SkyscraperCity Forum banner

[A1] Toruń - Stryków

5043923 Views 13100 Replies 1089 Participants Last post by  pmaciej7
Zestawienie odcinków:

-A1 Grudziądz - Toruń .............................. 62,4 km.....08/2008 - 12/2011 .............................................. Skanska www.autostradaa1.pl
-A1 Czerniewice - Odolion ......................... 11,4 km.....06/2010 - 06/2012 ......................... SRB Civil Engineering Ltd
-A1 Odolion - Brzezie ............................... 23,1 km.....06/2010 - 06/2012 ......................... SRB Civil Engineering Ltd
-A1 Brzezie - Kowal ................................. 29,5 km.....06/2010 - 06/2012 ................................................ PBG SA
-A1 Kowal - Sójki .................................... 30,0 km.....07/2010 - 06/2012 ..... SRB CIVIL ENGINEERING, John Sisk & son, Roadbridge, Budbaum
-A1 Sójki - Kotliska .................................. 15,2 km.....06/2010 - 06/2012 ......................................... POLDIM S.A.
-A1 Kotliska - Piątek ................................. 9,0 km.....07/2010 - 06/2012 ..... SANDO BUDOWNICTWO POLSKA, Construcciones Sanchez Dominguez - Sando
-A1 Piątek - Stryków ............................... 21,0 km.....06/2010 - 06/2012 ....................................... Johann Bunte
-A1 w. Łódź - Północ, 291+000 - 295+850 ............ 4,8 km.....05/2010 - 11/2011 ........................................ Budimex S.A.

Węzeł Łódź - Północ:

....
See less See more
5
  • Like
Reactions: 1
Status
Not open for further replies.
2801 - 2820 of 13101 Posts
Szersze ujęcie na progres odcinka Kutno-Piątek.

Po kliknięciu w fotkę, można obejrzeć w oryginalnym rozmiarze.
See less See more
ślad zarysowany jest, ale nie napawa taki widok o tej porze optymizmem
Widać po zdjęciach Boba, że słynna estakada nad Zgłowiączką w końcu wyszła z ziemi.
Odcinek Brzezie - Pikutkowo

Widać po zdjęciach Boba, że słynna estakada nad Zgłowiączką w końcu wyszła z ziemi.
Wraz z ustąpieniem śniegów prace ruszyły z kopyta chociaż i tak nie jest to oszałamiające tempo. Natomiast dosyć mocno zabrali się za przebudowę dróg, na obu brzegach Zgłowiączki, które nowej "wersji" będą przebiegały pod WA178.
See less See more
Wraz z ustąpieniem śniegów prace ruszyły z kopyta chociaż i tak nie jest to oszałamiające tempo. Natomiast dosyć mocno zabrali się za przebudowę dróg, na obu brzegach Zgłowiączki, które nowej "wersji" będą przebiegały pod WA178.
Noo - tam słyszałem mają robić wymianę dynamiczną pod tą drogę. Będzie troche hałasu.
See less See more
Szersze ujęcie na progres odcinka Kutno-Piątek.

Po kliknięciu w fotkę, można obejrzeć w oryginalnym rozmiarze.
Super! Masz jeszcze inne zdjęcia lotnicze A1?
See less See more
Pare fotek z Odolion - Brzezie

WD-167

WD-167 widok na Kowal

WD-167 widok na Toruń

km 166 widok na Odolion

km 167 widok na Kowal

km 167 widok na Toruń

km 166+800 na Kowal

km 166+800 na Toruń

Górka piachu

Inna górka piachu

WA-164 widok na Toruń

WA-164 widok na Kowakl

WA-164

WD-166 na Toruń

WD-166 na Kowal

WD-166
See less See more
16
W minioną niedzielę wykorzystałem ładną pogodę i wybrałem się rowerem na plac budowy A1 w okolicach Włocławka.

Poniżej mapka z miejscem, z którego wykonałem zdjęcia:

Plac z maszynami:

Kilometraż:

Widok w kierunku Gdańska:

Widok w kierunku Łodzi:

See less See more
18
Widać, że dobra pogoda zachęca do fotorelacji... :) W takim razie małe uzupełnienie odcinka Brzezie-Kowal:
Obiekt WA-178

Okolice Machnacza:

Między Pikutkowem a Smólskiem:

Wiadukt nad koleją, WA-192

Z tego samego miejsca ale w stronę Kowala:

I na koniec Czerniewiczki, obiekt WA-194:

Pozdrawiam
See less See more
6
Budowa filarów wiaduktu autostrady na przecięciu z linią kolejową E20 - zdjęcie zrobione z pociągu. Jak widać, to dopiero początki:

See less See more
dzisiaj jechał do łodzi przed południem i przy estakadzie E220 pracuje 15 palownic i jeden duży dźwig. Chłopaki z Sando przez cały obszar natura 2000 mają juz wybudowana droge technologiczna dla cięzkiego sprzetu. Postępy widać z dnia na dzień ;)
Zdjęcia z portalu www.kutno.com.pl - niestety nie jest podane dokładnie które to miejsce, ale na pewno gdzieś koło Kutna ;)

See less See more
2
Zdjęcia z portalu www.kutno.com.pl - niestety nie jest podane dokładnie które to miejsce, ale na pewno gdzieś koło Kutna ;)
To jest baypass przy budowie WD 206 w Komadzynie, droga Kutno-Oporów.
:cheers:
^^ Tak właśnie myślałem, ale nie byłem pewien więc nie chciałem wprowadzać w błąd :)
Ze strony kontraktu www.a1kowal-strykow.pl

Zdjęcie z zeszłego tygodnia przedstawiające budowę estakady E-221 nad pradoliną Bzury - jak widać palownic przybyło całkiem sporo ...

A tutaj na tej samej estakadzie mamy zbrojenie ławy fundamentowej na gotowych palach pod podpory (razem ma być 40 podpór)

See less See more
4
Kolega ma dojście do operatora dźwigu?
Węzeł Stryków
Wielkie dzięki za relacje. Doskonale oddaje realia.

ps. To jest budowa węzła "Łódź-Północ", nie ma czegoś takiego jak węzeł Stryków. Czepiam się, wiem, ale trzymajmy się właściwych nazw a to ostatecznie pomoże.
See less See more
2801 - 2820 of 13101 Posts
Status
Not open for further replies.