Skyscraper City Forum banner
1 - 20 of 33 Posts

·
Registered
Joined
·
2,421 Posts
Eerlijk gezegd denk ik dat als het een toltraject wordt, dat de Oranjetunnel een betere kans maakt omdat het een echt aanvullend tracé is, waar je bij een Blankenburgtunnel eerder geneigd bent de 'gratis' Beneluxtunnel te pakken.
Hangt van de tol-prijs af lijkt me... als je van Maassluis naar Rozenburg wil, en de tol is goedkoper dan de benzine-kosten die je betaalt door om te rijden via de Beneluxtunnel, dan betaal je de tol natuurlijk.
 

·
Registered
Joined
·
2,421 Posts
Bij de Blankenburgtunnel, net als bij de Beneluxtunnel een extra metrobuis neerleggen zou voor Rozenburg erg mooi zijn... snelle verbinding met o.a. R'dam en Den Haag (via Schiedam Centrum).

 

·
Registered
Joined
·
2,421 Posts
Ik vind de Blankenburgtunnel de meest logische route...

Qua verkeer Europoort naar Amsterdam:
- via A20-A4 (niet door het Westland heen)
Qua verkeer naar het oosten:
- via A20 (alternatief voor Benelux)
Qua verkeer naar het zuiden:
- vanaf A20/A4 naar N57 (logische route ipv Benelux of omrijden met Oranjetunnel)
Betere ontsluiting Rozenburg en vooral Spijkenisse!

Ik vind het onlogisch om (vracht-) verkeer door het Westland te leiden (anders dan al nodig voor Westland zelf.

Ook qua prijs lijkt het kleine stukje van de Blankenburgtunnel ook wel wat goedkoper dan langere aansluitingswegen naar Oranjetunnel en veel langere Oranjetunnel.
Ook kan de Blankenburgtunnel in snelwegvorm worden aangelegd, zie ik bij een Oranjetunnel niet gebeuren...
 

·
Registered
Joined
·
2,421 Posts
Updates komen soms uit verrassende bronnen.

Schultz van Haegen bekijkt varianten tunnel

21 JUL 2011

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) laat in het kader van een milieu-effectrapportage de komende weken vijf varianten onderzoeken voor een nieuwe tunnel die het Westland met Rotterdam moet verbinden.

Het gaat om twee varianten voor een Oranjetunnel en drie varianten voor een Blankenburgtunnel. De eerste variant voor de Oranjetunnel verbindt de A15 met de A20 via bestaande wegen en heeft alleen een aansluiting bij Westerlee.

De tweede variant heeft een extra aansluiting op de Hoekse Baan, een nieuwe weg naar Hoek van Holland.

© Vakblad voor de Bloemisterij

Staan die varianten ergens op internet?
 

·
Registered
Joined
·
2,421 Posts
Tunnel staat al wel lang op de kaart trouwens...

Doortrekking om Holy en Kethel naar de A13/A16 lijkt me ook goed plan... sorry boomknuffelaars ...

 

·
Registered
Joined
·
2,421 Posts
Die spoorbuis van Skyscrapercitizen gaat 'm niet worden. Het spoor van de Hoekselijn wordt "Lightrail", en bovendien, de havenspoorlijn is veel beter om over te vervoeren dan via Vlaardingen en Schiedam-Nieuwland... lijkt me voor de bewoners aldaar niet handig.


Terug naar de tunnel... TUURLIJK is het een geldkwestie, laten we niet opeens dat ontkennen. Een Blankenburgtunnel is veel goedkoper, en qua verkeersstromen veel logischer.
 

·
Registered
Joined
·
2,421 Posts
Doel van de tunnel is de verkeersdoorstroming te verbeteren.

Doel van de regering is om te besparen op kosten.

Milieubesparingen zijn geen doel... en komen dus pas later.

Conclusie: Blankenbergtunnel.
 

·
Registered
Joined
·
2,421 Posts
2 euro is ook de prijs voor een ritje door de Kiltunnel. Dus geen raar bedrag.
Hoeveel aan bezine kost omrijden via de Benelux?

Naar Kethelplein is 18 km via de A15/A4, en straks 9 km via Blankenburg/A20. Het is qua tijd 11 minuten vs 6 minuten.

M'n auto rijd ca. 1 op 13.
Dus het scheelt voor 9km verschil 0,7 liter * 1,70 aan de pomp = EUR 1,19. (neem ik kosten aan slijtage van andere autoonderdelen niet mee)

Als je dus 2 EUR tol betaalt betaal je dus 81 cent extra voor 5 minuten tijdwinst. 16,2 cent per minuut.
Mits geen files. :sly:

Naar Maassluis is anders (vergeet ik de pont).

Via A15/A4/A20 is het vanaf Rozenburg 25 km / 15 minuten.
Via de Blankenburg 7 km / 4 minuten.

Dus scheelt voor 18 km verschil 1,4 liter * 1,70 aan de pomp = EUR 2,38.
Dus maak je met 2 EUR tol 38 cent winst en 11 minuten tijdwinst.
 

·
Registered
Joined
·
2,421 Posts
Den Haag - N57 zal via de Blankenburgverbinding sneller zijn dan via de Oranjeverbinding. De route via de Oranjetunnel is 1 kilometer korter, maar de route via de Blankenburgtunnel is straks volledig autosnelweg.
Plus dat ook vanaf Gouda A20 /Delft A13/A4 het logischer is... 't Is nl niet zo dat de tunnel wordt aangelegd voor alleen verkeer uit Den Haag of zo.
Meeste (vracht-)verkeer zal richting Rotterdam/Utrecht gaan...
 

