SkyscraperCity Forum banner

[A1] Toruń - Stryków

5044609 Views 13100 Replies 1089 Participants Last post by  pmaciej7
Zestawienie odcinków:

-A1 Grudziądz - Toruń .............................. 62,4 km.....08/2008 - 12/2011 .............................................. Skanska www.autostradaa1.pl
-A1 Czerniewice - Odolion ......................... 11,4 km.....06/2010 - 06/2012 ......................... SRB Civil Engineering Ltd
-A1 Odolion - Brzezie ............................... 23,1 km.....06/2010 - 06/2012 ......................... SRB Civil Engineering Ltd
-A1 Brzezie - Kowal ................................. 29,5 km.....06/2010 - 06/2012 ................................................ PBG SA
-A1 Kowal - Sójki .................................... 30,0 km.....07/2010 - 06/2012 ..... SRB CIVIL ENGINEERING, John Sisk & son, Roadbridge, Budbaum
-A1 Sójki - Kotliska .................................. 15,2 km.....06/2010 - 06/2012 ......................................... POLDIM S.A.
-A1 Kotliska - Piątek ................................. 9,0 km.....07/2010 - 06/2012 ..... SANDO BUDOWNICTWO POLSKA, Construcciones Sanchez Dominguez - Sando
-A1 Piątek - Stryków ............................... 21,0 km.....06/2010 - 06/2012 ....................................... Johann Bunte
-A1 w. Łódź - Północ, 291+000 - 295+850 ............ 4,8 km.....05/2010 - 11/2011 ........................................ Budimex S.A.

Węzeł Łódź - Północ:

....
See less See more
5
  • Like
Reactions: 1
Status
Not open for further replies.
2281 - 2300 of 13101 Posts
^^Dzięki, czyli DK62 idzie wiaduktem. :)
Powoli zaczyna się zbieranie sprzętu do kupy

Baza sprzętu-Michalin

Baza sprzętu-kilka km dalej w kierunku Ciechocinka
See less See more
2
^^Te koparki są marki Volvo?
Ostatnio na budowie S5 też widziałem wielkie stado, na żywo robi wielkie wrażenie.
Koledzy a wiecie czy to nowy sprzęt czy leasing? czy jakies używane, i jaka jest żywotność takich wozideł??
Hajno, przecież koparki i spycharki też są na ostatnim zdjęciu! Że wozidła są Volvo to widać. A koparki są chyba CASEa?
Koledzy a wiecie czy to nowy sprzęt czy leasing? czy jakies używane, i jaka jest żywotność takich wozideł??
A czy to nie jest czasem sprzet z Irlandii? Nowy raczej nie jest, ale stary o nim nie mozna powiedziec
^^ Tak, te wozidła są Volvo. A tak przy okazji niezło stadko... :)
Na zdjęciu widzę 5 różnych sprzętów. W tym koparki i wozidła :)
Na zdjęciu widzę 5 różnych sprzętów. W tym koparki i wozidła :)
Faktycznie... ;) nie wiem co mi z tymi wozidłami odwaliło... :lol: W ogóle mam dzisiaj ciężki dzień...
Ten sprzęt jest z Irlandii należy do SRB Civil Enginering
Ciekawe kiedy to wszystko odpalą, bo stoją tam nieruchomo już 3-ci tydzień.
Dzisiaj też stały, jechałem, widziałem.
^^ Dzisiaj chyba składali sprzęt. Około 14 stadko się krzątało wokół kontenerów z łychami i innymi takimi sprzętami :)
Ja jechałem koło 17-18 chyba i już chyba nic już się nie działo, ale szczerze mówiąc nie przyglądałem się.
A przy okazji to już nie mogę się doczekać tej autostrady po dzisiejszej podróży Łeba-Łódź.
Właśnie jadę pociągiem z Poz do Wawy i koło Kutna widać budowę wiaduktu nad linnią kolejową E20.
^^To nie jest budowa wiaduktu tylko centrum logistyczne budują przy torach. Konkretnie terminal intermodalny.
A to się czasów doczekałem: patrząc ze Strykowa spodziewałem się, że A1 na północ to będzie ostatni kierunek, który zrobią. A tu dzisiaj wygląda, że będzie pierwszy. Chociaż A2 na wschód też ruszy lada chwila. Zostaje ten nieszczęsny A1 na południe, dla wielu najważniejszy celem ominięcia Łodzi w drodze na plażę :)
Tak czy inaczej serce rośnie na widok tych wszystkich wozideł i innych diabłów.
See less See more
^^To nie jest budowa wiaduktu tylko centrum logistyczne budują przy torach. Konkretnie terminal intermodalny.
Później sobie pomyślełem że trochę za szybko z tym wiaduktem.
2281 - 2300 of 13101 Posts
Status
Not open for further replies.