Skyscraper City Forum banner
1 - 20 of 55 Posts

·
Registered
Joined
·
14,152 Posts
Volgens mij kan Nederland zijn geld voorlopig beter besteden dan aan dit soort prestigeprojecten. Voor de bereikbaarheid is het in ieder geval niet nodig de komende 40 jaar!
Ik neem aan dat je doelt op aanleg van de Oranjetunnel EN de Blankenburgtunnel GEZAMENLIJK? Zoniet, dan lijk je Rotterdam en de regio slecht te kennen.

Dat er 1 tunnel nodig is, staat als een paal boven water. De stad ligt ondertussen veel te ver naar het oosten toe. Elke morgen is er een grote uitstroom uit de stad Rotterdam naar het havengebied en de tuindersgebieden van Voorne en het Westland. Een omgekeerde pendel is er natuurlijk ook.
 

·
Registered
Joined
·
14,152 Posts
Een metro in die contreien is inderdaad veel te duur. Bovendien zal er niet zoveel forensenverkeer met de metro zijn, omdat veel mensen die daar wonen in de haven werken of elders (bijv. het Westland). Studenten wonen liever in Rotterdam dan in zulke halfdode plaatsen.
 

·
Registered
Joined
·
14,152 Posts
Ik vind het privatiseren anders niet zo'n gek systeem. Op dit moment is er geen keuze, de reguliere weg of een reguliere weg. Als een privatie partij een alternatief aanbiedt, kan de gebruiker deze als extra optie gebruiken. Dat is aan hem zelf, in Frankrijk werkt het net zo. Je betaalt die wegen niet dubbel, maar via een ander systeem. In een dergelijke brug/tunnel zit bijvoorbeeld geen algemeen belastinggeld.

Een brug zou ik nog steeds toejuichen. En hierom:
- Het vormt een alternatief voor het vrachtverkeer met gevaarlijke stoffen, die nu via de overbelaste Brienenoordbrug moeten rijden.
Dit is natuurlijk een valide argument voor een brug, maar over hoeveel vrachtverkeer hebben we het? Slechts een klein deel gaat (denk ik) richting Den Haag, Leiden, IJmuiden.

- Een brug is in kosten te vergelijken met een tunnel, maar biedt de voordelen die de tunnel niet kan leveren.
Het grote voordeel van een tunnel is dat er een onbeperkte doorvaarhoogte is. Dat is voor het havenbedrijf heilig en naar mijn mening volledig te begrijpen, omdat de haven met haar mogelijkheden de basis van alles is in Rotterdam.

- Een brug heeft een landmarkfunctie, als visuele poort van Europa en de regio Rotterdam. Verder wordt de haven dan ook als gebruiker van het tracé beleefd.
Rotterdam heeft geen brug als landmark nodig. Daar kijken investeerders in de haven niet naar. Die kijken niet naar het uiterlijk, maar naar de inhoud, naar wat je als haven te bieden hebt. Bijv. een onbeperkt doorvaarhoogte.
 

·
Registered
Joined
·
14,152 Posts
^^
Het grote voordeel van een tunnel is dat er een onbeperkte doorvaarhoogte is.

Uiteraard moet de brug een stuk hoger zijn dan bijvoorbeeld de Erasmusbrug. Maar is het niet zo dat de echt grote containerschepen toch allemaal in de Maasvlakte 1 of 2 aanleggen?
En eventueel kan je natuurlijk altijd een brug ontwerpen die in uitzonderlijke gevallen open kan.
Natuurlijk kan dat, maar er is geen steekhoudend argument om een brug in plaats van een tunnel te bouwen.
 

·
Registered
Joined
·
14,152 Posts
^^ Gezien het feit dat nog vele procedures moeten worden doorlopen voordat er een tracébesluit kan worden vastgesteld (inclusief bezwaarprocedures), kan ik mij niet voorstellen dat het überhaupt veel sneller zou kunnen.
Waarom? Bij het havenbedrijf zullen ze vast wel weten waar ze over praten. Bedenk dat een aantal procedures onlangs is vereenvoudigd/ingekort.
 

·
Registered
Joined
·
14,152 Posts
^^
Wat een dom plan. Vanwege een te kleine parkeerplaats op maaiveld honderden miljoenen investeren in een metrolijn. Alleen politici kunnen zoiets verzinnen.
 

·
Registered
Joined
·
14,152 Posts
Dan zal het inderdaad een dom plan zijn. De aanleiding is ook te zwak.
Wel vervelend voor de buurt rond het station. Dat is niet de bedoeling geweest, maar ontstaan door de files naar Rotterdam. Het zou zomaar kunnen dat de tunnel die files gaat verminderen en de forenzen niet meer de metro pakken in Spijkenisse.
Het is toch juist goed dat mensen bij metrostations hun auto parkeren en verder gaan met de metro? Of zijn de metro en trein alleen bedoeld voor de mensen die in een straal van 1 km rondom een station wonen?