·
Registered
Joined
·
2,421 Posts
^^ Ongetwijfeld zal dit electronisch gaan verlopen. Een tolplaza levert uiteraard nauwelijks tijdwinst op en is qua systeem sowieso uit de tijd. Het is toch vreemd dat er overal wegen worden bijgebouwd, maar waar de problemen het grootst zijn, en de investeringen in verbeteringen om allerlei redenen het langste zijn uitgesteld, nu zogenaamd alleen maar met een extra tolheffing kunnen worden opgelost. Dat is voor mij principieel erg moeilijk verteerbaar.
Hoe dan electronisch?

Leuk voor lokaal verkeer dat een pasje achter de voorruit heeft voor dagelijks gebruik of zo - maar dat heeft nooit iedereen. De rest moet gewoon pinnen of geld geven aan een kassa.
 

·
Registered
Joined
·
2,421 Posts
^^ Eigenlijk geen slecht idee om buitenlandse auto's gewoon te negeren en gratis te laten doorrijden. Nederlandse bestuurders kan je verrekenen met de wegenbelasting via een geautomatiseerd nummerplaten-herkennings-systeem. Buiten het gehuil en gezeur dat dan weer gaat opstijgen. Waarom moeten die buitenlanders niet betalen en wij wel. Etc. Toch maar best tolvrij maken en een centje bij de brandstofaccijnzen dan maar.
Ideaal idee... dan kunnen transporteurs massaal Poolse vrachtauto's kopen/inzetten om de zooi te omzeilen...
 

·
Registered
Joined
·
2,421 Posts
De tolheffing zou zodanig moeten zijn dat het gemiddeld blijft lonen om niet via Beneluxtunnel te rijden. Dat is nl. anders voor route Rozenburg-Westland of Rozenburg-Schiedam.
 

·
Registered
Joined
·
2,421 Posts
Er komt inderdaad een systeem met kentekenherkenning, zoals bijvoorbeeld ook in Noorwegen, Zweden en de Verenigde Staten bestaat. Er komen dus geen tolstations, dat is niet meer van deze tijd.

Hoe het exact ingevuld gaat worden wordt pas vlak voor openstelling bekend. Het is weinig zinvol om nu al een systeem te bedenken dat over 5 jaar misschien achterhaald is met de snelle ontwikkeling van apps en dergelijke.

De laatste jaren is in de EU wat vooruitgang geboekt qua uitwisseling van NAW gegevens tussen de landen. Daarmee moet het ook makkelijker worden om boetes en tolrekeningen van buitenlanders betaald te krijgen. Het Britse bedrijf Euro Parking Collections is daarin gespecialiseerd, die doet dat ook voor de Noorse tolwegen.

OK... en hoe vind de betaling plaats? Gaan ze massaal acceptgiro's sturen? O wacht - die verdwijnen over een tijdje. Ze hebben in ieder geval geen machtiging om 't van je rekening af te schrijven.
En hoe gaat dat als een Pool door dit systeem rijdt?
 

·
Registered
Joined
·
2,421 Posts
^^
Nou vindt 't maar vaag, en vraag me af hoe het werkt voor buitenlanders en mensen die niet bekend zijn in de buurt.

Stel je komt uit Lutjebroek rijdt door de tunnel, staan er dan borden, van "LOG IN OP WWW.BETAALBLANKENBURGERTUNNEL.NL EN BETAAL BINNEN 30 DAGEN ANDERS BOETE"? Worden leuke borden... Vervolgens komt er een Roemeen door de tunnel - wat moet die? Of een vrachtauto uit Polen?

Mogen die gratis want kunnen niet beboet worden?

Nee... allemaal harstikke leuk, maar 'k zie 't zo niet gebeuren.
 

·
Registered
Joined
·
2,421 Posts
tolweg
zoll maut
toll
peage

mocht je dan doorrijden ben je de lul. netzoals je de lul bent als je buiten de bebouwde kom 120 gaat rijden op een provincialeweg. als bestuurder ben je verantwoordelijk voor het kennen van de regels, anders is er geen beginnen aan.
Leuk zo'n bord, maar dan weet de bestuurder nog niet hoe te betalen. Het is nl. niet standaard als het niet via tolplein gaat.
 

·
Registered
Joined
·
2,421 Posts
Het is voor buitenlanders op zich niet anders dan tanken zonder te betalen of een boete niet betalen. Maar de inbaarheid van boetes / tol tussen landen onderling is wel verbeterd en zal verder verbeterd worden.

Er zal wel een aandeel 'unpursueables' in zitten. Dat is een ingecalculeerd risico. Aan de andere kant zou je anders veel meer geld kwijt zijn aan de kosten van een groot tolplein en personeel. Dat loopt over de jaren ook op tot snel enkele tientallen miljoenen.

De Britten hebben de zogenaamde 'Dart Charge' ingevoerd op de Dartford Crossing (onderdeel van de ring van London). Die is ook volledig elektronisch en daar zaten ze binnen 3 maanden op 90% betalende gebruikers. Na een betalingsherinnering steeg dat naar 95%.

Nieuw-Zeeland:


Ik moet nog zien of dit werkt op de A24. Niet om dwars te willen zijn - dit is geen Nieuw-Zeeland... allemaal leuke gedachten - nu nog laten werken met nummerborden uit heel Europa. En als die niet betalen? Niet te vervolgen want alleen maar verdragen met Duitsland, Zwitserland en België.
Dus oostblokkers incl. vrachtwagens rijden gratis - de Nederlander betaalt.

Kijk daar hebben ze in NZ geen last van, want er rijden nauwelijks buitenlandse auto's.
 
1 - 20 of 33 Posts
Top