SkyscraperCity Forum banner

[A1] Toruń - Stryków

5053877 Views 13100 Replies 1089 Participants Last post by  pmaciej7
Zestawienie odcinków:

-A1 Grudziądz - Toruń .............................. 62,4 km.....08/2008 - 12/2011 .............................................. Skanska www.autostradaa1.pl
-A1 Czerniewice - Odolion ......................... 11,4 km.....06/2010 - 06/2012 ......................... SRB Civil Engineering Ltd
-A1 Odolion - Brzezie ............................... 23,1 km.....06/2010 - 06/2012 ......................... SRB Civil Engineering Ltd
-A1 Brzezie - Kowal ................................. 29,5 km.....06/2010 - 06/2012 ................................................ PBG SA
-A1 Kowal - Sójki .................................... 30,0 km.....07/2010 - 06/2012 ..... SRB CIVIL ENGINEERING, John Sisk & son, Roadbridge, Budbaum
-A1 Sójki - Kotliska .................................. 15,2 km.....06/2010 - 06/2012 ......................................... POLDIM S.A.
-A1 Kotliska - Piątek ................................. 9,0 km.....07/2010 - 06/2012 ..... SANDO BUDOWNICTWO POLSKA, Construcciones Sanchez Dominguez - Sando
-A1 Piątek - Stryków ............................... 21,0 km.....06/2010 - 06/2012 ....................................... Johann Bunte
-A1 w. Łódź - Północ, 291+000 - 295+850 ............ 4,8 km.....05/2010 - 11/2011 ........................................ Budimex S.A.

Węzeł Łódź - Północ:

....
See less See more
  • Like
Reactions: 1
Status
Not open for further replies.
21 - 40 of 13101 Posts
Kowal - Brzezie

Człowieku nie wiem jak Ty żeś wlazł na to drzewo ale ja za Chiny bym się tam nie zdrapał:)

A jak prace postępują na węźle Sójki? Czy prace trwają także w weekend???
Za rok śmigamy A1 do Strykowa

Jak dobrze pójdzie to za rok śmigamy A1 do Strykowa:) Oby tak było, a za następny rok aż do Tuszyna omijając Łódź....bezcenne:)
A1 Gdańsk - Stryków kwiecień 2012r.

Zobaczymy jakie postępy osiągną do końca października. Do tego czasu jest jeszcze 6 miesięcy a to naprawdę dużo czasu. Pozatym jest Euro więc na pewno będą delikatne "naciski" aby przed Euro była droga do Strykowa. Ja uważam że do A1 do Strykowa zrobią do Euro. Przekonamy się kto miał rację za rok:)
Piątek - Stryków

Wychodzi na to że odcinek Piątek - Stryków będzie pierwszy i spokojnie zdążą do maja 2012:) Czy mam rację? Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę. Fajnie wygląda też świeży asfalt:)
odcinek Czerniewice-Kowal czyli częśc odcinka Toruń Stryków nie ma terminu czerwiec 2012 tylko wrzesień 2012.

A ja myślałem, że tam jest największy postęp robót. Ogólnie rzecz biorąc do czerwca 2012r myślę że spokojnie uda się dojechać od Sójek do Strykowa. Żałuję, że nie jest budowany najważniejszy wg odcinek Stryków - Tuszyn i trzeba będzie jeszcze rok dłużej na niego poczekać. Jak jadę z południa i mam przejechać przez Łódź to aż mnie skręca:) światła co 300m i non stop dla mnie czerwone:)
:)

Wygrałeś darmowe przeloty:) czy jesteś stewardessa:)
A1

Gajeś czekamy:) To może A1 widać z kosmosu jak mur chiński
Witam. Piękne zdjęcia i jeszcze lepsze widoki:) Z tego co widzę do zimy powinni asfaltować od Sójek do Strykowa. Zostało jeszcze jakieś 18 tyg w tym roku więc można naprawdę wiele zrobić zważywszy na to iż najgorsza i najtrudniejsza praca wykonana. Może ktoś się wypowie na ten temat. Jestem laikiem w tym temacie ale cały Odcinek Sójki - Stryków wygląda optymistycznie.
Odcinek Sójki - Kotliska

Na tym odcinku zaczęto już stabilizację drogi cementem.

http://www.zbm.home.pl/a1stryk/?tydzien-24-2011,201
A ile metrów ma ta estakada? Czy może ktoś wie co się dzieje na innych odcinkach?
Gajeś jesteś Gość:) pełen szacun. Ja w tamtych okolicach będę pewnie dopiero początkiem sierpnia:) To naocznie to zobaczę. Słyszałem, i to dość pewna informacja że odcinek A1 do Torunia chcą otworzyć już na przełomie października i listopada.
Witam. Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat tego jak to wyglada, że na jednych odcinkach wylewany jest asfalt, a na innych dopiero sypią kruszywo. Czy to spowodowane jest ilością wiaduktów? Bo z tego co widzę odcinek Piątek - Stryków na 100% będzie oddany na lato 2012r. Ale i inne odcinki od Sójek do Strykowa powinny być oddane na lato 2012r. Jeszcze tylko ten najwazniejszy odcinek tej autostrady tz. Stryków - Tuszyn i w góry z węzła Sójki można będzie dojechać w 3 godziny:)
Czy może mi ktoś powiedzieć ile metrów ma ta estakada E221 bo nigdzie nie mogę tego znaleźć.
Czy ktoś wie jak wygląda budowa Estakady 221? Ktoś powiedział że ma 1700m więc chciałem sie dowiedzieć na jakim etapie jest w tej chwili. Z tego co wiem najbardziej zaawansowany jest odcinek Piątek - Stryków, podobno przekroczyli 30% planu. Sójki - Kotliska 20%. Oczywiście biorę pod uwagę że była zima, więc teraz trochę podgonią.
Witam, ma ktoś zdjęcia z estakady E221? A może z odcinków od Sójek do Strykowa?
Mam nadzieję, że uda im się skończyć do końca czerwca 2012. Termin do końca kwietnia nic mi nie daje:) a na wakacje wybieram się lipiec-sierpień nad polskie morze więc jak do końca czerwca skończą byłoby super:) a z tego co widzę prace idą teraz mocno naprzód, a pójdą jeszcze szybciej jak ukończą wszelkie mosty i wiadukty. Mam nadzieję, że do końca roku wszystkie wiadukty będą gotowe. A od kwietnia 2012 a może nawet marca zaczną wszystko asfaltować. Nie wiem co można robić zimą jak nie jest zimno. Fajnie by było jakby można wtedy asfaltować a wszystkie prace betonowania byłyby do zimy ukończone. Może ktoś inny wyrazi swoją opinię?
Może ktoś wypowie się kto się na tym zna... Bo ze zdjęc lotniczych nie wiem co nalezy wnioskować, niby pod asfalt gotowe, a jakby jeszcze w polu robota. Już chyba szybciej będzie oddany do uzytku odcinek Sójki - Stryków. Uważam że ten odcinek oddadzą spokojnie do użytku od lipca 2012r. Może nie tak spokojnie ale na następne wakacje tym odcinkiem pewnie będziemy już jechać. Czekam na inne komentarze...
:)

Jakby wymazać te drzewa można nagrywać Faraon 2. Kurcze nic oprócz piachu tam prawie nie ma:)
21 - 40 of 13101 Posts
Status
Not open for further replies.