Skyscraper City Forum banner
1 - 7 of 7 Posts
Joined
·
35,180 Posts
Volgens mij kan Nederland zijn geld voorlopig beter besteden dan aan dit soort prestigeprojecten. Voor de bereikbaarheid is het in ieder geval niet nodig de komende 40 jaar!
 
Joined
·
35,180 Posts
Ik fiets met regelmaat door dit gebied, prachtig gebied. En het mag dan geen echte natuur zijn (@ Eric Offreins @Uplander) het is wel prachtig landschap waar je de stad kunt ontvluchten!

Zie hier

Ik heb het idee dat de mensen die hier zo voor zijn nooit in dit gebied komen. En dan zit die ChrisZwolle ook nog mee te bleren vanuit Zwolle. Die heeft makkelijk praten vanaf 300km verderop, hij is voor zijn recreatie niet afhankelijk van dit soort plekken!

Dan 2 punten:

1. Waarom wordt er niet gewoon een tunnel aangelegd tot vlak voor de A20, zodat een groot deel van het landschap gespaard kan worden? Dat dit te duur zou zijn wil ik niet horen want het landschap is het gewoon waard.

2. Als er dan toch een tunnel daar komt, kan er dan niet gelijk een enkelsporige spoorbuis bijgebouwd worden voor vervoer van gevaarlijke stoffen per trein? In heel Rotterdam kan nu niet of nauwelijks langs het spoor worden gebouwd omdat er gevaarlijke stoffen overheen komen. Dit zorgt over de hele lengte voor een enorm verloren ontwikkelingspotentieel. Door dit treinverkeer hier door een tunnel te voeren ben je in de stad van dit probleem af. De meerkosten lijken me beperkt...
 
Joined
·
35,180 Posts
^^

Als je daarmee over kilometers grond in Rotterdam ineens woningen kunt gaan ontwikkelen verdien je de investering snel terug lijkt me. Daarbij is die spoorverbinding bij deze tunnel in ieder geval stukken goedkoper dan wanneer je hem helemaal solitair zou realiseren lijkt me, dat bedoelde ik te zeggen. Als je dan toch nu gaat boren kan je dit gelijk meenemen.
 
Joined
·
35,180 Posts
Beetje met geld schuiven, lijkt me niets ingewikkelds aan. Het enige wat nodig is is een paar bestuurders met visie die zeggen dat het moet. Dat ingewikkelde hebben we ambtenaren voor, doen die ook eens wat nuttigs!
 
Joined
·
35,180 Posts
Excuus, ik wist niet dat dit topic verboden toegang was voor mensen van buiten de omgeving.
God zeg, beetje snel op je teentjes getrapt? Ik irriteerde me aan de toon van mensen die iedereen die tegen is maar weg zet als NIMBY, en daarmee geen enkel argument meer serieus neemt want nee, die tunnel moet er komen (oogkleppen). Ik wil alleen maar aangeven dat dat makkelijk praten is vanuit Zwolle! Ik heb verder geen oordeel gegeven over je bijdrage hier, dus wees gerust!
 
Joined
·
35,180 Posts
Diezelfde mensen zitten in no time in het echte Midden-Delfland. Daar kan dit stuk dus best vanaf. Veel ergerlijker is wat mij betreft het volbouwen van de Zuidplaspolder.
Heb je gelijk in, er blijft nog genoeg over, maar als we aan alle kanten blijven knabbelen wordt dat elke keer weer een beetje minder. Weggetje hier, Poldertje schieveen daar, tunneltje zo en ineens heb je een alleen nog wat snippers over...

Maar ook hij heeft belang bij een goede doorstroming in de Rotterdamse haven, net als jij.
Dat staat los van mijn punt.

Bij de HSL en de Betuweroute was alles mogelijk. Er werd letterlijk met miljarden gestrooid. Dat kon ook goed. Het waren de jaren van voor NL extreme economische voorspoed. Het kon gewoon niet op, zie ook de stijging van de huizenprijzen. Hoe anders is het nu! Voor deze tunnel stelt het rijk vrijwel geen geld beschikbaar. Het is dat private partijen deze tunnel financieren, anders zou hij er niet komen. Voor de duidelijkheid: ik heb liever ook een tunnel tot aan de A20, maar het is het in dit geval niet waard.
Het feit dat er weinig geld is is voor mij een reden me af te vragen waarom die tunnel er toch perse moet komen.

Sympathiek idee, maar ik vrees dat je nooit in de haven komt (jammer), want dan zou je ongetwijfeld weten dat:
1. de aansluiting op de Havenspoorlijn lastig is (leidingenstraat naast het spoor, dus extreem prijzig!)
2. de treinen bestemd zijn voor de Oude Lijn, dus kop moeten maken op Rotterdam Centraal......
3. de (toekomstige metro-)exploitatie van de Hoekse Lijn ernstig in het gedrag komt.
Jammer ja, voor jou. Een paar posts later ga je er nog eens extra op in hoe jammer het wel niet is dat die verdoemde SSC nooit in de haven komt. Jammer ja, want ik kom er zeker maandelijks op de racefiets doorheen. Weg punt. Jammer, want het is wel makkelijk mensen weg discussiëren zo, beetje kinderachtig...

Verder heb je gelijk dat er meer nodig is dan alleen die tunnel, ook aanpassingen elders op het traject.

Overigens heeft Rotterdam zelf gekozen voor goederentransport dwars door de stad. Er lag al een mooie dubbelsporige spoorlijn langs het Kralingse Park richting Woudestein.

Tot slot: Rotterdam heeft nog extreem veel ruimte om te bouwen (luxeprobleem!), maar benut dat potentieel bij lange na niet. Pas als het potentieel benut is (waarschijnlijk nooit), wordt het tijd om naar oplossingen te kijken. Hoe dan ook is de havenontwikkeling (met de bijbehorende goederentreinen) een zegen voor Rotterdam. Honderden hectares (Stadshavens) komen vrij om mooie, groene woongebieden te ontwikkelen tewijl in de binnenstad aan het water fantastische centrumlocaties wachten om (her)ontwikkeld te worden. Er is dus geen enkele noodzaak om het goederenverkeer weg te halen van het spoor door de stad.
Het klopt dat er ook elders nog ruimte is, maar vaak is het zo dat je juist de ruimte bij stations wilt ontwikkelen. Bebouwing zoals nu bij Station Zuid staat zou je nu niet meer mogen bouwen. En ook bij Rotterdam Centraal District zijn de problemen met externe veiligheid groot, terwijl je juist daar zou willen ontwikkelen. Woningen zijn daar gewoon onmogelijk en dat zou opgelost zijn als die treinen er niet meer langs hoeven.
 
Joined
·
35,180 Posts
Bij 315 mln betaalde tol vervalt de tolheffing. Als je 40.000 personenauto's per dag hebt en 5000 vrachtwagens, wat na een vluchtige scan niet onhaalbaar lijkt (sterker nog dan is het erg rustig), kan je de tol dus na een kleine 8 jaar opheffen.

74.200 + 35.550 = 109.750 inkomsten per dag. 2870 dagen tol heffen dus, een kleine 8 jaar. Zou dus minder kunnen zijn bij meer verkeer.
 
1 - 7 of 7 Posts
Top