Ech... a może (?)....wygra Skanska i tak jak z odcinkiem do z Gdańska do Torunia/Czerniewic skończy długo przed terminem.![]()
Ech... a może (?)....wygra Skanska i tak jak z odcinkiem do z Gdańska do Torunia/Czerniewic skończy długo przed terminem.![]()
Uważam się za realistę, ale na tle pozytywizmu w tym wątku od ponad roku wychodzę na ekstremalnego pesymistę. Absolutnie nie wierzę, że możemy liczyć na tak optymistyczny scenariusz,
Hm, chcesz powiedzieć że ścieralna tam już leży? Niestety tak dobrze to jeszcze nie maNa odcinku Cz-Brzezie jest do zrobienia tyle co na C na A2 od czerwca do teraz. Jak się zepną to pojedziemy.
Panowie, przecież nie po to walczą o wydłużenie terminu przed przystąpieniem do przetargu, by potem nagle po jego wygraniu spinać się i kończyć przed wynegocjowanym w kontrakcie czasem.
Pytanie tylko jaki jest sens wydłużać termin o miesiące zimowe, w których nie da się wykonać np. układania ścieralnej przez co i tak żeby zmieścić się w czasie wypadałoby zakończyć prace przed końcem sezonu. Chyba, że chodzi ewidentnie o margines czasowy na ostatni szlif lub inne nieprzewidziane sytuacje.
Jednak kontrakt może przewidywać dodatkowe wynagrodzenie (premię) za szybsze ukończenie inwestycji. SKANSKA ma w tym względzie przetarte już "ścieżki"![]()
Bo jeśli "załapiesz się" na choćby jeden "miesiąc zimowy" to z automatu gdaka "daje Ci" dodatkowe 3 miesiące.
Czyli jak "źle pójdzie" to A1 Toruń-Kowal, na którym mamy już grubo ponad połowę prac wykonanych, może być oddany później niż A1 Stryków-Tuszyn gdzie nawet łopata jeszcze nie została wbita. Dla mnie to absurd.
Czyli jak "źle pójdzie" to A1 Toruń-Kowal, na którym mamy już grubo ponad połowę prac wykonanych, może być oddany później niż A1 Stryków-Tuszyn gdzie nawet łopata jeszcze nie została wbita. Dla mnie to absurd.
Bez przesady tamta budowa nawet sie jeszcze nie zaczela. Mozna sie roznych kwiatkow spodziewac![]()
Moja firma była podwykonawcą na budowie A1 w okolicach Piątku. Mamy propozycję pracy na A1 Stryków-Tuszyn dla Polimeksu. Szef dowiedział się, że teraz tymi kontraktami w Polimeksie będzie rządził były prezes Aprivii Tomasz Sikora. Szukam prawdziwych informacji, bo z jednej strony chcemy budować, ale z drugiej nie chcemy namoczyć (bo różnie się o Aprivii mówiło).
ps.
sprawdziliśmy w krs, nazwiska się zgadzają