nie w d...polu? tylko w d...lesie:lol:@klosek, czy mnie się tylko wydaje, czy też WK 152 jest jeszcze daleko w d... polu?
ad.1 patrząc na zdjęcia - 8 tygodni na wykonanie próbnych obciążeń, zbrojenia ław, betonu ław, izolacji i zasypek ław, zbrojenie i betonowanie korpusów masywnych oraz filara (każdy taki korpus to z 500m3 betonu) to złe tempo???@Jerry no są nie tylko z WK ale z innymi obiektami również, ale im się nie śpieszy w końcu termin za 11 mscy.
Dla porównania
na marginesie, czy to jest złudzenie optyczne czy wydaje mi się że ten WK jest za mały na 2 tory, plus podpora środkowa jest przesunięta niesymetrycznie względem przyczółków.
W uzgodnieniach nie stawialiśmy takiego warunku.Pod wiaduktem od strony toru nr 2(od strony Strykowa) będzie przebiegała droga serwisowa prowadząca od DK 92. Częściowo droga ta jest już wykonana , biegnie wzdłuż autostrady ,obok WD 210 i pod wiaduktem WD 209 skręci równolegle do torów.Od strony toru nr 1 pozostanie wolne okienko.Widzę, że wiadukt nad E-20 pozostawia miejsce na dwa dodatkowe tory, gdyby kiedyś w dalekiej przyszłości miały być dobudowywane.
Ja jechałem z tydzień temu z Brzezia do Wieńca i widziałem jakieś prace.Hmm, widzę, że śniegu za dużo nie ma... Czy ktoś w ostatnich dniach widział jakieś prace na A1 (oba fragmenty)?
W okolicach węzła Kotliska prace przebiegały do piątku normalnie.Ja jechałem z tydzień temu z Brzezia do Wieńca i widziałem jakieś prace.
Wieczorem mogę podrzucić jeszcze parę zdjęć z odcinka między Ciechocinkiem a Włocławkiem.Hmm, widzę, że śniegu za dużo nie ma... Czy ktoś w ostatnich dniach widział jakieś prace na A1 (oba fragmenty)?
Wiesz to nie jest tak do końca pewne. Podczas budowy a1 grudziądz-toruń też były takie odcinki, które były daleko w polu nawet 5 miesięcy przed oddaniem autostrady. a jednak zdążyli. Mam znajomego który jest tłumaczem na tym odcinku i mówił mi że pażdziernik jest niemal pewny do oddania odcinka toruń- kowal.Założyłem się z kolegą, że na wigilię tego roku dojadę z gdańska do Warszawy Autostradą. Ale patrząc na te zdjęcia widzę, że raczej zakład przegram...