SkyscraperCity Forum banner
1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Rotterdam
Joined
·
7,649 Posts
Minister Schultz: Studie Blankenburgtunnel gaat door
6 december 2010


Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur) gaat door met het onderzoek naar de Blankenburgtunnel als tweede vaste oeververbinding. Die studie moet uitwijzen of de tunnel een opossing is voor de slechte bereikbaarheid van het havengebied.

In een Kamerdebat over verkeersplannen reageerde de minister op een actie van Natuurmonumenten tegen de Blankenburgtunnel. Bij een eendenkooi langs de A20 staat een groot spandoek.

SP wil project afblazen
De SP in de Kamer vroeg de minister om het project af te blazen. Maar de minister wil voor de vaste oeververbinding zowel de Oranje- als de Blankenburgtunnel laten onderzoeken.

De aanleg zou in 2015 moeten beginnen. De VVD wil dat twee jaar vervroegen, maar dat is niet haalbaar, aldus de minister.

Www.Rijnmond.nl
 

·
Registered
Rotterdam
Joined
·
7,649 Posts
Natuurmonumenten praat niet mee over nieuwe oeververbinding
24 maart 2011


De Vereniging Natuurmonumenten is niet van plan aan te schuiven bij het overleg over de aanleg van een nieuwe oeververbinding ten westen van de Beneluxtunnel. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu gaat in discussie met betrokkenen over de vraag of het de Blankenburg- of Oranjetunnel moet worden.

Natuurmonumenten is niet tevreden over de inhoud van de gesprekken die gevoerd gaan worden. De vraag of de omgeving wel zit te wachten op een tunnel zou volgens de vereniging te weinig aan bod komen. “Het overleg dreigt een schijnvertoning te worden. De belanghebbenden mogen wel meepraten, maar dan alleen op de ouderwetse manier, met een eenzijdige, verkeerskundige bril op”, aldus Suzanne Klaassen, beleidsmedewerker van Natuurmonumenten.

Medestanders
Niet alleen Natuurmonumenten ziet op tegen de komst van de Blankenburgtunnel. De gemeenten Midden-Delfland, Vlaardingen, Maassluis, Schiedam en de deelgemeente Hoek van Holland hebben zich al duidelijk uitgesproken tegen het plan. Ook verschillende bewoners- en streekorganisaties verzetten zich. Onlangs liet de meerderheid van de politieke partijen in de Zuid-Hollandse Provinciale Staten tijdens een verkiezingsdebat weten niet te willen meewerken aan de aanleg van de tunnel.

Beschermen tegen verstedelijking
Midden-Delfland is het laatste stukje open groene ruimte in de zuidwestvleugel van de Randstad. Natuurmonumenten wil dit gebied tussen Den Haag, Rotterdam en het Westland beschermen tegen de verstedelijking.

Www.Rijnmond.nl
 

·
Registered
Rotterdam
Joined
·
7,649 Posts
Extra Rotterdamse toltunnel

Den Haag - Een extra toltunnel naar de Rotterdamse haven krijgt hoge prioriteit van het kabinet. De discussie over de nieuwe oeververbinding staat 8nseptember op de Tweede Kamer agenda.

Het wordt nog wel kiezen tussen de Oranjetunnel ter hoogte van de Maeslantkering of de Blankenburgtunnel ten oosten van Maassluis/Rozenburg. Dan moet nog de keus volger over de lengte van de tunnel en de techniek van afzinken of boren. Maar er is weinig discussie over de vraag of er een extra tunnel moet komen. Ook de financiering lijkt dit keer tot weinig discussie te leiden.

Publicatie datum: 30-08-2011 10:46
Www.Cobouw.nl
 

·
Registered
Rotterdam
Joined
·
7,649 Posts
Spijkenisse ziet Blankenburgtunnel graag komen
7 september 2011


Gemeenten op Voorne-Putten willen een vaste oeververbinding met een Blankenburgtunnel. Wethouder Mourik van Spijkenisse zei dat tijdens een bezoek van Provinciale Statenleden.

Ze noemde het verzet van Vlaardingen en andere gemeenten tegen de tunnel nogal bot.

De wethouder gaat er vanuit dat de nieuwe snelweg goed wordt ingepast in het landschap. Maar voor Vlaardingen en Schiedam blijft de Blankenburgtunnel onbespreekbaar, zo bleek eerder op de dag tijdens het werkbezoek.

Www.Rijnmond.nl
 

·
Registered
Rotterdam
Joined
·
7,649 Posts
Nu zijn het er ruim 30.000
Ruim 30.000 handtekeningen tegen Blankenburgtunnel
8 oktober 2011


Actiegroepen hebben meer dan 30.000 handtekeningen opgehaald tegen de aanleg van de Blankenburgtunnel. Dat zei Dirk Kunst van Natuurmonumenten in het Radio Rijnmond-programma Chris Natuurlijk.

Volgens Kunst toont de grote respons de betrokkenheid van de regio tegen de plannen voor de tunnel. '' Het is een spannende fase in de besluitvorming'', stelt hij ''hiermee kunnen we laten zien dat er meer speelt dan de minister wellicht denkt''.

Noodklok wordt geluid
Actiegroepen demonstreerden zaterdag tegen de aanleg. Zo werd onder andere de noodklok geluid tegen het verlies van planten en dieren in de polder. Deze manifestatie was het eerste grootschalige protest van alle betrokkenen tegen de aanleg van de tunnel. De samenwerkende organisaties zijn o.a. Actiecomité Blankenburgtunnel Nee, Groeiend verzet, Milieudefensie, Milieufederatie Zuid-Holland en Natuurmonumenten.

De actievoerders vrezen dat Midden-Delfland, het laatste stukje groen tussen Vlaardingen en Maassluis dreigt te verdwijnen met de mogelijke aanleg van de Blankenburgtunnel.

Www.Rijnmond.nl
 

·
Registered
Rotterdam
Joined
·
7,649 Posts
Baljeu teleurgesteld over uitstel Blankenburgtunnel

De Stadsregio Rotterdam is teleurgesteld dat het besluit over de nieuwe tunnel onder de Nieuwe Waterweg voorlopig is uitgesteld. Portefeuillehouder Baljeu vreest dat de bereikbaarheid van de regio hierdoor verder onder druk komt te staan. Ook worden de economische belangen van de regio en de Rotterdamse haven volgens haar geschaad.

De Tweede Kamer verklaarde de beslissing over de bouw van de Blankenburg- of de Oranjetunnel woensdag ‘controversieel’. Dat betekent dat het besluit over de tunnel aan het nieuwe kabinet wordt overgelaten. Dat wordt dus in ieder geval pas na de verkiezingen van half september.

De afgelopen maanden was er veel discussie over het aanleggen van een tunnel bij Rotterdam. Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur koos voor de Blankenburgtunnel, die tussen Vlaardingen en Maassluis moest komen, in plaats van de Oranjetunnel, die westelijker zou komen te liggen. De tunnel onder de Nieuwe Waterweg moet de verkeersdruk in de regio verminderen en de haven bereikbaar te houden.

Rijnmond
 
1 - 6 of 6 Posts
Top