SkyscraperCity Forum banner
321 - 340 of 966 Posts

·
Premium Member
Joined
·
35,695 Posts
Dan vraag ik me af: de gemeenten die tegen zijn en ook lid zijn van de Stadsregio, houden die dan in het vervolg hun mond nu de Stadsregio democratisch gekozen heeft dat het de Blankenburgtunnel wordt?
Goede vraag. Maar alle belangrijkste betrokkenen instanties hebben zich nu voor de Blankenburgtunnel uitgesproken. Daarnaast is dit tracé een miljard Euro goedkoper en deze optie verlicht de druk op het lokale wegennet veel meer dan de Oranjetunnel. De keuze voor deze tunnel lijkt dus heel helder en het meest logisch.
 

·
Registered
Joined
·
549 Posts
Dan vraag ik me af: de gemeenten die tegen zijn en ook lid zijn van de Stadsregio, houden die dan in het vervolg hun mond nu de Stadsregio democratisch gekozen heeft dat het de Blankenburgtunnel wordt?
Een stadsregio heeft natuurlijk niks met democratie te maken. Zou echt niet weten waarom die gemeenten zich de mond moeten laten snoeren door de stadregio. Wie denk je wel dat de stadsregio is? Merkozy ofzo?
 

·
Banned
Joined
·
5,040 Posts
Discussion Starter · #323 ·
^^
En maakt dit indruk?

Provincie wil Blankenburgtunnel
30 november 2011

Zuid-Holland heeft een voorkeur voor de aanleg van de Blankenburgtunnel, boven de aanleg van de Oranjetunnel. Dat heeft het provinciebestuur besloten.

Gedeputeerde De Bondt maakte dit bekend tijdens een commissievergadering in het provinciehuis. Alle overheden in de regio kiezen deze weken tussen beide varianten van de nieuwe oeververbinding.

Westland koos onlangs ook voor de Blankenburgtunnel. De verbinding roept het meeste verzet op bij natuur- en milieuorganisaties, omdat het groengebied van Midden-Delfland wordt aangetast.

Minister Schultz-van Haegen besluit volgende week over de aanleg van de tunnel.
http://www.rijnmond.nl/Homepage/Nieuws?view=%2FNews%2FDefault%2F2011%2Fnovember%2FProvincie+wil+Blankenburgtunnel
 

·
Registered
Joined
·
21,647 Posts
Ertegen protesteren heeft geen zin. Ze kunnen zich beter erop richten dat de tunnel op een zo gunstig mogelijke manier wordt aangelegd. Achter de krabbeplas dus of dwars door Maasluis heen :D
 

·
Kijk omhoog!
Joined
·
210 Posts
'Blankenburgtunnel onder Rotterdam'
Verkeersminister Schultz hakt de knoop door in een van de meest omstreden tunnelprojecten van ons land. Onder de rook van Rotterdam, bij de Nieuwe Waterweg, komt de zogeheten Blankenburgtunnel. Dat melden bronnen aan RTL Nieuws.'Blankenburgtunnel onder Rotterdam'

Actievoerders én natuurorganisaties hebben fel geprotesteerd tegen de tunnel. Maar Rotterdam moet bereikbaar blijven.
'Blankenburgtunnel is beste optie'

Al jarenlang lagen er plannen voor een verbinding tussen de A15 en de A20. Er waren twee opties: de Oranjetunnel en de Blankenburgtunnel. De laatste optie is verkeerstechnisch en financieel de beste optie, aldus bronnen. De geplande variant loopt langs de westoever van Krabbeplas en iets verder van Vlaardingen.
Morgen laatste overleg

Morgenochtend heeft minister Schultz van Infrastructuur en Milieu nog een laatste overleg met de provincie en de gemeenten over de tunnel.
Link

Als je nu snel bent kan je het nog zien op het RTL 4 nieuws. :)
 

·
Registered
Joined
·
14,152 Posts
^^
De goede variant. Op deze manier gaat er vrijwel geen stuk polder verloren. Ten oosten van de snelweg ligt die plas water en weer daarnaast een park. Zowel de plas water als het park hebben de polder al grondig de vernieling in geholpen (in cultuurhistorisch opzicht). Een snelweg kan er dan ook nog wel bij. :)
 

·
Registered
Joined
·
21,647 Posts
Mooi om te horen dat ze i.i.g voor deze variant gekozen hebben en niet die de plas van Vlaardingen scheidt. Hopelijk wordt de weg naar hoek van holland/naaldwijk ook verbreed en komt de tunnel mooi verdekt boven en sluit goed aan. Hopelijk beginnen ze snel. i.p.v. dat het jaren gaat duren.

Wel jammer dat men niet meteen beiden aanlegt. Gaan ze nu trouwens land van boeren etc. daar opkopen? Veel huizen die verplaatst moeten worden? (in het verlengde ligt o.a. een wijnboerderij zo weet ik).

