0okol

Poza jezdniami autostrady buduje się również drogi wewnętrzne (serwisowe lub dojazdowe - różnie się na nie mówi) i one są z nie zawsze z nawierzchni mineralno - asfaltowej. Czsami jest to tylko tłuczeń.
See less See more
@ so0okol

Poza jezdniami głównymi są np. MOPy z nawierzchnią m.in. z kostki kamiennej czy betonowej. Na SPO jest nawierzchnia z betonu cementowego itd.
Zwiedziłem okolicę Piątek-prawie Stryków. Same paliki. Mimo to z niedoczekania wklejam to co mam ;)

Dla skrupulatnych - mapa dróg gminy Piątek:
http://gminapiatek.home.pl/grafika/mapadrogi.jpg

Zaczynamy od granicy odcinków 2 i 3:
przebudowa drogi wojewódzkiej nr 703 Łęczyca-Łowicz (WD-230)
na południe. Na tych polach ma być zdaje się węzeł.

na zachód (kierunek Piątek)

na wschód (kierunek Łowicz)

przebudowa drogi gminnej nr 104235(G37) Witów-Stare Piaski na odc. ok.0,6km (WD-233)
na północ (wprawne oko zobaczy palik po lewo od tunela foliowego)

na południe

na zachód:

na wschód:

przebudowa drogi powiatowej nr 5115 Piątek-Popów na odc. ok.0,9 km (WD-234)

na północ:

na południe (palik na lewo od drzewa)

północny-zachód (kierunek Piątek)

południowy-wschód (kierunek Popów/Stryków)

przebudow a drogi powiatowej nr 5111 E Mąkolice-Koźle na odc. ok.0,7 km (WD-238)

północ (kierunek Piątek)

południe (kierunek Stryków)

północny-zachód

południowy-wschód

To mój pierwszy "kronikarski" post. Nie bijcie jeśli coś pomyliłem albo nie było czego oglądać ;)
See less See more
18
  • Like
Reactions: 1
^^

W świetnym stylu straciłeś dziewictwo.
Patrzac na te zdjecia az sie serce cieszy, ze mamy ponad 1000 km "w budowie". Oj bedzie spiecie przed zawodami. Jeszcze tylko 22 miesiace :)
Czy DK62 pod Brześciem będzie przechodziła wiaduktem nad A1?
Czy DK62 pod Brześciem będzie przechodziła wiaduktem nad A1?
Przypatrz się dobrze na filmie i wszystko będzie jasne:
http://www.brzesckujawski.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=637&Itemid=227
2261 - 2280 of 13101 Posts
Status
Not open for further replies.