Również w czerwcu miał wydać DŚU na sporym odcinku S5. Jak na razie cisza...DŚU wydaje Wojewoda Kujawsko-Pomorski i Minister Środowiska.
chyba najpierw DUL, potem DŚU a potem PB. ale teraz to sie zmieniło, teraz mamy cos jakby "pozwolenie na realizacje inwestycji drogowej", a to zastepuje DUL i PB jednoscześnie. jakoś tak. w każdym razie biurokracjaOświećcie mnie: najpierw jest DŚU, następnie DUL i PnB czy DUL zawiera już w sobie PnB i po otrzymaniu DUL można ogłaszać przetarg????
Nie będzie 2x3, za to pewnie będzie rezerwa pod 2x3.Pytanko czy jakis odcinek z tych 144 km bedzie w przekroju 2x3?
Pewnie nie będzie 2x3 od razu a jedynie 2x2 z rezerwą pod 3 pas od wewnątrz. 2x3 może byc na krótkim odcinku przed Strykowem co najwyżej.Pytanko czy jakis odcinek z tych 144 km bedzie w przekroju 2x3?
W obu przypadkach to Pradolina Bzury i Neru (fragment Pradoliny Warszawsko-Berlińskiej, na obszarze gmin Bedlno, Krzyżanów, Kutno, Łęczyca, Góra Świętej Małgorzaty, Grabów, Łęczyca, Piątek, Świnice Warckie, Witonia, Łowicz, Bielawy, Domaniewice, Łowicz, Zduny, Dąbie).Pewnie nie będzie 2x3 od razu a jedynie 2x2 z rezerwą pod 3 pas od wewnątrz. 2x3 może byc na krótkim odcinku przed Strykowem co najwyżej.
A jeśli chodzi o moje oststnie spostrzeżenia jeśli chodzi o przyszłą A1 do Łodzi to musze powiedzieć bo czesto jeżdze DW 702 do Łodzi ostatnio i zauważyłem ze na odinku 6 moze 7 km miedzy Kutnem a Piatkiem ustawiono sporą tablice mówiącą o jakiejś pradolinie i że jest to obszar szczególnie chroniony. A jest to pas w niedalekiej odległosci od przyszłej A1. Tak jak mowiłem kiedyś są tam łąki, torfy jakies bagna, obszar troche podobny do tego z okolic Dąbia nad Nerem na A2. Także jeśli chodzi o DŚU na tym odcinku to jeszcze sobie troche poczekamy.
dokładnie - ten teren wcale nie jest równiutki - zdarzają się i spore górki, no ale cóż - wszystko jest do wyrównania :nuts:^^swego czasu słyszałem nawet, że w okolicach Otłoczyna (w tej mieścince ma znajdować sie MOP) czyli na terenach z Torunia do Ciechocinka mieli zrobić jakiś wyciąg narciarski także wcale nie takie małe te pagórki zresztą kto chodzi na grzyby w tamte rejony potwierdzi moje słowa![]()
Pomnik znajduje się przy samych torach - nie wiem, czy przebieg autostrady na tym odcinku "dotyka" linii kolejowej.Czy ktoś wie czy pomnik katastrofy kolejowej pod Otłoczynem (w lesie miedzy torami a DK1) bedzie przeniesiony? Chyba ze A1 przechodzi wg projektu bardziej na południe wiaduktem pomiedzy Dk1 i tory (od Czerniewic najpierw biegnie na zachód od torów i Dk1 ,dopiero potem bardziej na południe wchodzi pomiedzy)