SkyscraperCity Forum banner

[A1] Toruń - Stryków

5044014 Views 13100 Replies 1089 Participants Last post by  pmaciej7
Zestawienie odcinków:

-A1 Grudziądz - Toruń .............................. 62,4 km.....08/2008 - 12/2011 .............................................. Skanska www.autostradaa1.pl
-A1 Czerniewice - Odolion ......................... 11,4 km.....06/2010 - 06/2012 ......................... SRB Civil Engineering Ltd
-A1 Odolion - Brzezie ............................... 23,1 km.....06/2010 - 06/2012 ......................... SRB Civil Engineering Ltd
-A1 Brzezie - Kowal ................................. 29,5 km.....06/2010 - 06/2012 ................................................ PBG SA
-A1 Kowal - Sójki .................................... 30,0 km.....07/2010 - 06/2012 ..... SRB CIVIL ENGINEERING, John Sisk & son, Roadbridge, Budbaum
-A1 Sójki - Kotliska .................................. 15,2 km.....06/2010 - 06/2012 ......................................... POLDIM S.A.
-A1 Kotliska - Piątek ................................. 9,0 km.....07/2010 - 06/2012 ..... SANDO BUDOWNICTWO POLSKA, Construcciones Sanchez Dominguez - Sando
-A1 Piątek - Stryków ............................... 21,0 km.....06/2010 - 06/2012 ....................................... Johann Bunte
-A1 w. Łódź - Północ, 291+000 - 295+850 ............ 4,8 km.....05/2010 - 11/2011 ........................................ Budimex S.A.

Węzeł Łódź - Północ:

....
See less See more
5
  • Like
Reactions: 1
Status
Not open for further replies.
3801 - 3820 of 13101 Posts
Węzeł czerniewice.. bypass na łączeniu S10/A1. Budowa SPO Czerniewice

Budowa SPO

Widok na najazd na WD 150

See less See more
6
Trochę z innej beczki. Samorządowcy kujawsko-pomorscy dyskutowali nt. ochrony dróg w regionie, które ucierpiały w trakcie budowy autostrady A1. http://www.torun.tv/multimedia-10358-a_1_a_drogi_lokalne.html
Budowa WK 152

@klosek, czy mnie się tylko wydaje, czy też WK 152 jest jeszcze daleko w d... polu?
See less See more
@klosek, czy mnie się tylko wydaje, czy też WK 152 jest jeszcze daleko w d... polu?
nie w d...polu? tylko w d...lesie:lol:
@Jerry no są nie tylko z WK ale z innymi obiektami również, ale im się nie śpieszy w końcu termin za 11 mscy.

Dla porównania

na marginesie, czy to jest złudzenie optyczne czy wydaje mi się że ten WK jest za mały na 2 tory, plus podpora środkowa jest przesunięta niesymetrycznie względem przyczółków.
See less See more
@Jerry no są nie tylko z WK ale z innymi obiektami również, ale im się nie śpieszy w końcu termin za 11 mscy.

Dla porównania

na marginesie, czy to jest złudzenie optyczne czy wydaje mi się że ten WK jest za mały na 2 tory, plus podpora środkowa jest przesunięta niesymetrycznie względem przyczółków.
ad.1 patrząc na zdjęcia - 8 tygodni na wykonanie próbnych obciążeń, zbrojenia ław, betonu ław, izolacji i zasypek ław, zbrojenie i betonowanie korpusów masywnych oraz filara (każdy taki korpus to z 500m3 betonu) to złe tempo???

ad. 2 jeszcze jeden filar jest do zrobienia, tam gdzie w dołku stoi dwóch kolesi
See less See more
Widzę, że wiadukt nad E-20 pozostawia miejsce na dwa dodatkowe tory, gdyby kiedyś w dalekiej przyszłości miały być dobudowywane.
See less See more
Widzę, że wiadukt nad E-20 pozostawia miejsce na dwa dodatkowe tory, gdyby kiedyś w dalekiej przyszłości miały być dobudowywane.
W uzgodnieniach nie stawialiśmy takiego warunku.Pod wiaduktem od strony toru nr 2(od strony Strykowa) będzie przebiegała droga serwisowa prowadząca od DK 92. Częściowo droga ta jest już wykonana , biegnie wzdłuż autostrady ,obok WD 210 i pod wiaduktem WD 209 skręci równolegle do torów.Od strony toru nr 1 pozostanie wolne okienko.
See less See more
Są już dostępne raporty i zaawansowanie finansowe za miesiąc grudzień na odcinku Kowal-Stryków. Niestety w połączeniu z tym, co widać za oknem nie wygląda to optymistycznie :(
2 zdjecia z węzła Pikutkowo

Wiadukt

I budynek OUA (wybaczcie ale pierwszy raz robilem panorame :clown: )
See less See more
2
Hmm, widzę, że śniegu za dużo nie ma... Czy ktoś w ostatnich dniach widział jakieś prace na A1 (oba fragmenty)?
Hmm, widzę, że śniegu za dużo nie ma... Czy ktoś w ostatnich dniach widział jakieś prace na A1 (oba fragmenty)?
Ja jechałem z tydzień temu z Brzezia do Wieńca i widziałem jakieś prace.
Ja jechałem z tydzień temu z Brzezia do Wieńca i widziałem jakieś prace.
W okolicach węzła Kotliska prace przebiegały do piątku normalnie.
^^ w zeszły weekend widziałem jak coś robili na estakadzie koło Piątku, teraz w weekend nie zauważyłem by coś się działo
Wieczorem mogę podrzucić jeszcze parę zdjęć z odcinka między Ciechocinkiem a Włocławkiem.

To jedziemy od Włocławka w kierunku Torunia, nie będę się silił na opisy, zdjęcia mają tylko pokazać, że jednak coś się dzieje :)

Jednak mijamy Ciechocinek i jedziemy dalej.

See less See more
8
Fajnie, że dzięki budowie autostrady, dk1 zyska obiekty inżynieryjne, których nigdy by tu nie budowano w innych okolicznościach.
Założyłem się z kolegą, że na wigilię tego roku dojadę z gdańska do Warszawy Autostradą. Ale patrząc na te zdjęcia widzę, że raczej zakład przegram...
^^ Niby w kontrakcie mają zapisany listopad, ale ja również nie wierze, że uda się skończyć odcinek Toruń-Kowal w tym roku. Podobnie z prawie całą budowaną A4. Oby się nie okazało, że w tym rekordowym roku otwarta zostanie tylko A2 i ogryzki na A1.
Założyłem się z kolegą, że na wigilię tego roku dojadę z gdańska do Warszawy Autostradą. Ale patrząc na te zdjęcia widzę, że raczej zakład przegram...
Wiesz to nie jest tak do końca pewne. Podczas budowy a1 grudziądz-toruń też były takie odcinki, które były daleko w polu nawet 5 miesięcy przed oddaniem autostrady. a jednak zdążyli. Mam znajomego który jest tłumaczem na tym odcinku i mówił mi że pażdziernik jest niemal pewny do oddania odcinka toruń- kowal.
See less See more
3801 - 3820 of 13101 Posts
Status
Not open for further replies.