A czemu ma nie zostać?. jak będziesz jechał teraz jedynką to zobaczysz jak kilka wiaduktów jest robionych również nad DK1.
A czemu ma nie zostać?. jak będziesz jechał teraz jedynką to zobaczysz jak kilka wiaduktów jest robionych również nad DK1.Dzieki za odpowiedzi, ale mi chodzi np tutaj w okolicach torunia, jak na przyklad na zdjeciu: http://imageshack.us/photo/my-images/225/p7190084.jpg/
Rozumiem ze ta droga zostanie?
Z tego co zaobserwowałem, to jest to po prostu piasek naturalnie występujący na tym terenie. Mogę się mylić.Materiał rodzimy na skarpach wygląda na piaski drobnoziarniste nie będzo nadające się na nasypy. Może ktoś to potwierdzić ? Czy materiał na nasypy jest dowożony z kopalń. Czy są problemy z materiałem na nasypy ?
Zostanie. Co więcej, został ogłoszony przetarg na remont DK 91 na tym odcinku wraz z budową równoległych do A1 przejść dla zwierząt stanowiących ich kontynuacje ( tak aby DK 91 nie blokowała przejść już budowanych na A1 ).Dzieki za odpowiedzi, ale mi chodzi np tutaj w okolicach torunia, jak na przyklad na zdjeciu: http://imageshack.us/photo/my-images/225/p7190084.jpg/
Rozumiem ze ta droga zostanie?
Istotnie. To uruchomione rozkopaniem wydmy kotliny toruńskiej. Stawiam "tausena", że będą spore problemy z zabezpieczeniem tych wysokich skarp.Materiał rodzimy na skarpach wygląda na piaski drobnoziarniste nie będzo nadające się na nasypy.
To ja powrzucam troche. Pierwsze zdjecie luty, drugie lipiec, tradycyjnie juz Czernierwice - BrzezieTak sobie oglądam te wasze fotorelacje, które są BARDZO fajne i nieodparcie brakuje mi jednej kwestii - trudno uchwycić postęp prac. Jakby tak ktoś pozbierał zdjęcia jednego obiektu/fragmentu, albo pogrupować fotki kilku obiektów/fragmentów i powklejać fotki chronologicznie z datami. Można by to nawet zrobić na jakiejś stronce zdjęciowej a tutaj tylko linki wklejać. Dzięki temu świetnie by było widać jak to miejsce wyglądało jeszcze kilka tygodni/miesięcy temu. Ja się nawet nie podejmuję bo za słabo orientuje się w tych wszystkich WD/PZ itp., żeby to móc ogarnąć.
Węzeł Stryków jest w kilometrach 291+000 do 295+850.Jaka bedzie dlugosc autostrady od Strykowa do Gdanska?? Albo jeszcze lepiej od Tuszyna.
złudzenie, droga i wiadukt w łuku, z lewej jeszcze chodniczek idzieWizualnie można odnieść wrażenie że coś im nasyp nie zgrywa z wiaduktem![]()
Chodniczek na autostradzie ?złudzenie, droga i wiadukt w łuku, z lewej jeszcze chodniczek idzie