SkyscraperCity Forum banner
1 - 15 of 15 Posts

·
Registered
Joined
·
651 Posts
Mijn voorkeur zou zeker naar de oranjetunnel uitgaan. Er moet sowieso een extra tunnel komen. Een paar maanden geleden was de beneluxtunnel afgesloten en toen stond het in de gehele Zuivleugel vast.

De Blankenburgtunnel lijkt mij echter een lapmiddel. De keuze is puur gebaseerd op de aanlegkosten. Met deze tunnel wordt het verkeer weer terug geleid naar de al overvolle ring van Rotterdam. Met een tunnel die tien kilometer ten westen van de beneluxtunnel ligt en het verkeer naar de A4 leidt wordt de Beneluxtunnel toch niet ontlast? Ik weet zeker dat straks alles vast staat rond het knooppunt Kethelplein zoals het nu ook vaststaat richting de A13. Het probleem wordt gewoon verplaatst. Volgens mij was het ook de bedoeling dat er in geval van een calamiteit de haven nog altijd bereikbaar zou zijn. De haven ligt echter 40 kilometer naar het westen onderhand.

Met de Oranjetunnel zou er een snelle verbinding ontstaan tussen de glastuinbouw en de haven. Veel havenactiviteiten aan de noordkant zijn nu nog verbonden aan het Westland, maar dit is steeds meer naar het zuiden gegaan en dit zal alleen maar toenemen. Bovendien kan er een doorgaande weg gecreëerd worden richting de A4.Veel van de infrastructuur wordt op dit moment al aangepast om die doorstroming mogelijk te maken binnen het 3-in-1 project. Het Westland is dan ook helemaal geen rustig gebied zoals hiervoor werd gesuggereerd, maar gewoonweg een enorm intensief kassengebied met steeds meer daaraan verbonden industrie en dienstverlening wat tot een enorme toename aan vrachtverkeer leidt. Daarnaast wonen er meer dan 100.000 mensen. Dit gebied zou veel beter ontsloten moeten worden met verbindingen naar het noorden (veiling, vliegveld) en zuiden (haven) in tegenstelling tot de gemeenten ten westen van Rotterdam.

Een ander belangrijk punt is zeker ook dat de Blankenburgtunnel gewoonweg een zeer mooi recreatiegebied zal doorsnijden, waar de afgelopen jaren veel geld in is geïnvesteerd. Daarnaast zou het een aanleiding kunnen vormen om in de toekomst de weg te alsnog te verlengen door het Midden-Delfland richting de A4.
 

·
Registered
Joined
·
651 Posts
^^

Als de Botlektunnel niet dicht is, is het wel de Thomassentunnel en dan zit je nog steeds met hetzelfde probleem.

Wat ik zei. Een alternatieve route is zeker nodig, maar dat is het enige waar naar wordt gekeken. Er wordt een gebied aangetast, wat die weg helemaal niet nodig heeft (meer verkeer langs Rozenburg, Maassluis en Vlaardingen en sluipverkeer door Midden-Delfland). Zorg dan voor een alternatief die meer naar het westen ligt en kan zorgen voor een betere noord-zuid verbinding.
 

·
Registered
Joined
·
651 Posts
^^

Natuurmonumenten zegt toch niet dat er geen nieuwe verbinding moet komen. Zij geven gewoon heel terecht aan dat de Blankenburgtunnel een enorme aantasting zou zijn en kapitaalvernietiging. De oranjetunnel zou een veel logischer, maar duurdere variant zijn.
 

·
Registered
Joined
·
651 Posts
De blankenburg variant met metro lijkt mij nog steeds de beste keuze, als ik het verhaal zo leest van de LPF. Aanleg vanaf spijkenisse lijkt mij vele malen duurder en ook om te exploiteren.

Dat zou natuurlijk ook gelden als je de metro doortrekt vanaf vlaardingen, maar het mooie hiervan is dat dat maar 1 halte hoeft te zijn. In de toekomst willen ze lijn A stoppen bij vlaardingen west als je dat doortrekt naar Rozenburg is het maar 1 halte.
Deze halte is een mooie lokatie, want je hebt zowiezo Rozenburg en het is ook min of meer recht toe recht aan voor de auto vanaf Hellevoetsluis en vlak bij de snelweg. Nog een voordeel is ook dat je dan eerder bij een treinstation bent met de metro dan dat je via spijkenisse gaat.
Dan lijkt mij een busverbinding die vanuit Hellevoetsluis en de Brielle via Rozenburg naar Vlaardingen of Maassluis gaat, toch heel wat makkelijker dan een onrendabele metrolijn aanleggen.
 

·
Registered
Joined
·
651 Posts
@ EPA001

We kunnen iedereen die tegen iets is wel weer heel simpel NIMBY gaan noemen, maar volgens mij kunnen er best vraagtekens gezet worden bij de toegevoegde waarde van deze tunnel. Dat betekent overigens niet dat ik vind dat er geen extra ontsluiting moet komen, want daar zijn we het allemaal wel over eens lijkt mij.