Wat ik ook dom vind aan het plan, is dat dit plan een van de slechtere alternatieven is voor mensen uit Hellevoetsluis. Een trein/metro vanaf Maassluis langs de N57 richting Ouddorp en verder is veel sneller.
 

·
Registered
Joined
·
14,152 Posts
^^
Het wordt een toltunnel. De vraag is dan inderdaad wie er wel en niet tol hoeft te betalen.
 

·
Registered
Joined
·
14,152 Posts
Ik vind het jammer als de oude brug gesloopt wordt. Die is in mijn ogen een monument. De HBU-letters stellen hierbij vergeleken niets voor. Is er misschien ergens nog zo'n brug nodig? Dan kan 'ie daar weer opgebouwd worden.
 

·
Registered
Joined
·
14,152 Posts
Wat ik mij afvraag is wat deelgemeente Hoek van Holland te zoeken heeft in deze discussie. Volgens mij moet de deelgemeente zich volledig afzijdig houden.

De andere gemeenten kunnen natuurlijk hoog en laag springen en doen dat natuurlijk ook om maar geen kiezers te verliezen. Uiteindelijk bepalen hogere overheden (lees: de minister) wat er gebeurt.
 

·
Registered
Joined
·
14,152 Posts
^^
Natuurlijk heeft HvH meer aan de Oranjetunnel, maar ik ben van mening dat HvH zich volledig moet schikken naar de Coolsingel (oftewel het havenbedrijf) als het gaat om zulke onderwerpen. Deelgemeenten moeten domweg hun plaats weten.
 

·
Registered
Joined
·
14,152 Posts
Midden-Delfland is het laatste stukje open groene ruimte in de zuidwestvleugel van de Randstad. Natuurmonumenten wil dit gebied tussen Den Haag, Rotterdam en het Westland beschermen tegen de verstedelijking.

Www.Rijnmond.nl
En Midden-Delfland dan? En wat te denken van de Zuid-Hollandse eilanden?
 

·
Registered
Joined
·
14,152 Posts
Natuurmonumenten heeft veel bezittingen in en rond het tracé van de Blankenburgtunnel. Het lijkt mij niet meer dan logisch dat je opkomt voor je eigen belangen evenals die van je achterban.
Even ter nuancering: de meeste eigendommen van Natuurmonumenten zijn volledig gefinancierd met overheidssubsidies.
 

·
Registered
Joined
·
14,152 Posts
^^
Hoe dan ook kunnen er in NL vele inbreuken gemaakt worden op het eigendomsrecht en dat zal ook hier gebeuren als Natuurmonumenten niet meewerkt. Gelukkig voor de staat hoeft de schadeloosstelling niet veel te kosten. Natuurgrond is immers weinig waard.
 

·
Registered
Joined
·
14,152 Posts
In het artikel van Uplander staat dat de gemeenten elkaar een jaar de tijd geven om er samen uit te komen. De minister besluit al over een half jaar. Wat gaat hier mis? Of zijn gemeenten gewoon erg traag?
 

·
Registered
Joined
·
14,152 Posts
Wat betreft redundantie scoort de Oranjetunnel toch hoger dan de Blankenburgtunnel?

En tja, Milieudefensie..... Die mensen leven in een andere wereld. Een hele benauwde en asociale* wereld.

* beprijzen betekent ook minder familiebezoek, minder ziekenbezoek, minder uitgaan, minder cultuur enz. enz.
 

·
Registered
Joined
·
14,152 Posts
Het is natuurlijk al mis gegaan door elke stad te laten groeien. Eigenlijk had NL alleen Amsterdam en Rotterdam moeten laten uitgroeien waarbij tevens naar voorbeeld van de DDR een ijzeren gordijn rondom de steden gelegd had moeten worden. Dan zou er geen fileprobleem zijn geweest!

Of ik er blij mee zou zijn geweest is een hele andere vraag....
 

·
Registered
Joined
·
14,152 PostsBen niet zo van achtbanen... deze vond ik ook...
Op zich niet slecht, want zo blijft er toch een groot open gebied over. Tussen de Hoekse Lijn en de Nieuwe Waterweg kun je distriparken aanleggen. Een ideale locatie lijkt mij zo langs de snelweg en bovendien niet belastend voor de omgeving. Ook verdien je zo nog wat geld terug.
 

·
Registered
Joined
·
14,152 Posts
^^

Deze variant gaat door de belangrijkste recreatiegebieden van de inwoners van Maassluis en Vlaardingen West en jij wil er daarna ook nog eens een distripark van maken?
Het voordeel van deze variant is dat een polder met cultuurhistorische waarde wordt gespaard.
 
1 - 20 of 55 Posts
Top