5,760 Posts
A podasz przy jakim to szlaku drogowym ? A1 ? I na jakiej wysokości ?MOPy Machnacz otwarte![]()
Faktycznie, teraz widze info na stronie GDDKiA, rano jeszcze były zamknięte.Ludwinowo też ( A1)
Z tytm prawie ukonczeniem to się lekko rozchulałeś.Jesli pogoda pozwoli to do konca roku ukończą wezeł.W tym tygodniu będę na budowie u wykonawcy to zasięgnę języka.Wezel z dk92 wyglada na prawie ukonczony, zdjec brak, bo jechalem w nocy.
Z mojej perspektywy wyglądało to tak: lekki zator na S6 w okolicach węzła Karczemki, później intensywnie ale bez postojów do samego Strykowa. Tam, jak przedmówcy pisali obłęd ale przy węźle Emilia (A2) już luzik. Łódź to oczywiście koszmar i szczerze mówiąc trasa Górna po otwarciu raczej nic nie da, no może jakieś 5 minut zysku. DK1 bardzo zatłoczona, w szczególności przejazd przez Częstochowę w związku z budową węzła. Trasa Gdańsk - Kraków niestety 9 godzin, w środę w przeciwnym kierunku dałem radę w 7 i to z ulewami jak diabli. Reasumując, Łódź bez WOŁ zawsze będzie koszmarem i przeklinam dzień, kiedy Polimex został wybrany na wykonawcę najbardziej newralgicznego odcinka A w Polsce.Dzisiaj chyba padnie rekord jak nic, korki od strony Gdańska w każdym możliwym miejscu:
A1/A2 - korek ze zjazdu z A1 na A2 w stronę ronda w Strykowie już po 16 rozlał się na A2, nie chcę myśleć, co dzieje się tam teraz, ale bita godzina stania.
zwężenie koło Kutna - kilka km
zjazd na Lotos Malankowo - tylu chętnych, że zablokowali prawy pas daleko od stacji
oprócz tego rozmaite stłuczki. To tylko pokazuje, jak ważna dla kraju jest A1. Z drugiej strony kompletnie nie żal mi Idiotów przez wielkie I, którzy z długiego weekendu wracają w środku ostatniego dnia i dziwią się, że na Zakopiance i "Pomorzance" korki - masochizm mamy chyba we krwi.
To akurat jest permanentne. Niezależnie od sezonu, dnia tygodnia, itp.lekki zator na S6 w okolicach węzła Karczemki
Albo do węzła Emilia za 1,60 zł. Z drugiej strony DK91 przez Zgierz to sporo świateł i innych spowalniaczy.Dzisiaj na węźle Stryków też korek od strony A1 na godzinę stania, ale wystarczyło podjechać za 1,10 zł do węzła Zgierz i wjazd do Łodzi w godzinach szczytu okazał się nawet bezproblematyczny. Niestety nie wszyscy wiedzą, że tak można. A wystarczyło ustawić 2 policmajstrów na węźle, którzy by kierowali tych kierowców co jadą tędy pierwszy raz.
w Niedziele (17.08) około 22 korek do ronda w Strykowie kończył się jeszcze daleko na A1 (grubo ponad 5km)!! Czegoś takiego jeszcze na tej trasie nie widziałem. Współczuje wszystkim którzy musieli w nim stać.Dzisiaj chyba padnie rekord jak nic, korki od strony Gdańska w każdym możliwym miejscu:
A1/A2 - korek ze zjazdu z A1 na A2 w stronę ronda w Strykowie już po 16 rozlał się na A2, nie chcę myśleć, co dzieje się tam teraz, ale bita godzina stania.
zwężenie koło Kutna - kilka km
zjazd na Lotos Malankowo - tylu chętnych, że zablokowali prawy pas daleko od stacji
oprócz tego rozmaite stłuczki. To tylko pokazuje, jak ważna dla kraju jest A1. Z drugiej strony kompletnie nie żal mi Idiotów przez wielkie I, którzy z długiego weekendu wracają w środku ostatniego dnia i dziwią się, że na Zakopiance i "Pomorzance" korki - masochizm mamy chyba we krwi.