Maar wat gaat deze tunnel bieden naast een beter ontsluiting van Rozenburg en moet er niet een tunnel komen die veel meer naar het westen ligt?

Kijk bijvoorbeeld naar de file van gister nabij de thomassentunnel. Al het verkeer vanuit de haven kon geen kant op. Dit wordt niet opgelost met een tunnel die 10 kilometer ten westen van de bestaande Beneluxtunnel ligt.

Bovendien vraag ik mij heel erg af wat voor economische impulsen de tunnel zal geven aan Maassluis, Vlaardingen en Schiedam? In het gebied is bijvoorbeeld geen ruimte voor nieuwe bedrijventerreinen en in hoeverre zijn de bestaande bedrijven gericht op de haven?

Ik neem aan dat de keuze uiteindelijk op de Blankenburgtunnel zal vallen, maar dat neemt niet weg dat het toch vrij normaal is dat ze in Vlaardingen en Maassluis liever de Oranjetunnel zien? Met een beetje visie was er bij de aanleg van de haven meer rekening gehouden met een mogelijke toekomstige nieuwe oeververbinding.
 

·
Registered
Joined
·
651 Posts
^^

Wat bedoel je precies?

De gemeenten Midden-Delfland, Vlaardingen, Maassluis, Schiedam en de deelgemeente Hoek van Holland hebben zich al duidelijk uitgesproken tegen het plan.
 

·
Registered
Joined
·
651 Posts
^^

Komt het niet juist door het "open" karakter dat je de skyline kunt zien van zowel het Rijnmond gebied als Haaglanden ;)

Volgens mij is Midden-Delfland inderdaad een waardevol landschap binnen dit stedelijk gebied, maar de tunnel komt toch echt te liggen in een recreatiegebied tussen Vlaardingen en Maassluis. Het is maar hoe je het gebied beschrijft.
 

·
Registered
Joined
·
651 Posts
^^

Deze variant gaat door de belangrijkste recreatiegebieden van de inwoners van Maassluis en Vlaardingen West en jij wil er daarna ook nog eens een distripark van maken?
 

·
Registered
Joined
·
651 Posts
Leuk zo die verschillende coalities die zich hebben gevormd. Heb alleen niet het idee dat Maassluis, Vlaardingen en Schiedam nu zo sterk staan. Bovendien heb ik zo het idee dat je er als regio beter gezamenlijk uit kan komen, dan dat het Rijk uiteindelijk de knoop door gaat hakken.
 

·
Registered
Joined
·
651 Posts
Doortrekken om Holy en Kethel had alleen gekund in de tijd dat deze kaart werd gemaakt. Dat zou vandaag de dag niet realistisch zijn of beter gezegd niet wenselijk. Je hoeft echt geen boomknuffellaar te zijn om dat te zien.

Wel een leuk dat je die kaart hebt gepost btw.
 

·
Registered
Joined
·
651 Posts
Blankenburgtunnel in de ijskast
DEN HAAG - De Tweede Kamer heeft de Blankenburgtunnel, die ten westen van Rotterdam zou moeten komen, voorlopig in de ijskast gezet.

Foto:**ANP
De PvdA, PVV, GroenLinks, ChristenUnie, SP, D66 en de Partij voor de Dieren willen pas weer met een nieuw kabinet praten over de zogeheten Nieuwe Westelijke Oeververbinding.
CDA en VVD zijn niet blij met de keuze. ''Dit moeten we bespreken in plaats van de hete aardappel vooruit te schuiven'', vindt CDA-Kamerlid Sander de Rouwe. ''Dit is iets wat we absoluut niet willen'', benadrukt VVD-Kamerlid Charlie Aptroot (foto).

Hij toont zich verbaasd over het standpunt van de PVV, die tot nog toe altijd voorstander was van het aanleggen van de Blankenburgtunnel om de files rond Rotterdam te verminderen. ''Die hebben nog iets uit te leggen in de regio'', zegt Aptroot. PVV'er Leon de Jong pleit nu eerst voor een studie naar het hele gebied, alvorens een keuze te maken.

Discussie

De afgelopen maanden was er veel discussie over het aanleggen van een tunnel bij Rotterdam. Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) koos voor de Blankenburgtunnel, die tussen Vlaardingen en Maassluis moest komen, in plaats van voor de Oranjetunnel, die nog westelijker op de kaart stond ingetekend.

Ze werd door het CDA aan een meerderheid in de Kamer geholpen. Die partij had altijd een voorkeur voor de Oranjetunnel, maar veranderde van positie op voorwaarde dat de Blankenburgtunnel deels overdekt zou worden.
 
1 - 15 of 15 Posts
Top