dzięki za merytorykę
@Kaczorm - dzięki za zdjęcia - super. Sam robisz te foty, czy wozisz kogoś jako fotografa?
Myślę, że jest to podyktowane długością przęsła obiektu. Obiekty powinny być jak najbardziej prostopadłe do autostrady, wtedy mogą być krótsze. Druga sprawa, to przy budowaniu w śladzie starej drogi, na czas budowy nowej trzeba wybudować tymczasowy objazd, jeżeli droga nie jest zamknięta. Pozdrawiam
Przestań, nie kokietujSam robięDlatego taka słaba jakość
![]()
Kompletnie nie zgadzam się z tym, że Toruń - Kowal jest bardziej potrzebny. Ale tak przejeżdżam przez Łódź Dk14 w szczycie. Od InflanckiejKpc21 said:Przejeżdżasz przez Łódź DK14? W szczycie?
2 lata temu dojeżdżałem ok. 16:00 w rejon skrzyżowania Kopcińskiego/Narutowicza - właśnie od strony Strykowskiej. Znacznie szybciej było wysiąść z autobusu na Rondzie Solidarności i przejść się pieszo niż tłuc się w korku do Narutowicza. Ale właściwie takie korki są tam tylko w skrajnym szczycie, poza tym na Włókniarzy też się zdarzają.Ale tak przejeżdżam przez Łódź Dk14 w szczycie. Od InflanckiejCałą resztę drogi zupełnie inną trasą. Jedzie się fantastycznie
![]()
W poście 5327 z zeszłego trygodnia masz fotki z całego odcinka Sójki-Kotliska.Od tego czasu niewiele się zmieniło.Odcinek Sójki - Kotliska jest trochę rozgrzebany a chcą go oddać za 2 miesiące. Wrzucili nowe zdjęcia z tego odcinka na stronę ZBM ale nic na nich za bardzo nie widać. Może ma ktoś jakieś świeże fotki z tego odcinka?
Czas na budowę od 7/2010 do 10/2012 to ok. 120 tygoni.Skoro przez prawie tydzień nic się nie zmieniło, a do oddania zostało 8 tygodni to bardzo wątpliwe czy zdążą
Myślałem że postępy będą widoczne i to znacząco.