SkyscraperCity Forum banner

[A1] Toruń - Stryków

5044014 Views 13100 Replies 1089 Participants Last post by  pmaciej7
Zestawienie odcinków:

-A1 Grudziądz - Toruń .............................. 62,4 km.....08/2008 - 12/2011 .............................................. Skanska www.autostradaa1.pl
-A1 Czerniewice - Odolion ......................... 11,4 km.....06/2010 - 06/2012 ......................... SRB Civil Engineering Ltd
-A1 Odolion - Brzezie ............................... 23,1 km.....06/2010 - 06/2012 ......................... SRB Civil Engineering Ltd
-A1 Brzezie - Kowal ................................. 29,5 km.....06/2010 - 06/2012 ................................................ PBG SA
-A1 Kowal - Sójki .................................... 30,0 km.....07/2010 - 06/2012 ..... SRB CIVIL ENGINEERING, John Sisk & son, Roadbridge, Budbaum
-A1 Sójki - Kotliska .................................. 15,2 km.....06/2010 - 06/2012 ......................................... POLDIM S.A.
-A1 Kotliska - Piątek ................................. 9,0 km.....07/2010 - 06/2012 ..... SANDO BUDOWNICTWO POLSKA, Construcciones Sanchez Dominguez - Sando
-A1 Piątek - Stryków ............................... 21,0 km.....06/2010 - 06/2012 ....................................... Johann Bunte
-A1 w. Łódź - Północ, 291+000 - 295+850 ............ 4,8 km.....05/2010 - 11/2011 ........................................ Budimex S.A.

Węzeł Łódź - Północ:

....
See less See more
5
  • Like
Reactions: 1
Status
Not open for further replies.
5401 - 5420 of 13101 Posts
Myślę, że jest to podyktowane długością przęsła obiektu. Obiekty powinny być jak najbardziej prostopadłe do autostrady, wtedy mogą być krótsze. Druga sprawa, to przy budowaniu w śladzie starej drogi, na czas budowy nowej trzeba wybudować tymczasowy objazd, jeżeli droga nie jest zamknięta. Pozdrawiam

dzięki za merytorykę:)
@Kaczorm - dzięki za zdjęcia - super. Sam robisz te foty, czy wozisz kogoś jako fotografa?
See less See more
Sam robię :) Dlatego taka słaba jakość :(
Przestań, nie kokietuj:) Zdjęcia super. Pytam, bo ktoś kiedyś pisał na forum, że pilotuje i może dobrać kogoś z aparatem
^^Z ponańskiego ktoś. Nie wiem czy nie Carte.
Spytam u siebie w ośrodku czy mogę i Ci napiszę na PW, bo tak szczerze to nikogo jeszcze nie brałem jako pasażera :)
Kpc21 said:
Przejeżdżasz przez Łódź DK14? W szczycie?
Kompletnie nie zgadzam się z tym, że Toruń - Kowal jest bardziej potrzebny. Ale tak przejeżdżam przez Łódź Dk14 w szczycie. Od Inflanckiej:) Całą resztę drogi zupełnie inną trasą. Jedzie się fantastycznie :)
Trasę Toruń-Łódź(do rogatek) pokonuje się ok 3h. Do Kowala jedzie się trochę mniej niż 1,5h. Jeden i drugi odcinek da sporą oszczędność. Że nie ma obwodnicy Łodzi? Gorzej jak dziś pewno nie będzie.
Ale tak przejeżdżam przez Łódź Dk14 w szczycie. Od Inflanckiej:) Całą resztę drogi zupełnie inną trasą. Jedzie się fantastycznie :)
2 lata temu dojeżdżałem ok. 16:00 w rejon skrzyżowania Kopcińskiego/Narutowicza - właśnie od strony Strykowskiej. Znacznie szybciej było wysiąść z autobusu na Rondzie Solidarności i przejść się pieszo niż tłuc się w korku do Narutowicza. Ale właściwie takie korki są tam tylko w skrajnym szczycie, poza tym na Włókniarzy też się zdarzają.
See less See more
Odcinek Sójki - Kotliska jest trochę rozgrzebany a chcą go oddać za 2 miesiące. Wrzucili nowe zdjęcia z tego odcinka na stronę ZBM ale nic na nich za bardzo nie widać. Może ma ktoś jakieś świeże fotki z tego odcinka?
Odcinek Sójki - Kotliska jest trochę rozgrzebany a chcą go oddać za 2 miesiące. Wrzucili nowe zdjęcia z tego odcinka na stronę ZBM ale nic na nich za bardzo nie widać. Może ma ktoś jakieś świeże fotki z tego odcinka?
W poście 5327 z zeszłego trygodnia masz fotki z całego odcinka Sójki-Kotliska.Od tego czasu niewiele się zmieniło.
See less See more
Skoro przez prawie tydzień nic się nie zmieniło, a do oddania zostało 8 tygodni to bardzo wątpliwe czy zdążą:(
Myślałem że postępy będą widoczne i to znacząco.
Skoro przez prawie tydzień nic się nie zmieniło, a do oddania zostało 8 tygodni to bardzo wątpliwe czy zdążą:(
Myślałem że postępy będą widoczne i to znacząco.
Czas na budowę od 7/2010 do 10/2012 to ok. 120 tygoni.

Jeśli wytrzymaliśmy 120 tygoni to np. dodatkowe 4 tygodnie (czyli 3,3%) w listopadzie też wytrzymamy i pojedziemy A1 w grudniu tego roku :nuts:

Budowa autostrady to nie jest wyścig - to jest inwestycja na wiele, wiele lat ;-)
See less See more
2 miesiące to bardzo dużo dla wykonania nawierzchni.
Póki co jest sam piach, gdyż jest zapewne wysoka warstwa nasypów.
Warstwy wiążące i ścieralne są już nieporównywalnie cieńsze więc i szybciej je się wykonuje, i mniej materiału trzeba nawieźć. Jak skończą nasypy to reszta pójdzie błyskawicznie.
See less See more
Tasku, które z Twoich zdjęć prezentuje stan prac na północ od tego wiaduktu?
See less See more
Chciałbym zobaczyć zdjęcie z tego miejsca za miesiąc. Wtedy można oceniać postęp prac. Szkoda że nie ma rzetelnych raportów tygodniowych.
O ile kojarzę, to chyba do dzisiaj SRB miało czas w związku z klauzulą 15.1. Prawda to? Czas mieli przedłużony o tydzień na wykonanie robót. Raportów już nie było, ale liczę, że roboty jednak były wykonywane na tyle ile mogli i są bliżej ukończenia tego co musieli zrobić..
Ktoś w okolicach się kręcił i jest w stanie potwierdzić jakieś roboty od Czerniewic do Kowala?
See less See more
^^ na węźle Czerniewice wczoraj ruch był piękny - koparki, spychacze, sporo ludzi etc. Jest nadzieja.
5401 - 5420 of 13101 Posts
Status
Not open for further replies.