SkyscraperCity Forum banner
241 - 260 of 966 Posts

·
Registered
Rotterdam
Joined
·
7,653 Posts
Spijkenisse ziet Blankenburgtunnel graag komen
7 september 2011


Gemeenten op Voorne-Putten willen een vaste oeververbinding met een Blankenburgtunnel. Wethouder Mourik van Spijkenisse zei dat tijdens een bezoek van Provinciale Statenleden.

Ze noemde het verzet van Vlaardingen en andere gemeenten tegen de tunnel nogal bot.

De wethouder gaat er vanuit dat de nieuwe snelweg goed wordt ingepast in het landschap. Maar voor Vlaardingen en Schiedam blijft de Blankenburgtunnel onbespreekbaar, zo bleek eerder op de dag tijdens het werkbezoek.

Www.Rijnmond.nl
 

·
Registered
Joined
·
651 Posts
Leuk zo die verschillende coalities die zich hebben gevormd. Heb alleen niet het idee dat Maassluis, Vlaardingen en Schiedam nu zo sterk staan. Bovendien heb ik zo het idee dat je er als regio beter gezamenlijk uit kan komen, dan dat het Rijk uiteindelijk de knoop door gaat hakken.
 

·
Premium Member
Joined
·
35,713 Posts
^^ Tijd dus voor de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag die dit soort vraagstukken anders, en met een bredere visie zou moeten aanpakken. Dan zijn die kleinere gemeentelijke twisten ook direct verleden tijd.
 

·
Premium Member
Joined
·
35,713 Posts
^^ Ja, alleen als dit noordwaarts moet. Het meeste (vracht)verkeer gaat echter Zuid- en Oostwaarts (Duitsland, België, Frankrijk en verder). Vandaar dat deze de Beneluxtunnel maar voor 2% gaat ontlasten waar de Blankenburgtunnel dit voor tenminste 10% gaat doen. ;)
 

·
Rotterdammer!
Joined
·
14,104 Posts
^wanneer moet die tunnel er eigenlijk liggen? Of wordt dit een tweede A4 Midden-Delfland? ;)

En komt er ook een tunnelbuis voor langzaam verkeer? Lijkt me handiger dan de huidige pont.
 

·
Moderator
Joined
·
55,277 Posts
Als de politieke wil er is, zou een realisatie rond 2020 realistisch zijn denk ik.

Rond de A13-A16 is het ook nogal stil geworden overigens. In 2011 was zowel een OTB als TB gepland, maar dat lijkt me beiden niet erg realistisch meer.
 

·
Registered
Joined
·
1,119 Posts
http://www.projectnwo.nl

Een vaste streefdatum is nog niet gesteld.
Juli–medio 2013: OTB en Besluit-MER
In deze periode worden het OTB en de Besluit-MER uitgewerkt.
MER : Milieueffectrapport
OTB: Ontwerp-Tracébesluit

Gezien alle te nemen stappen voorlopig dus nog niet.

Het Oranjetrace lijkt me buitengewoon onhandig voor verkeer vanaf de N57 (Eilanden, Hellevoetsluis, Brielle) en Rozenburg. Zoals EPA aangeeft heeft het enkel nut als men richting DH/Leiden reist. Vanuit Vlaardingen en Schiedam zie ik ook niet zo snel de voordelen van die tunnel.
 

·
Premium Member
Joined
·
35,713 Posts
Rond de A13-A16 is het ook nogal stil geworden overigens. In 2011 was zowel een OTB als TB gepland, maar dat lijkt me beiden niet erg realistisch meer.
Mogelijk "doseert" men hier een beetje?

Want En de A4-MD (eindelijk), EN de Blankenburgertunnel EN de A13-A16 Corridor is voor een relatief beperkt, maar fanatiek deel van de bevolking dat tegen elke aanleg van infrastructuur is (ook al had die er 20-50 jaar geleden al moeten liggen), toch echt iets te veel van het goede (of in hun ogen: te veel van het slechte ;)).

