SkyscraperCity Forum banner
1 - 18 of 18 Posts

·
Rotterdammer!
Joined
·
14,104 Posts
Grootste probleem voor een brug is niet Mammoet maar de werf van Keppel Verolme met al die booreilanden.
Die krijg je nooit van z'n leven onder een brug door.
Hoe vaak komen die booreilanden voorbij varen? Volgens mij niet vaak, een brug met klep zou dus prima kunnen. Kunnen we het ontwerp van de Lange Wapper niet overkopen? ;)
 

·
Rotterdammer!
Joined
·
14,104 Posts
^als alleen booreilanden het probleem zijn lijkt me niet dat een brug vaak open moet. Die dingen varen toch niet meerdere keren per dag voorbij?
 

·
Rotterdammer!
Joined
·
14,104 Posts
^in Hoogvliet zijn ze van de Y-splitsing Groene Kruisweg/Laning een rotonde aan het maken, misschien helpt 't. Grootste bottleneck zit 'm in het stukje Groene Kruisweg tussen brug en Laning, dat is maar eenbaans per richting.
 

·
Rotterdammer!
Joined
·
14,104 Posts
^wanneer moet die tunnel er eigenlijk liggen? Of wordt dit een tweede A4 Midden-Delfland? ;)

En komt er ook een tunnelbuis voor langzaam verkeer? Lijkt me handiger dan de huidige pont.
 

·
Rotterdammer!
Joined
·
14,104 Posts
Van die 31.000 mensen die hun handtekening hebben gezet; hoeveel gaan er daarvan buiten de gebruikelijke spitsmomenten naar hun werk? Of hebben ze allemaal het excuus dat dat bij hun baan niet mogelijk is :|
 

·
Rotterdammer!
Joined
·
14,104 Posts
^moet je toch eens zijn post goed lezen …

Maar volgens mij heeft ChrisZwolle genoeg verstand van zaken om op afstand over dit onderwerp te kunnen discussieren, in die zin dus wél een rare uitspraak van SSC.

Ik denk dat een mooi compromis zou zijn om de tunnel deels te verlengen, deels verdiept en deels op maaiveld te laten lopen. Het is zeker een prachtig stukje natuur, maar met de haven in je schoot kan je niet alles eisen om tegen elke prijs de natuur te willen behouden. Bij Almere bijv. gaat het alleen maar om woon-werkverkeer van mensen die bewust ver van Amsterdam zijn gaan wonen en dan vind ik de natuur zwaarder wegen dan een x-baanssnelweg.
 

·
Rotterdammer!
Joined
·
14,104 Posts
^het klootjesvolk in Almere-Buiten zal zich inderdaad drukker maken om de AOW-leeftijd dan deze snelweg. Maar de economie is er toch wel degelijk bij gebaad dat de grootste haven van Europa goed ontsloten is met het achterland.
 

·
Rotterdammer!
Joined
·
14,104 Posts
^geheel mee eens, wat dat betreft hoop ik dat de kilometervergoeding van ik dacht 18 cent gewoon geschrapt gaat worden ipv verhoogd. Maar ik zie liever een extra tunnel om het vrachtverkeer te kunnen spreiden over meerdere snelwegen dan verbreding van bestaande wegen. Bij incidenten op de A15 ligt de boel op slot, dan kan er met een extra tunnel richting A20 een alternatief geboden worden.
 

·
Rotterdammer!
Joined
·
14,104 Posts
Je zou je natuurlijk ook eens af kunnen vragen of je een tunnel meteen moet afsluiten als de techniek even hapert. Meer en meer files worden veroorzaakt door technische oorzaken, niet door capaciteitsproblemen.
 

·
Rotterdammer!
Joined
·
14,104 Posts
Bouwmaardoor said:
Beetje een belangrijk item om een 'hak' mee te zetten dan. Een beslissing van landsbelang gebruiken voor persoonlijke vetes.
Wat interesseert Geert Wilders nou het landsbelang? Zolang ie zelf maar aandacht krijgt...
 

·
Rotterdammer!
Joined
·
14,104 Posts
En de overige twee derde van de Nederlandse bossen zijn daarvoor wel een keer aangeplant. De Veluwe bijvoorbeeld. Een van de oudste bossen in Nederland is het Norgerholt in Drenthe, maar hoewel het bos vermoedelijk uit de 9e eeuw dateert zijn ook daar in 1850 nog bomen aangeplant.
 

·
Rotterdammer!
Joined
·
14,104 Posts
Dat wordt dan zoiets als de Liefkenshoektunnel. Welke zichzelf respecterende Nederlander gaat er hier tol betalen, als hij ook gewoon 15 minuten in de file van de A15 kan staan?
Tijd is geld, de werkgever betaalt dus wel. En de krenterige Hollander die alle tijd heeft zal inderdaad een kwartiertje in de file gaan staan.
 

·
Rotterdammer!
Joined
·
14,104 Posts
Omdat de tol in de Wijkertunnel andersom werkt, daar wordt door de overheid tol betaald per weggebruiker aan de financiers. Terwijl hier de overheid juist hoopt de eigen kosten te drukken door de tol te vragen aan de gebruikers.
Daar heeft de automobilist toch geen boodschap aan. Waarom iig in Nederland niet alle tol op dezelfde manier innen en niet bij elke tunnel het wiel opnieuw uitvinden? Liever zie ik zelfs een Europees tolsysteem, maar dat zou veel te handig zijn natuurlijk.
 
1 - 18 of 18 Posts
Top