Dit was nog van afgelopen dinsdag, waarbij de ANWB een andere voorkeur had:

ANWB heeft voorkeur voor Oranjetunnel
Infra gww | Laatst gewijzigd:06-12-2011 16:42 | ANP | 1/1 Klik om de foto te vergroten
Den Haag - De ANWB verkiest de Oranjetunnel boven de Blankenburgtunnel als het gaat om de aanleg van een nieuwe westelijke oeververbinding van de Nieuwe Waterweg. Dat heeft de bond dinsdag laten weten.
Voor de ANWB wegen de effecten van de tunnels op de recreatiemogelijkheden in het zuiden van Midden-Delfland zwaar mee. Volgens de bond heeft de Oranjetunnel nauwelijks negatieve effecten op het gebied. Ook draagt de Oranjetunnel bij aan een robuust wegennet in het gebied, aldus de ANWB. De voorkeur voor de Oranjetunnel wordt gedeeld door milieuverenigingen zoals Natuurmonumenten en Milieudefensie en door inwoners van Maassluis en Vlaardingen. Zij vrezen dat de goedkopere Blankenburgtunnel veel natuurschade tot gevolg heeft. Natuurmonumenten liet dinsdag weten blij te zijn dat de ANWB zich heeft uitgesproken voor de Oranjetunnel.

De nieuwe autoverbinding onder de Nieuwe Waterweg moet de verkeersdruk in de regio verminderen. Volgens een aantal gemeenten in het gebied, waaronder Maassluis en Vlaardingen, is de Oranjetunnel op de lange termijn de beste variant om de Rotterdamse ring te ontlasten. De Blankenburgtunnel geniet juist weer de voorkeur van een aantal grote partijen waaronder de gemeente Rotterdam, de provincie Zuid-Holland en het havenbedrijf.

Minister Melanie Schultz van Haegen (infrastructuur) neemt naar verwachting woensdag na een overleg met een vertegenwoordiging van de lokale overheden een besluit over de tunnel. De afgelopen maanden heeft zij het ministerie onderzoeken laten doen naar de tunnelvarianten. Veel betrokken partijen verwachten dat de minister kiest voor de Blankenburgtunnel.

Schultz wilde dinsdag niet vooruitlopen op haar beslissing: "Morgen hebben we bestuurlijk overleg en ik hoop dat we er dan uitkomen. Ik denk van wel. Ik weet wat ik zelf wil. We moeten nog een paar punten bespreken, zoals de inpassing."

Publicatie datum: 06-12-2011 16:42 Parlement, Infra, Binnenland
http://www.cobouw.nl/nieuws/algemeen/2011/12/06/anwb-heeft-voorkeur-voor-oranjetunnel
 

·
Premium Member
Joined
·
35,695 Posts
Van www.ad.nl:

Omstreden Blankenburgtunnel onder Rotterdam komt er

UPDATE Verkeersminister Schultz heeft de knoop doorgehakt over het wel of niet realiseren van een van de meest omstreden tunnelprojecten van ons land. Onder de rook van Rotterdam, bij de Nieuwe Waterweg, komt de zogeheten Blankenburgtunnel.

Er is fel protest gevoerd tegen de komst van de tunnel. Zo lieten 600 mensen in Vlaardingen al eens blijken tegen de aanleg te zijn. De initiatiefnemers (omwonenden, milieuorganisaties en boswachters) luidden symbolisch de noodklok om aandacht te vragen voor hun bezwaren. Volgens hen verdwijnt door de tunnel het laatste stukje groen tussen Vlaardingen en Maassluis.

Onderzoek
De minister liet onderzoek doen naar diverse tunnelvarianten. Uiteindelijk kwamen 2 tracé's als voornaamste optie bovendrijven: de westelijk gelegen Oranjetunnel en de Blankenburgtunnel, die dichterbij de bestaande Beneluxtunnel staat ingetekend. 'Van alle varianten lost de Blankenburgtunnel het beste de verkeersproblemen op. Bovendien is deze tunnel zo'n 800 miljoen euro goedkoper', aldus de minister in een toelichting.

Zij zegt voor een goede inpassing van de weg zo'n 150 miljoen euro extra uit te trekken. Daarmee komen de kosten van de zogeheten Nieuwe Westelijke Oeververbinding (NWO) uit op 1,2 miljard euro. Hiervan wordt 300 miljoen euro betaald uit tol, aldus de minister.

Drie varianten
Voor de Blankenburgtunnel lagen drie varianten op tafel. Schultz kiest voor de 'gele' variant die loopt langs Krabbeplas-west. Dit betekent volgens de minister dat de weg niet dwars door maar langs het weidelandschap tussen Vlaardingen en Maassluis gaat lopen. Met de keuze wordt bovendien het Volksbos gespaard, aldus Schultz.
De NWO sluit aan op de A15 en de A20. Het tracé moet de Beneluxtunnel ontlasten en zorgen voor een betere bereikbaarheid van de Rotterdamse haven.