Daarnaast zullen de hudige economische beslommeringen ook wel hun tol eisen. Maar komen zal ook deze verbinding om de ruit ook daar te ontlasten. :)

Edit:

http://www.projectnwo.nl

Een vaste streefdatum is nog niet gesteld.

MER : Milieueffectrapport
OTB: Ontwerp-Tracébesluit

Gezien alle te nemen stappen voorlopig dus nog niet.
De planning is dus aangepast en twee jaar opgeschoven.
 

·
Registered
Joined
·
651 Posts
Doortrekken om Holy en Kethel had alleen gekund in de tijd dat deze kaart werd gemaakt. Dat zou vandaag de dag niet realistisch zijn of beter gezegd niet wenselijk. Je hoeft echt geen boomknuffellaar te zijn om dat te zien.

Wel een leuk dat je die kaart hebt gepost btw.
 

·
Banned
Joined
·
5,040 Posts
Discussion Starter · #253 ·
di 27 sep 2011, 18:21

Manifest tegen aanleg Blankenburgtunnel DEN HAAG - Een groep organisaties en individuen die zich betrokken voelt bij Midden-Delfland heeft dinsdag in een manifest bezwaar gemaakt tegen de aanleg van de Blankenburgtunnel in het gebied.

Het manifest werd dinsdag overhandigd aan de Tweede Kamer en aan minister Melanie Schultz van Haegen (Verkeer).

Bij de ondertekenaars zijn schrijver Maarten 't Hart, hoogleraar aan de TU Delft Ingo Hansen, voorzitters van natuurorganisaties zoals Natuurmonumenten en wethouders van gemeenten in het gebied.

Zij vrezen schade aan de natuur in Midden-Delfland door de tunnelverbinding die mogelijk onder de Nieuwe Waterweg komt.

Het ministerie besluit dit najaar of de Blankenburgtunnel er komt. Het alternatief is de Oranjetunnel, die ook onder de Nieuwe Waterweg loopt maar westelijker ligt. Natuurmonumenten sprak eerder dit jaar al een voorkeur uit voor de Oranjetunnel, omdat deze 'landschappelijk beter inpasbaar is'.

Natuurmonumenten begon in augustus een handtekeningenactie tegen de aanleg van de tunnel. De actie loopt nog.
De Telegraaf
 

·
The only way is up
Joined
·
90,475 Posts
Ik was afgelopen zondag nog in het Westland.
Als je voor de Oranjetunnel kiest moet je dus kilometers niewe snelweg gaan aanleggen door het kassengebied.
No way dat je al dat (vracht) verkeer door die dorpen en die bestaande wegen kunt sturen.
 

·
Banned
Joined
·
5,040 Posts
Discussion Starter · #256 ·
do 29 sep 2011, 15:11

Nut Rotterdamse snelwegtunnel onomstreden

DEN HAAG - Een pleidooi voor meer asfalt levert in de politiek vaak een heftige strijd op tussen voor- en tegenstanders. Maar het belang van de aanleg van een nieuwe snelwegtunnel in de Rotterdamse regio onderkennen bijna alle overheden en belangenorganisaties. Zelfs milieuorganisaties zien voordelen aan een nieuwe autoverbinding onder de Nieuwe Waterweg, bleek donderdag tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer. Bijna alle insprekers wensen zo'n tunnel om toenemende verkeersdruk in de regio het hoofd te bieden.

Stevig twistpunt is echter wel waar de tunnel moet worden aangelegd. Wordt het de westelijk gelegen Oranjetunnel of valt de keuze op de Blankenburgtunnel, die dichterbij de bestaande Beneluxtunnel staat ingetekend? Gemeenten aan de noordkant van het water gruwen van de Blankenburgtunnel, omdat die uitkomt op belangrijke groengebieden. Gemeenten aan de zuidkant, op Voorne-Putten, willen die tunnel juist graag, omdat automobilisten dan beter het eiland af kunnen.

Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) beslist in november.

