Skyscraper City Forum banner
1 - 20 of 173 Posts

·
The only way is up
Joined
·
88,784 Posts
Verkeerstechnisch zou voor de regio De Blankenburgtunnel de meeste verlichting bieden. Omdat die de dichter bevolkte en geindustrialiseerde gebieden onsluit.
Ik denk het ook, bovendien is het veel minder ingrijpend voor de A20.
De westelijke variant doorgetrokken naar Delft zou het westland van een rustig gebied tot een drukte maken.
 

·
The only way is up
Joined
·
88,784 Posts
Grootste probleem voor een brug is niet Mammoet maar de werf van Keppel Verolme met al die booreilanden.
Die krijg je nooit van z'n leven onder een brug door.
 

·
The only way is up
Joined
·
88,784 Posts
Havenbedrijf Rotterdam: spoed met Blankenburgtunnel

Havenbedrijf Rotterdam wil haast maken met de Blankenburgtunnel. Deze tunnel onder de Nieuwe Waterweg bij Rozenburg moet de huidige Beneluxtunnel ontlasten. Het havenbedrijf wil het Rijk zelfs geld voorschieten om de realisatie te versnellen.

Lees meer
In het ideale geval was hij nu al klaar voor de start van de verbreding van de A15, maar dat is dagdromen. :)
 

·
The only way is up
Joined
·
88,784 Posts
Hopelijk gooit dit geen roet in het eten. Misschien toch goed dat het havenbedrijf mee betaalt.

Minder geld voor wegen door Edwin Timmer en Wouter de Winther
DEN HAAG - De fileaanpak, het aanleggen van meer asfalt en investeringen in het spoor staan op losse schroeven.

Het is niet zeker of het nieuwe kabinet het extra geld dat hiervoor gereserveerd is, daadwerkelijk inzet of wegbezuinigt, melden welingelichte kringen rond het Binnenhof aan De Telegraaf.

Nieuwe wegen en spoorbanen worden al jaren grotendeels gefinancierd uit het zogenaamde FES-fonds dat wordt gevuld met de aardgasopbrengsten. In het regeerakkoord staat echter: 'Er vindt deze periode geen additionele voeding plaats van het FES. De onbelegde ruimte komt ten goede aan de algemene middelen.'

Dit duidt erop dat minister Schultz van Haegen (Infrastructuur) het de komende jaren met miljarden minder moet doen. De 'additionele voeding' die niet plaatsvindt, heeft tot gevolg dat het aardgasgeld dat normaal onder meer voor wegenaanleg beschikbaar is, tussen de twee en drie miljard euro per jaar, voortaan rechtstreeks in de schatkist verdwijnt.

Goed ingevoerde bronnen bevestigen dat 'onbelegde ruimte' eigenlijk alle plannen betreffen die wel door het vorige kabinet aangekondigd zijn, maar nog niet officieel bekrachtigd zijn in de ministerraad. Het ministerie van Infrastructuur wilde gisteren niet vertellen welke plannen door de forse bezuiniging geschrapt worden.

In de Tweede Kamer is verbijsterd gereageerd op het afknijpen van het FES-fonds. "Het is het best verstopte paasei in het regeerakkoord", schampert PvdA-Kamerlid Samsom na bestudering van de cijfers. "Tot 2020 bezuinigen ze 6,5 miljard op wegen, water, milieu en kennis en innovatie. Filebestrijding zal geheel stilvallen", aldus de PvdA-er.

Onnodig

D66'er Koolmees denkt dat het FES-fonds, bedoeld om de economie structureel te versterken, in feite wordt afgeschaft. "Slecht voor Nederland en bovendien onnodig", zegt de parlementariër. "Omdat het kabinet niet bereid is echte hervormingen in te voeren, haalt het geld weg bij projecten die de economie echt aantoonbaar beter zouden maken", zegt Koolmees. De onderhandelaars van VVD en CDA hebben wel een extra investering van 500 miljoen euro in het regeerakkoord laten opnemen, maar dat is volgens ingewijden snel op.
(Telegraaf)
 

·
The only way is up
Joined
·
88,784 Posts
Het gaat niet alleen om het ontlasten van de Beneluxtunnel, (die heeft capaciteit zat) maar de Botlektunnel en de A15.
Als de Botlektunnel dicht is zit iedereen opgesloten in de haven. Dat is een onaanvaardbare situatie.

Ben het met je eens over het Westland dat de Blankenbergvariant kansen biedt. Als beide tunnels samen te duur zijn is tolheffing misschien een oplossing? :)
 

·
The only way is up
Joined
·
88,784 Posts
^^ Mee eens, persoonlijke voorkeur blijft toch Blankenburg. (eigen belang;))

De Thomassentunnel is eigenlijk geen alternatief voor de Botlektunnel. Reden is dat de weg richting N57 gaat en de Groene Kruisweg kan de drukte bij lange na niet aan als de Botlek dicht is.
 

·
The only way is up
Joined
·
88,784 Posts
Een metro van Spijkenisse naar Hellevoetsluis en vandaar naar Brielle gaat dus in een boog om de haven heen.

Van www.rijnmond.nl :
Is het niet slimmer om de metro door te trekken van station Tussenwater naar Rozenburg en dan door naar de Maasvlakte? Daarmee ontlast je niet alleen Voorne Putten, maar ook de A15.
Is het niet slimmer om de metro door te trekken van station Tussenwater naar Rozenburg en dan door naar de Maasvlakte? Daarmee ontlast je niet alleen Voorne Putten, maar ook de A15.

Reiziger, Voorne 11 januari 2011 om 18:12
Lijkt mij veel beter als je dit al wilt doen.
 

·
The only way is up
Joined
·
88,784 Posts
Dat kan niet. In geen enkel EU-land kunnen burgers op grond van nationaliteit andere tarieven worden gevraagd. In theorie kan dit wel voor niet-eu-burgers, maar jij of ik moeten even veel betalen als een Deen of een Zweed.
En terecht, dat is pure discriminatie. Er zijn zelfs wel landen die zoiets wilden invoeren en dan hun eigen burgers compenseerden met belastingvoordeel, maar zelfs dat mag niet ivm concurrentievervalsing.
 

·
The only way is up
Joined
·
88,784 Posts
40-50 meter hoog is ook vawege de lange oprit er naar toe lastig. Ik weet niet hoe steil hij mag worden maar bij 5% is hij al 1 km lang.
 

·
The only way is up
Joined
·
88,784 Posts
makkelijk toch? ;) Ik zou hem een paar km oostelijker onder het water door laten gaan. Dan kun je nog een stuk van de haven bedienen ipv een stuk weiland.
 
1 - 20 of 173 Posts
Top