Steun en weerstand
De aanleg van de Blankenburgtunnel kan rekenen op steun van een meerderheid van de betrokken lokale overheden, zoals de gemeente Rotterdam, de provincie Zuid-Holland en de stadsregio's Rotterdam en Haaglanden. Ook Havenbedrijf Rotterdam en het Rotterdamse bedrijfsleven zijn voorstander van de tunnel.

Natuur- en milieuorganisaties zijn ontstemd over de keuze van de minister voor de Blankenburgtunnel. De organisaties noemen haar keuze 'onbegrijpelijk', omdat de tunnel volgens hen het natuurgebied Midden-Delfland vernietigt. Dat lieten diverse organisaties, waaronder Natuurmonumenten en Milieudefensie, in een gezamenlijke reactie laten weten. De tunnel vormt bovendien geen structurele oplossing voor het fileprobleem, zeggen de milieuclubs. Ook de ANWB vindt de Oranjetunnel een beter alternatief.
(Redactie)
07/12/11 11u30
 

·
The only way is up
Joined
·
90,395 Posts
:banana::banana:

600 inwoners die tegen zijn op een totaal van 60000? in Vlaardingen e.o. is ook geen breed gedragen protest.
Hopelijk kan men hen wel tegemoet komen door de inpassing zo te doen dat overlast vermindert.
 

·
NascorInArgillaWalacria
Joined
·
1,665 Posts
VVD-er Charlie Aptroot blijft in het private financiering sprookjes geloven :lol:

bron: BNR 7/12/2011

CDA wil meer info over Blankenburgtunnel

De CDA-fractie in de Tweede Kamer wil meer informatie van minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur over de tracékeuze voor een nieuwe snelwegtunnel in de Rotterdamse regio.
Woensdag besloot Schultz dat de nieuwe verbinding onder de Nieuwe Waterweg via de te bouwen Blankenburgtunnel tot stand moet komen.

In de regio zijn niet alle gemeenten daarvan overtuigd en ook milieuorganisaties en de ANWB willen liever een ander tracé: de meer westelijk gelegen Oranjetunnel. CDA-Kamerlid Sander de Rouwe wil weten hoe Schultz die kritiek pareert. In een debat maandag over infrastructurele projecten in heel Nederland wil hij de minister hierover aan de tand voelen. Wellicht wil hij daarna een apart debat over de kwestie.

"Ik zie wel voordelen aan de Blankenburgtunnel, maar ik wil weten hoe de minister met de kritiek omgaat", zei De Rouwe. Net als zijn VVD-collega Charlie Aptroot vindt hij dat het Rotterdamse bedrijfsleven moet bijspringen om de nieuwe tunnel tolvrij te houden.
 

·
Registered
Joined
·
14,152 Posts
^^
Dat hoeft niet. Er zijn instrumenten om een fonds op te richten waar bedrijven verplicht geld in moeten storten. Als een bepaald deel van de bedrijven akkoord gaat, moet de rest van de bedrijven ook meedoen.
 

·
alomtegenwoordig
Joined
·
13,670 Posts
^^
Op deze manier gaat er vrijwel geen stuk polder verloren. Ten oosten van de snelweg ligt die plas water en weer daarnaast een park.
Ten westen van de snelweg kan dan mooi een nieuwe wijk worden gebouwd. Aansluiting op de snelweg en de bouw van een NS station zorgen voor perfecte verbindingen.
 

·
Premium Member
Joined
·
35,695 Posts
^^ Die is toch helemaal niet nodig? In Vlaardingen en Maassluis (als er inderdaad voldoende mensen daar zich zouden willen vestigen) kun je zat huizen via verdichting in de bestaande bebouwing kwijt. Veel meer dan dat er nu vraag naar is. De tunnel en wegverbinding zijn slechts een miniem dun streepje door het landschap die nauwelijks zal opvallen, ondanks dat de tegenstanders ander beweren. De rest van het gebied mag van mij open blijven.

Tegenstanders van mobiliteit zeggen vaak "heel Nederland wordt een asfaltvlakte". Als je echter weet hoe weinig oppervlakte van NL bebouwd is, en hoe weinig oppervlakte van die bebouwing door autosnelwegen wordt ingenomen, zijn de beweringen van de tegenstanders echt miljoenen keren overdreven. Zelfs vanuit een relatief laag vliegend vliegtuig kun je de bebouwing in het land vaak nog wel goed zien liggen, maar er zijn vanuit die hoogte echt niet of nauwelijks snelwegen te zien. Wel (heel) veel grond met een agrarische bestemming en ook nog best veel natuurgebieden, zij het dat dit allemaal relatief kleine gebiedjes zijn. ;)
 

·
Kees
Joined
·
3,292 Posts
^^ Leuk voorbeeld is een landkaart van Nederland met de snelwegen op ingetekend. De wegen zijn op de kaart veel breder dan in werkelijkheid. Waar een weg op een kaart eruit ziet als een kilometer breed is in werkelijkheid maar 50 meter breed.
 
321 - 340 of 966 Posts
Top