„Het is moeilijk voor een natuurorganisatie, maar als er een verbinding moet komen, laat dan die Oranjetunnel maar komen”, zei een woordvoerder van Natuurmonumenten in de hoorzitting. Ook Milieudefensie ziet dat er wat moet gebeuren om bereikbaarheidsproblemen tegen te gaan. Die organisatie pleitte echter wel voor meer onderzoek, waarbij nadrukkelijker naar alternatieven wordt gekeken.

Politici, belangenbehartigers en lagere overheden leken het na afloop eens over de onwenselijkheid van één van de voorliggende keuzetracés. Dat betreft een plan waarbij automobilisten aan de noordkant van de Blankenburgtunnel door de groene Aalkeetpolder worden geloodst. „Een horrorvariant”, zo oordeelden velen.

Ook het Havenbedrijf Rotterdam, voorstander van de Blankenburgtunnel, kan zich niet voorstellen dat voor die optie wordt gekozen. Of dat bedrijf financieel gaat bijdragen aan het uiteindelijke tracé liet de vertegenwoordiger donderdag in het midden.
www.telegraaf.nl
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Ik was afgelopen zondag nog in het Westland.
Als je voor de Oranjetunnel kiest moet je dus kilometers niewe snelweg gaan aanleggen door het kassengebied.
No way dat je al dat (vracht) verkeer door die dorpen en die bestaande wegen kunt sturen.
Dat valt reuze mee. Er zijn in het westland al diverse projecten in uitvoering. (zie http://www.zuid-holland.nl/overzich...a_verkeer-wegverkeer/content_3-in1project.htm )

De Oranjetunnel kan zodoende aansluiten op de tweede ontsluiting van Hoek van Holland en via het opgewaarde knooppunt Westerlee en de Verlengde Veilingroute (N222) naar de A4.

Het is dan wel geen autosnelwegroute maar wel een die het vrachtverkeer door het westland kan verwerken.
 

·
Premium Member
Joined
·
35,713 Posts
^^ Maar gezien de groeiverwachting op termijn, hoe lang zou die route afdoende zijn t.o.v. een echte volwaardige autosnelwegroute? Zeker als men hier denkt aan een tolsysteem zal de vervoerder ook optimale kwaliteit van de verbinding eisen. Mede daarom, en om meerdere belangrijke andere redenen, is de Blankenburgtunnel favoriet.
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Ik zie de Oranjetunnel ook, op termijn, meer als aanvulling op en niet zozeer als alternatief voor de Blankenburgtunnel en hoeft ook niet als autosnelweg uitgevoerd te worden. De Blankenburgtunnel haalt veel meer verkeer uit de Beneluxtunnel, al moet hier wel de A20 tussen Maassluis en Kethelplein verbreed worden om deze hoeveelheid extra verkeer aan te kunnen.
De Blankenburgtunnel heeft in mijn optiek echter wel een groot nadeel, namelijk dat er een verkeersinfarct ontstaan op de A15 zodra de Thomassentunnel gesloten is. De Oranjetunnel kan dan als alternatieve route gebruikt worden, waar de N218 nogal voor tekort schiet.
 

·
Registered
Joined
·
21,684 Posts
De weg op deze route van Vlaardingen naar Naaldwijk/Den Haag mag inderdaad wel verbreed worden, ook al mag je er wel 120km v.a. Vlaardingen West.

En qua Oranjetunnel: ach wat kassen afbreken is zo erg nog niet, waarom niet? Liever dan door natuurgebied heen.

En gelukkig dat dat plan van de 2e ringweg er nooit gekomen is en waarsch. ook niet zal komen. Zou denk ik dan ook door beschermd gebied moeten van Midden Delfland, zoals de Foppenpolderplas, Vaart, Broekpolder etc. Zonde als die weg er zou komen want dan zou je in een keer dit prachtige gebied naar de vernieling helpen en alle mogelijke recreatie waar veel in geinvesteerd is om zeep helpen.
 
241 - 260 of 966 Posts
Top